marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Po (3800 mAh)
Dimenzije:
148,9 x 71,1 x 8,5 mm
Teža:
175 g

Tip zaslona:
OLED, ločljivost 1080 x 2340 pik, 16 M barv, velikost 6,1'', 422 ppi, razmerje stranic 19,5:9

Procesor:
osemjedrni (2 x 2,86 GHz Cortex-A76 in 2 x 2,36 GHz Cortex-A76 in 4 x 1,95 GHz Cortex-A55) - Kirin 990 5G
Notranji pomnilnik:
128 GB, 8 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Huawei P40


Huawei P40

26.03.2020
Objavil: Dare Gliha

Podjetje Huawei Consumer BG je napovedalo pametni telefon Huawei P40 z inovativnimi fotografskimi tehnologijami, ki korenito širijo zmogljivosti mobilne fotografije in snemanja videa. Huawei P40 ponuja tudi neprekosljive fotografske zmogljivosti v vseh svetlobnih razmerah, povezljivost z omrežjem pete generacijo in vrhunsko oblikovanje.ne podpira datum NanoMemory kartica (NM Card)
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 50 Mpix
Povečava: 3x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Huawei nadaljuje s tradicijo fotografske odličnosti, ki je bila vedno v središču družin »P«. Z 1/1,28-palčnim fotografskim tipalom in slikovnimi pikami velikimi 2,44 μm, so drastično povečali sposobnost zajema svetlobe, zato so vrhunske tudi fotografije v slabših svetlobnih razmerah. Srce premijskih pametnih telefonov je sistem na čipu (procesor) Kirin 990 5G, ki med drugim zagotavlja podporo za mobilna omrežja pete generacije (5G) in hitra brezžična omrežja Wi-Fi 6.

Izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG Richard Yu je predstavitev pospremil z besedami. »Naprave družin P so vedno prinašale inovativno estetiko v kombinaciji z vrhunsko mobilno fotografijo. Z izjemnim tipalom, optiko, ki so jo zasnovali strokovnjaki podjetja Leica, izjemnim procesorjem in tehnologijo Huawei XD Fusion Engine naprave družine P40 ponujajo vrhunsko celodnevno izkušnjo s katero lahko uporabniki uresničijo svoje ustvarjalne vizije.«

Napredna fotografija v vseh razmerah

Model Huawei P40 ponuja napredne sklope kamer »Ultra Vision Leica« za izjemne fotografske zmogljivosti z ultra širokokotno, širokokotno in tele-kamero. Skokovit napredek v fotografski zmogljivosti premijskih modelov družine Huawei P40 omogoča tipalo »Huawei Ultra Vision Sensor«. Pravo čudo inženirskega dela in tehnologij je veliko 1/1,28 palca (po diagonali), s sposobnostjo združevanja pik pa doseže, da je ena velika kar 2,44 μm. Odlikuje ga tudi zmogljiv sistem faznega samodejnega ostrenja »Octa PD AutoFocus« ter inovativna tehnologija »Huawei XD Fusion Engine«, ki s pomočjo umetne inteligence poveča reprodukcijo podrobnosti na fotografijah v vseh mogočih svetlobnih pogojih.

Ton in teksturo kož zvesto reproducirata novo več spektralno tipalo temperature in z umetno inteligenco podprti algoritem za samodejno prilagajanje beline (AWB), ki povečata natančnost barv za 45 odstotkov. Algoritmi poglobljenega učenja pa hkrati zagotavljajo optimizacijo portretov v realnem času z izboljševanjem osvetlitve in podrobnosti.

Na napravah družine Huawei P40 je prvič predstavljena funkcijo aplikacije Galerija »Huawei Golden Snap«, ki s pomočjo umetne inteligence iz serije izbere najboljše fotografije. Tu sta še funkciji »AI Remove Passerby« in »AI Remove Reflection«, ki prav tako s pomočjo umetne inteligence uporabniku omogočita, da iz fotografije odstrani neželene predmete in odseve.

Zmogljiva kamera »žepne« velikosti

Zmogljiva ultra široka kamera s tipalom ločljivosti 40 milijonov svetlobnih pik »SuperSensing Cine Camera« v telefonu Huawei P40 ima goriščnico enakovredno 18 mm in 1/1,54-palčno tipalo s podporo razmerju stranic 3 : 2 priljubljenim na zrcalno refleksnih fotoaparatih polnega formata. Posamezne slikovne pike na tipalu je mogoče prilagoditi za zajem svetlobe z dolgim, kratkim ali normalnim časom osvetlitve za vrhunske video posnetke z visokim dinamičnim razponom (HDR). Tipalo ima tudi tehnologijo združevanja pik, ki 16 pik združi v eno, da ustvari super piko velikosti 4,48 μm, s tem pa poveča njeno občutljivost na ISO51200. Tipalo je prav tako sposobno zajeti video s 7680 sličicami na sekundo »Ultra Slow-Motion« za zelo počasne posnetke.

Premijske naprave družine Huawei P40 so prav tako sposobne simulacije učinka zamegljenega ozadja (bokeh) v video posnetkih v realnem času. Funkcija, ki oponaša učinek široke zaslonke, pomaga na posnetku poudariti glavno temo. Kamera s tele objektivom pa je tudi sposobna snemati »povečane« posnetke v visoki ločljivosti in videe v časovnem intervalu (time-lapse) ločljivosti 4K. Uporabniku pa je na premijskim modelih na voljo tudi funkcija, s katero v realnem času približuje in oddaljuje (Audio Zoom) vire zvoka in s tem okrepi oziroma oslabi zvok.

Telefon s polno podporo za omrežja 5G

Premijske pametne telefone družine Huawei P40 poganja sistem na čipu Kirin 990 5G z integriranim modemom za omrežja pete generacije (5G) z najcelovitejšo podporo frekvenčnih pasov, robustnimi zmogljivostmi umetne inteligence in izredno energijsko učinkovitostjo. Čip narejen v 7-nanometrski tehniki pa je tudi manjši od predhodnikov.

Operacijski sistem EMUI 10.1 predstavlja številne nove funkcije, ki s pomočjo umetne inteligence izboljšujejo življenja. S pomočjo algoritmov za prepoznavanje in optimizacijo obraza, komunikacijska storitev Huawei MeeTime zagotavlja zelo kakovostne video klice v polni razločljivosti HD (1080p) tudi če je uporabnik v slabo osvetljeni sobi. Huawei Share pa mu poleg preprostega prenašanja datotek med napravami Huawei omogoči tudi souporabo zaslona.

Funkcija sodelovanja na več zaslonih (Multi-screen Collaboration) premešča ovire med osebnimi računalniki s sistemom Windows in napravami s sistemom Android ter s tem uporabniki prinaša brezhibno izkušnjo sodelovanja med napravami. Po vzpostavitvi povezave z intuitivnim postopkom nastavitve z enim samim dotikom lahko uporabnik preprosto prenaša datoteke med povezanimi napravami in jih nadzoruje z enega zaslona.

V tesnem sodelovanju z razvijalci iz vsega sveta je Huaweiu uspelo v svoji tržnici AppGallery ponuditi pester izbor globalnih in lokalnih aplikacij. Uporabniki pa lahko v njej najdejo tudi bogato knjižnico kakovostnih vsebin.

Cene in razpoložljivost

Pametni telefon Huawei P40 lahko prednaročite od 26. marca od 15. ure pa do 5. aprila do 23:59. Kot darilo boste ob tem prejeli pametno uro Huawei Watch GT 2 Sport. Priporočena cena je 999 evrov, začetek redne prodaje pa je 6. april.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki