marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Polymer (3.450 mAh)
Dimenzije:
159,3 x 77,8 x 7,3 mm
Teža:
178 g

Tip zaslona:
barvni AMOLED, ločljivost 1440 x 2560 pik, 16 M barv, velikost 5,7 palca, 518 ppi

Procesor:
Štirijedrni 1,55 GHz Cortex-A53 in štirijedrni 2,0 GHz Cortex-A57
Notranji pomnilnik:
32/64/128 GB, 3 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Googlov Huawei Nexus 6P v Sloveniji še pred zimo?

Huawei Nexus 6P


Huawei Nexus 6P

02.10.2015
Objavil: Thomas Bergant

V San Franciscu sta Huawei in Google predstavila Nexus 6P, inovativen pametni telefon, ki dostavi vrhunsko izkušnjo sistema Android. Najprej je bil na sejmu IFA 2015 predstavljen prihod nove dobe interakcije med človekom in strojem s tehnologijo Force Touch in telefonom Mate S.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 12 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Novi Huaweijev dosežek pa je partnerstvo s podjetjem Google. Nexus 6P utrjuje Huaweijev položaj vodilnega proizvajalca prenosnih naprav.

Google sprva planira prodajo tega telefona le v desetih evropskih državah, a zaradi velikega zanimanja so se že začeli postopki za prodajo tudi drugje. Informacijo o tem kdaj bo telefon dosegljiv v Sloveniji pričakujemo konec oktobra, predvideva pa se, da bi lahko bil dosegljiv še pred zimo. Predvidena cena pa od 649€ naprej.

"Huawei je izjemno navdušen nad sodelovanjem z Googlom in preoblikovanjem Nexus izkušnje za svetovni trg," je dejal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer Business Group. "Cenimo, kako potrošniki sprejemajo mobilno tehnologijo v vsa področja svojega življenja in ustvarili smo pameten telefon, ki presega vsa pričakovanja glede dizajna, zmogljivosti in brezšivne integracije pristnega ekosistema Android. Huawei je s svojim močnim dizajnom proizvodov popolni družabnik za Googlovo nadvlado na področju tehnoloških novosti."

Elegantno oblikovan
Huawei ima izkušnje s svojima najnovejšima paradnima konjema Mate S in P8, tako da je Nexus 6P oblikovan elegantno ter nudi prefinjen okvir za vaše življenje. Ker je izdelan iz anodiziranega aluminija, kakršen se uporablja v letalstvu, se Nexus 6P lahko pohvali z obliko in oblinami naprave, ustvarjene z namenom pridobivanja pozornosti. Robovi so prirezani z diamantno konico, lepo oblikovana hrbtna stran pa poudarja kamero, ki se ne boji slabe osvetlitve in zajemanja hitrih gibov.

Čistokrven Android
Z Nexusom 6P sta Huawei in Google predstavila resnično vrhunsko napravo, ki je stoodstotno Androidna in vključuje najnovejši OS Android 6.0 Marshmallow, ki poudarja najvišjo kakovost dizajna.

INOVATIVNA TEHNOLOGIJA – Zgrajeno na temelju moči
Nexus 6P ima 5.7” WQHD AMOLED-zaslon s 518 slikovnimi točkami na inč in je
popoln za igranje iger, gledanje filmov in delo pri osupljivi jasnosti. Za oster in čist zvok pa skrbi zvočnik na prednji strani. V notranjosti najdemo najnovejšo različico osemjedrnega procesorja Qualcomm® Snapdragon™ 810, tako da je Nexus 6P najzmogljivejši in najurnejši doslej, pa vseeno prijaznejši do baterije. Baterija kapacitete 3450mAh omogoča pogovarjanje, pisanje sporočil in rabo aplikacij od dneva do noči. Ker ima telefon simetričen USB tipa C, omogoča hitro polnjenje in odpravi nadležno uganjanje, če smo vtič obrnili pravilno. Pod črto gre za napravo, namenjeno vsakdanu, ki resnično zdrži celoten dan.*

KAMERA – Zmogljiv fotoaparat, ki zajame več svetlobe
Najboljša vsestranska kamera, kar smo jih kdajkoli dali v Nexus. Najbolj sije v pogojih, kjer svetlost ni idealna. Večje, 1,55um slikovne točke zajamejo več svetlosti, tudi v najbolj zatemnjenih pogojih. Proizvedejo osupljive podrobnosti in ostre podobe. S hitrejšo aplikacijo Google Camera nikdar ne boste zamudili trenutka, pametna aplikacija Google Photos pa bo skrbela, da bodo spomini vedno pripravljeni na podoživljanje in oddaljeni le dotik prsta.

SENZOR PRSTNIH ODTISOV – Poenostavljena varnost: ena konica prsta
Vaš Nexus je s senzorjem prstnih odtisov urnejši in varnejši. Ker se nahaja na hrbtni strani naprave, je vedno na dosegu. En sam dotik prižge telefon in odklene aplikacije, kar zagotavlja dostop brez težav.

ČISTOKRVNO ANDROIDNO DOŽIVETJE – Vedno nov. Sedaj z najnovejšo različico Marshmallow.
Nexus je najboljše doživetje sistema Android, saj je od znotraj navzven zgrajen tako, da kar najučinkoviteje izkoristi najbolj priljubljeni OS na svetu. Vedno boste prvi deležnih posodobitev.* In imeli boste najbolj svežo, najhitrejšo različico Android 6.0 Marshmallow, ki bo delovala za vas takoj po odprtju škatle.
*https://support.google.com/nexus/answer/4457705?hl=en

Razpoložljivost
Nexus 6P bo sprva na voljo v več kot 30 državah, vključno z ZDA, Kanado, Nemčijo, Združenim kraljestvom, Japonsko, Avstralijo in Indijo. Nexus 6P je na voljo v Severni Ameriki in Združenem kraljestvu preko trgovine Google Store od 29. septembra.

Opremljen je z 32/64/128GB bralnega pomnilnika, moč pa ga je dobiti v aluminijasti (srebrni), grafitni (črni) in snežni (beli) barvi. Cene so sledeče:

* Trditve glede porabe baterije so približne in temeljijo na povprečni mešani rabi, ki vključuje uporabo in stanje pripravljenosti. Dejanska zmogljivost baterije zna nihati in je odvisna od mnogo dejavnikov, ki vključujejo jakost signala, nastavitve omrežja, starost baterije, temperaturo delovanja, izbrane karakteristike, nastavitve naprave in vzorce rabe glasovnih, podatkovnih in ostalih aplikacij.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki