marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
li-Po (4600 mAh (4880 mAh pri različici 512 GB 12GB RAM))
Dimenzije:
odprt: 156,5 x 139,3 x 5,4 mm / zaprt: 156,5 x 75,5 x 11,1 mm
Teža:
255 g

Tip zaslona:
Prepogljiv OLED, 120 Hz, ločljivost 2200 x 2480 pik, 1 B barv, velikost 7,8'', 424 ppi
Zunanji zaslon:
OLED, ločljivost 1176 x 2480 pik, 6,5"

Procesor:
osemjedrni (1 x 2,84 GHz Cortex-X1 in 3 x 2,42 GHz Cortex-A78 in 4 x 1,80 GHz Cortex-A55) - Snapdragon 888 4G (5 nm)
Notranji pomnilnik:
256 GB, 8 GB RAM ali 512 GB, 8 GB RAM ali 512 GB, 12 GB RAM
Operacijski sistem:
HarmonyOS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Huawei Mate Xs 2


Huawei Mate Xs 2

21.07.2022
Objavil: Dare Gliha

Huawei je na podlagi izkušenj izdelal novo različico inovativnega zložljivega telefona izjemnih zmogljivosti in z edinstveno zasnova tečaja, ki je že na voljo v Sloveniji. Pametni telefon Mate Xs 2 je namreč izjemno lahek, ultra tanek in zanesljiv pri zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje.ne podpira datum NanoMemory kartica (NM Card)
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 50 Mpix
Povečava: 3x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Po zaslugi druge generacije dvojno vrtečega se tečaja Falcon Wing, novi pametni telefon odlikuje enotna zasnova elegantnega ohišja ter raven in brezhiben način zlaganja. Huawei Mate Xs 2 je opremljen z 19,8-centimetrskim (7,8-palčnim) zložljivim zaslonom True-Chroma in sistemom zadnjih kamer, kjer izstopata 50 MP tipalo glavne kamere in optika XD. Skupaj s še nekaterimi inovativnimi programskimi funkcijami, novi zložljivi pametni telefon nudi neverjetno uporabniško izkušnjo.

Norman Mueller, direktor marketinga za Slovenijo in Hrvaško, je ob predstavitvi dejal: »Zahvaljujoč nenehnemu razvoju in iskanju inovacij, Huawei ostaja vodilno podjetje na področju zložljivih pametnih telefonov. Poleg tega imamo najbolj celovito ponudbo tovrstnih naprav, saj nudimo naprave z notranjim in zunanjim zaslonom ter preklopne telefone. Huawei Mate Xs 2 v celoti zajema oblikovno estetiko, pametne načine povezovanja in vrhunsko mobilno fotografijo z interaktivno izkušnjo velikega zaslona. Hkrati velja tudi za najlažjo zložljivo napravo na trgu in je začetnik dobe popolnih zložljivih telefonov.«

Ultra tanek, ultra raven in ultra zanesljiv

Pametni telefon Huawei Mate Xs 2 tehta vsega 255 gramov, kar je odlična teža že za enako velike nezložljive naprave, kaj šele zložljive. Nizka teža je mogoča po zaslugi uporabe inovativnih lahkih materialov, kot so steklena vlakna, iz katerih je zadnja ploskev, titanove zlitine in jekla visoke trdnosti, ki strukturi ohišja dajeta primerno trdnost. Inovativni materiali pa niso zaslužni le za nižjo težo, temveč napravi dajejo tudi robustnost in odpornost proti lomljivosti.

Bistven element novega pametnega telefona pa je edinstveni tečaj Falcon Wing. Po njegovi zaslugi je razgrnjen zaslon raven in gladek kot ogledalo, kar omogoča bolj poglobljeno uporabniško izkušnjo.

Edinstveno oblikovanje, ki presega domišljijo

Pametni telefon Huawei Mate Xs 2 prinaša klasično zložljivo obliko navzven zloženega zaslona, ki z gladkim pregibom poudarja lepoto minimalizma in razkriva estetiko lahkega ter občutljivega videza. Razprt zaslon True-Chroma ima visoko razločljivosti 2.480 x 2.200 pik z zlatim razmerjem stranic 8 : 7,1. Poleg tega podpira 120-herčno osveževanje, visokofrekvenčno (1440 Hz) prilagajanje osvetlitve in 240-herčno vzorčenje dotika za osupljive vizualne učinke. Prevlečen je s protiodbojno nano optično plastjo, ki zmanjšuje moteče svetlobne odboje s površine in omogoča bistveno boljšo čitljivost na prostem. V zloženi obliki je razmerje zaslona 19 : 9, ki novemu pametnemu telefonu nudi uporabniško izkušnjo enakovredno uporabi običajnih telefonov.

Prvič uporabljena steklena vlakna omogočajo ustvarjanje rafiniranih 3D površinskih struktur, ki ustvarjajo mehak občutek ob sočasnem zmanjševanju vidnosti madežev prstnih odtisov. Huawei Mate Xs 2 je na voljo v beli barvi s strukturo, ki oponaša videz naravnega usnja.

V dobi inovativnih tehnologij izstopa z odličnimi zmogljivostmi

Novi zložljivi pametni telefon je opremljen z baterijo kapacitete 4600 mAh, ki podpira hitro polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 66 vatov (z ustreznim napajalnikom) in vključuje algoritme za izboljševanje avtonomije v stanju pripravljenosti. Medtem ko sistem hlajenja z uporabo grafena izboljšuje učinkovitost odvajanja toplote.

Da bi izboljšali zvočne zmogljivosti, so v Mate Xs 2 vgradili ultra tanek in obsežen stereo sistem, ki skupaj s pogonom Huawei AI Sound ustvarja učinek prostorskega zvoka in poslušalcu zagotavlja impresivno izkušnjo. Za izjemne procesorske zmogljivosti medtem poskrbi sistem na čipu Qualcomm SnapDragon 888 z naprednimi tehnologijami.

Odlična uporabniška izkušnja

Huawei Mate Xs 2 sicer sloni na ekosistemu HMS, ki nudij pametnejšo, bogatejšo, priročnejšo in varno uporabniško izkušnjo. Uporabniku so na voljo trgovina z aplikacijami AppGallery, zmogljiv vsestranski iskalnik Petal Search, zemljevidi Petal Maps, ki jih je mogoče uporabljati s kretnjami, in sklop pisarniških orodij.

V trgovini AppGallery so uporabnikom dosegljive vse globalne in lokalne aplikacije, ki jih ti potrebujejo, od družbenih omrežij, kot je TikTok, in transportnih, kot je Bolt, do finančnih, kot sta Revolut in Curve, zabavnih, kot je Deezer, in priljubljenih iger, kot sta Lords Mobile in Gardenscapes. Pri oblikovanju uporabniške izkušnje so dali prav poseben poudarek dostopu do bančnih in finančnih aplikacij. Tako se je le v preteklem letu pridružilo več kot 300 ključnih mednarodnih in lokalnih bank, med drugim v Sloveniji NLB, NKBM, Sparkasse, Sberbank, Intesa Sanpaolo in mBills. Huaweievi uporabniki zdaj lahko s telefonom tudi plačujejo, zahvaljujoč NFC-rešitvi za brezkontaktno plačevanje.

V navezi s tem je uporabnikom na voljo tudi priročno središče AppsOnHMS, ki na enem mestu nudi postopke namestitve za vsako aplikacijo, ki jo želijo imeti na telefonu.

Ustvarite fotografsko mojstrovino

Huawei prav tako ne preneha presenečati, ko gre za izboljšave na področju tehnologij mobilne fotografije. Sistem kamer True-Chroma namreč vključuje 50 MP glavno kamero sposobno popolne reprodukcije naravnih barv. Huawei optika XD sočasno prinaša popolnoma novo tehnologijo obnavljanja informacij, ki dodatno izboljšajo jasnost fotografij in podrobnosti na njih. V celoti lahko izkoristite pogon Huawei XD Fusion Pro, 10-kanalno večspektralno svetlobno tipalo in podrobno nastavitev za več kot 2000 barv v barvnem obsegu P3 za izredno natančno zajemanje pomembnih življenjskih trenutkov.

Velik zaslon za večjo delovno učinkovitost

Zaradi inovativne sposobnosti, da se iz naprave z manjšim preoblikuje v napravo z večjim zaslonom, prinaša Huawei Mate Xs 2 tudi novo raven opravljanja več nalog hkrati. Izvirno podpira večokensko uporabo, kar pomeni, da sta dve aplikaciji prikazani ena poleg druge in delujeta sočasno, za kar je zaslužna funkcija deljenega zaslona (Split-Screen). Nadgrajena funkcija pametnega prikaza več oken (Smart Multu-Window) medtem omogoča učinkovitejšo interakcijo. Poleg tega je prek kretnje s potegom omogočen preprost dostop in nadzor nad plavajočim zaslonom. Poglobljena izkušnja video klepeta ali konferenc pa zagotavlja velik zaslon.

Z zložljivim pametnim telefonom Mate Xs 2 Huawei še naprej redefinira in reformira standarde v mobilni industriji. V Sloveniji je na voljo v beli barvi po po priporočeni ceni 1999 evrov.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki