marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Po (4500 mAh)
Dimenzije:
161,3 x 146,2 x 5,4 mm / prepognjen: 161,3 x 78,3 x 11 mm
Teža:
295 g

Tip zaslona:
AMOLED, 2200 x 2480 pik, 16 M barv, velikost osem palcev, 414 ppi / prepognjen: AMOLED, 1148 x 2480 pik, 6,6 palca, razmerje stranic 19,5:9

Procesor:
osemjedrni (2 x 2,6 GHz Cortex-A76 in 2 x 1,92 GHz Cortex-A76 in 4 x 1,8 GHz Cortex-A55)
Notranji pomnilnik:
512 GB, 8 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Huawei Mate X


Huawei Mate X

24.02.2019
Objavil: Dare Gliha

Na Svetovnem kongresu mobilne telefonije 2019 v Barceloni je Huawei predstavil najhitrejši zložljiv 5G telefon na svetu, Huawei Mate X, ki postavlja nove smernice na področju oblikovanja pametnih telefonov.ne podpira datum NanoMemory kartica (NM Card)
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 40 Mpix
Povečava: Da
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Huawei Mate X ne more skriti svojega prestižnega porekla, saj s številnimi naprednimi karakteristikami odraža inovativni DNK Huaweijeve serije telefonov Mate. Odlikujejo ga namreč dovršeni mehanski tečaji tipa Falcon Wing, 7-nanometrski mrežni čip Balong 5000, visokozmogljiva baterijo s kapaciteto 4500 mAh, ki prek standarda Huawei SuperCharge podpira hitro polnjenje z močjo 55 W, in povsem nova medzvezdno modra barva. Ko je Huawei Mate X zložen, ga uporabnik lahko uporablja kot velik telefon z zaslonom velikosti 6,6 palca, ko je razprt, pa se spremeni v izjemno tanko tablico z 8-palčnim zaslonom. Nova funkcionalnost tako pomeni revolucijo na področju produktivnosti kot tudi zabave na mobilnih napravah.

Richard Yu, izvršni direktor podjetja Huawei Consumer BG je predstavitev pospremil z naslednjimi besedami: »Revolucionarno obliko telefona Huawei Mate X smo dosegli z neizmernimi prizadevanji na področju raziskav in razvoja. Telefon predstavlja odkrivanje neznanega. Kot povsem nova vrsta pametnega telefona, Huawei Mate X združuje povezljivost 5G, zložljiv zaslon, umetno inteligenco in povsem nov način interakcije, s čimer ponudi uporabniško izkušnjo brez primere. Huawei Mate X predstavlja prvi ključ, s katerim bodo uporabniki odklenili vrata v pametni svet obdobja 5G.«

Mehanski tečaji predstavljajo harmonijo tehnologije in estetike

Kot rezultat želje po odkrivanju novega in drznega razmišljanja s preizkušanjem novih oblik, Huawei Mate X predstavlja pametno napravo 2-v-1 z izjemno trdnim upogljivim zaslonom OLED in mehanskimi tečaji tipa Falcon Wing.

Zaslon telefona nudi nepredstavljive možnosti. Ko ga razprete, se spremeni v 8-palčno tablico, ki v debelino meri vsega 5,4 milimetra. Slika na zaslonu je kristalno jasna in polna detajlov, zaslon pa je izjemno vzdržljiv. Telefon, ki se med drugim lahko pohvali tudi z odličnim hlajenjem, bo sicer na voljo v povsem novi medzvezdno modri barvi. Ta uteleša lepoto tehnologije in postavlja nova merila za pametne telefone prihodnosti.

Revolucionarni mehanski tečaji pa z edinstveno obliko predstavljajo popolno ravnovesje med estetiko in tehnologijo ter omogočajo brezšivno prepogibanje telefona. V razprtem načinu je površina zaslona popolnoma ravna, v prepognjenem pa se obe polovici zaslona elegantno zložita v ohišje. Tranzicija med obema načinoma – telefonskim in tabličnim – tako poteka zelo enostavno.

Poglejte v pametni svet prihodnosti z večjim zaslonom

S prilagodljivo obliko Huawei Mate X odpira novo poglavje interakcije v prihajajočem obdobju 5G in s tem na novo postavlja temelje produktivnosti in zabave. Inovativen zložljiv zaslon OLED, edinstveni mehanski tečaji in najhitrejši 5G modem v industriji, ki je zasnovan na naprednem čipu Balong 5000, prinašajo uporabniško izkušnjo naslednje generacije. V tej ne bo več treba sklepati kompromisov in izbirati med veliko sliko in prenosljivostjo. Novi telefon se namreč lahko pohvali z obema lastnostma.

Velika površina zaslona je pisana na kožo produktivnosti in zabavi. Na tako velikem zaslonu vse poteka lažje in udobneje. Tako opravljanje pisarniških opravil in urejanje dokumentov, kot tudi branje in ogled slik ter videoposnetkov. V načinu razdeljenega zaslona pa uporabniki lahko zelo enostavno tudi dodajajo slike iz svoje galerije v elektronska sporočila. Z večjim zaslonom so uporabniki tako bolj učinkoviti in pri opravilih prihranijo več dragocenega časa.

Huaweijevi paradni telefoni so bili od nekdaj opremljeni z naprednimi kamerami in Huawei Mate X ni nobena izjema. V njegovem tankem ohišju se nahajajo najnovejše kamere Leica, ki razpolagajo z najbolj naprednimi funkcijami do zdaj. Zložljiv dizajn telefona namreč omogoča, da en sistem kamer služi kot sprednja in zadnja kamera. Na zloženem telefonu tako tudi ljudje v objektivu vidijo enako sliko kot fotograf in posledično lahko še dodatno začinijo nastajajočo fotografijo.

Huawei Mate X je sicer opremljen tudi s čitalnikom prstnih odtisov, ki je integriran v gumb za vklop telefona. S tem uporabnikom omogoča hiter vklop z le enim dotikom, pri čemer ne zanemari varnosti.

Povezljivost naslednje generacije

Opremljen s prvim 7-nanometrskim 5G mrežnim čipom Balong 5000, Huawei Mate X omogoča izjemno hiter prenos datotek s hitrostjo 4,6 gigabajta na sekundo v 6-gigaherčnem pasu. Balong 5000 je sicer tudi prvi tovrstni čip na svetu s podporo mrežnima arhitekturama SA in NSA. Huawei Mate X omogoča uporabo dveh SIM kartic, pri tem pa bodo uporabniki lahko v telefon vstavili tako kartice, ki delujejo v omrežju 4G, kot tudi kartice, ki delujejo v omrežju 5G.

Ogromna baterija, ki se izjemno hitro napolni

Izjemna zmogljivost telefona Huawei Mate X seveda potrebuje precej energije. Pri Huaweiju so zato v njegovo 5,4-milimetrsko ohišje vgradili ogromno baterijo s kapaciteto 4500 mAh, kar je izjemen dosežek. V navezi z umetno inteligenco in naprednim pametnim varčevalnim načinom ta ponuja dolgotrajno delovanje in s tem zadosti potrebam po večji količini energije, ki jih prinaša povezljivost v omrežju 5G. Dodatno pa se baterija tudi zelo hitro napolni prek standarda Huawei SuperCharge, ki omogoča polnjenje z močjo 55 W. S priloženim polnilcem se tako baterija v 30 minutah napolni do kar 85 odstotkov, kar pomeni, da tudi uporabniki s hitrim življenjskim tempom zlepa ne bodo ostali brez energije.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki