marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
149,8 x 75,3 x 7,2 mm
Teža:
156 g

Tip zaslona:
barvni AMOLED, ločljivost 1080 x 1920 pik, 16 M barv, velikost 5,5 palca, 401 ppi

Procesor:
štirijedrni 2,2 GHz in štirijedrni 1,5 GHz
Notranji pomnilnik:
32/64 GB, 3 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Revolucija “Touch” tehnologije

Huawei Mate S


Huawei Mate S

02.09.2015
Objavil: Dare Gliha

Huawei je na sejmu IFA v Berlinu razkril pametni telefon Mate S, novi vodilni telefon serije Huawei Mate. Njegov ergonomski, luksuzni dizajn in inovativna tehnologija omogočata visoko-kakovostno izkušnjo Sistema Android, ki ponovno predega pričakovanja industrije. V Sloveniji bo na voljo jeseni 2015.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 13 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

“Naš cilj pri oblikovanju Huawei Mate S je bil pametni telefon, ki nudi personalizirano izkušnjo, ne pa skomercializirano”, je povedal Richard Yu, generalni direktor Huawei Consumer BG. “Huawei Mate S temelji na razumevanju človeške interakcije – bolj konkretno: dotik je naravno dejanje, ki ga naredimo z namenom razumeanja sveta. Huawei Mate S na novo definira kako vključimo tehnologijo dotika v naše pametne telephone, s spreminjanjem konvencionalnega načina kontrole z dotikom in utiramo pot novim idejam za interakcijo med človekom in napravami.”

Lepota zaobljene površine: inovativni dizajn od znotraj navzven

Tehnologija zaslona na dotik pri Huawei Mate S nudi nekonvencionalni dizajn, ki vzpostavi ravnovesje med izjemno zmogljivostjo telefona in njegovim čudovitim izgledom.

Kot nadgradnja revolucionarnega pametnega telefona Huawei Mate 7, ima model Huawei Mate S 2.5D lebdeč zaslon, z 5.5 inčev dolžine in 7.2mm debeline, s širino stranskih robov samo 2.65mm. Usločena hrbtna stranica se popolnoma prilega v dlani, medtem ko njegova zaobljena površina zagotavlja trden pritisk in težo, s čemer je verjetnost, da bi nam padel iz roke, mnogo manjša. Skupaj s teksturo zaslona AMOLED, Huawei Mate S predstavlja popolno krivuljo.

Usločena hrbtna stranica telefona Huawei Mate S vsebuje laminirano “ladder” baterijo in “staggered height” dizajn plošče s tiskanim vezjem“. Uporablja tudi “nanometer” tehniko snemanja za gladko povezavo med anteno in kovino, rezultat je gladek vtis površine (“smooth feel”). Dodatna najnaprednejša tehnologija, kot je diamantno rezanje (“diamond cutting”), CNC rezanje (“CNC carving”), nano tehnologija in fotoaparat s safirnim kristalom sestavljajo gladko kovinsko telo telefona.

Revolucionarna kontrola obremenitve, ki redefinira uporabniško izkušnjo

Zaslon na dotik je jedro Huawei Mate S, ki ustvarja nove izkušnje za uporabnike z izboljšanjem njihove interakcije z napravo. Kadar si ogledujemo fotografije, si jih lahko s pritiskom na zaslon z enim prstom ogledamo v načinu “predogled” in povečamo, kar je izboljšan process kot pri običajnih telefonih. Huawei Mate S se lahko tudi uporabja tudi za tehtanje predmetov.

Telefon je opremljen z programom Fingerprint 2.0, ki je novejša verzija varovanja čipa in s tehnologije odklepanja z enim gumbom, kot v modelu Huawei Mate 7. Fingerprint 2.0 izboljšuje prepoznavno hitrost za 100%, z bolj natančnimi funkcijami samostojnega učenja (“self-learning”). Lahko se tudi uporablja za upravljanje vrstice z obvestili, z dvojnim klikom lahko izbrišemo neprebrana obvestila, če podrsamo po zaslonu, lahko pregledamo fotografije ter prekinemo ali sprejmemo klic. Vse te možnosti izboljšujejo enoročno upravljanje s telefonom.

Programa Fingerprint 2.0 in Knuckle Control 2.0 sta bila prvič predstavljena pri modelu Huawei P8. Poenostavljata preklop med delovanjem aplikcij in izdelavo posnetkov zaslona (“screenshot”). Uporabnikom nudita nov način interakcije s svojim telefonom: če s členkom narišete “c”, aktivirate fotoaparat, medtem ko, če dvakrat kliknete na zaslon s členkom, posnamere zaslon v obliki videoposnetka. Na ta način vsak dotik zaslona nudi priložnost za inovativnost.

Fotoaparat, oblikovan tako za začetnike kot za profesionalce

Huawei Mate S je opremljen s fotoaparatom, ki upošteva potrebe uporabnika v vsakdanjem življenju: profesionalni fotoaparat in nastavitve, kot so: kontrast, tekstura in razlikovanje v tonih. Sprednja kamera s 1300 mega piksli vsebuje RGBW sensor, optični stabilizator slike, dual color temp LED bliskavice in samostojne enote za obdelavo slik, ki hitreje proizvajajo bolj kvalitetne slike. Huawei Mate S gre s sposobnostmi fotoaparata še en korak dlje s sprednjo kamero z 800 mega piksli in nežnimi, sprednjimi lučmi, za boljše “selfie” slike. Ta algoritem zagotavlja uporabnikom, da ujamejo najbolj čiste in najlepše slike, kot je sploh mogoče.

Način profesinalne kamere omogoča ročno nastavitev ISO , kompenzacijo izpostavljenosti svetlobi, čas izpostavitve svetlobi, resničnost barv(“white balance”) in fokusiranje in dodatne funkcije, kot so “grid” in fokusiranje s pomočjo bliskavice. Črno beli filter način, ki deluje v realnem času nudi mnogo nivojev gostote in prilagoditev intenzivnosti barv, prav tako v realnem času.

Tehnologija, ki se prilagodi vsakemu okolju

Huawei Mate S dvigne običajne funkcije snemanja na višji nivo s kreativnim dodajanjem treh mikrofov, ki podpirajo algoritem “smart direction”. Algoritem ustvarja prenos in omogoča vsem trem mikrofonom osredotočanje na zvoke, ki prihajajo iz smeri, v katero je telefon obrnjen, in omogočajo čiste posnetke z minimalnim hrupom iz ozadja.

Za potrošnike “na poti”, Huawei Mate S podpira tudi Mopria splošni protokol za tiskanje (“printing general protocol”), ki obsega 700 tipov printerjev devetindvajsetih vodilnih blagovnih znamk.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki