marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Polimer (4.000 mAh)
Dimenzije:
156,9 x 78,9 x 7,9 mm
Teža:
190 g

Tip zaslona:
barvni IPS LCD, 1080 x 1920 pik, 16 M barv, velikost 5,9 palca, 373 ppi

Procesor:
Osemjedrni Hisilicon Kirin 960, (4x2.4 GHz Cortex-A73 & 4x1.8 GHz Cortex-A53)
Notranji pomnilnik:
64 GB, 4 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Prvi luksuzni pametni telefon z dvojno kamero

Huawei Mate 9


Huawei Mate 9

04.11.2016
Objavil: Thomas Bergant

Včeraj je Huawei Consumer Business Group na ekskluzivnem globalnem dogodku predstavil težko pričakovani Huawei Mate 9. Najnovejši član serije Mate, ki gradi na Huaweijevem uspehu pri dostavljanju čudovito oblikovanih in zmogljivih mobilnih naprav, ponuja poslovnim uporabnikom prelomno Android izkušnjo z najhitrejšimi zmogljivostmi, ki so danes na voljo, ter prelomno SuperCharge tehnologijo skupaj z osupljivo uporabniško izkušnjo.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 20 Mpix
Povečava: 2x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Z začetno ceno 699 € ter 1.395 € bosta Huawei Mate 9 ter Porsche Design Huawei Mate 9 na voljo še v mesecu novembru. Huawei Mate 9 bo v prvem valu dobavljiv v naslednjih državah: Kitajska, Francija, Nemčija, Italija, Japonska, Kuvajt, Malezija, Poljska, Savdska Arabija, Španija, Tajska in Združeni arabski emirati.

»Pri razvoju telefona Mate 9 smo začeli s preprostim vprašanjem: kako lahko izboljšamo vse elemente izkušnje pametnega telefona,« je dejal Richard Yu, generalni direktor (CEO), Huawei Consumer Business Group. »Vemo, da je za današnje poslovne uporabnike hiter in zmogljiv pametni telefon zgolj začetek. Poleg tega želijo tudi čudovito oblikovanje in intuitivne lastnosti. Zato smo ustvarili dve novi napravi, ki v ospredje postavljata strojne in programske inovacije. Rezultat je naprava, ki je osupljivo nova od znotraj navzven«.

Huawei Mate 9 je dinamičen preplet vodilnih strojnih in programskih napredkov v industriji, ki s skupnimi močmi omogočajo uporabniku korak prednosti.

Ključne lastnosti so:

• Kirin 960 sistem na čipu z najzmogljivejšim procesorjem za pametne telefone*,
• EMUI 5.0 – intuitivni uporabniški vmesnik, ki omogoča, da je kar 50 % lastnosti na dosegu v dveh dotikih,
• prelomna SuperCharge tehnologija, ki omogoča celodnevno rabo pri samo 20. minutah polnjenja,
• druga generacija Leicine dvojne kamere z 2× hibridnim zoomom in 12 MP velikim RGB senzorjer ter 22 MP velikim monokromatskim senzorjem.

Povečana zmogljivost in hitrost s Kirin 960 sistemom na čipu

Z več kot 100 milijonov prodanimi enotami je Huaweijev Kirin sistem na čipu pokazal globoko razumevanje tega, kakšno moč in izkušnjo iščejo uporabniki. Pričakujejo, da bodo njihove mobilne naprave hitre, intuitivne in zanesljive. Huawei Mate 9 premierno predstavlja premium Kirin 960 sistem na čipu s Huaweijevim algoritmom za strojno učenje, ki prinaša hitro ter gladko izkušnjo tudi po 18. mesecih naprestane rabe.

Kirin 960 je prvi sistem na čipu na svetu, ki ima vgrajen osemjedrni ARM Cortex-A73/A53 glavni procesor ter Mali G71 osemjedrni grafični procesor. Glavni procesor zagotavlja najboljšo večjedrno zmogljivost med vsemi sistemi na čipu ta trenutek, medtem ko zniža porabo energije za 15 %. Zmogljivost grafičnega procesorja v Kirin 960 naboru je 180 % višja ter 40 % bolj učinkovita kot v njegovem predhodniku. Kirin 960 prav tako izkorišča pionirski grafični standard Vulkan v Androidu 7.0, s čimer izboljša grafično delovanje do 400 %.

Varna in hitro polnilna baterija

Huawei Mate 9 združuje 4.000 mAh veliko baterijo visoke gostote s svojo novo tehnologijo hitrega polnjenja z imenom SuperCharge, kar bo zagotovo pomirilo uporabnike. Huawei Mate 9 s pomočjo tehnologije za zmanjšanje porabe energije omogoča uporabnikom več kot dva dneva neprekinjene rabe. To vključuje kar 40 % več klicev v omrežju CDMA ter 20 % več časa pri igranju iger.

SuperCharge podpira hitro polnjenje pri toku 5 A, kar je 50 % hitreje kot njegov predhodnik. Za enodnevno polno rabo telefona lahko baterijo napolnite v 20 minutah, medtem ko je 10 minut polnjenja dovolj za ogled dveh celih filmov. Najbolj pomembno pri vsem tem pa je dejstvo, da je baterija opremljena z nastavitvami, ki ustrezajo industrijskim standardom, vključno s t. i. Super Safe 5-gate zaščito, ki nudi nadzor nad temperaturo, tokom in napetostjo v realnem času ter tako odpravlja varnostne grožnje in varuje življenjsko dobo baterije.

Nov standard za mobilno fotografijo profesionalne kakovosti

Po neverjetnem uspehu, ki ga je zabeležil Huawei P9, vključuje Huawei Mate 9 dvojno kamero druge generacije, ki je bila razvita v sodelovanju s podjetjem Leica. Huawei in Leica sta nadaljevala z razvojem in prilagajanjem ter tako izboljšala optične zmogljivosti modula kamere, ki sedaj vključuje 12 MP velik f/2.2 RGB senzor ter 22 MP velik f/2.2 monokromatski senzor in izboljšan združevalni slikovni algoritem, ki skupaj rišejo osupljive fotografije.

RGB senzor zajema realistične barve z značilnim »Leica videzom«, medtem ko monokromatski senzor zajema fine podrobnosti. Vodilni sistem optične stabilizacije (OIS) dvojne kamere skupaj s prvim sistemom združevanja slikovnih pik dveh senzorjev v industriji zagotavlja vrhunske fotografije v slabi svetlobi.

Sistem na čipu, Kirin 960, je specifično zasnovan tako, da vključuje podporo za drugo generacijo Leica dvojne kamere z 2× hibridnim zoomom. Hibridni avtofokus pa združuje lasersko ostrenje, ostrenje s faznim zaznavanjem, globinsko ostrenje in kontaktno ostrenje.

Visokozmogljivostno oblikovanje

Huawei Mate 9 nadaljuje dobro sprejeto oblikovno DNK Mate serije in uporablja najboljše materiale ter tako predstavlja telefon, ki je hkrati lep in udoben za uporabo. Na podlagi obširnega postopka raziskav in razvoja je Huawei Mate 9 zgrajen v roku 15 dni s kar 50 unikatnimi postopki in 1 uro CNC rezkanja. Rezultat je izredno natančno izdelano kovinsko ohišje iz enega kosa. Vsaka podrobnost – od mehke peskane teksture do čudovitih barvnih kombinacij, ki vključujejo Vesoljsko sivo (Space Gray), Lunino srebrno (Moonlight silver), Šampanjsko zlato (Champagne Gold), Moka rjavo (Mocha Brown) in Keramično belo (Ceramic White), je rezultat 25 let izkušenj na področju zagotavljanja izboljšav rokodelstva.

Oblikovalska ikona sreča tehnološkega velikana

Huawei in Porsche Design sta dosegla nov vrhunec oblikovalskih inovacij, kjer se srečata razkošje in tehnologija v obliki omejene serije Porsche Design modela Huawei Mate 9. Razvit za novo, prihajajoče občinstvo, Prosche Deisgn Huawei Mate 9 združuje vodilno tehnologijo z edinstveno ter značilno Porsche Design estetiko. S Porsche Design Huawei Mate 9 vam Huawei predstavlja izjemen 5,5 palčni ukrivljeni AMOLED zaslon, ki nudi bolj gladek in eleganten občutek. Naprava bo ekskluzivno na voljo v grafitno črni barvi (Graphite Black). Za več podrobnosti obiščite PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 9.

Na novo zamišljena Android izkušnja

S predstavitvijo EMUI 5.0 uporabniškega vmesnika, Huawei Mate 9 na novo definira privzeti Android operacijski sistem, ki temelji na Linux platformi in s tem izboljša izkušnjo, estetiko in uporabnost. Z EMUI 5.0 je Mate 9 skozi čas bolj inteligenten in učinkovit zaradi razumevanja vedenjskih vzorcev uporabnikov. Tako zagotovi, da so aplikacije, ki so bolj v rabi, obravnavane prioritetno ter tako dobijo na voljo več sistemskih virov. Posledično je zagotovljeno dolgoročno gladko delovanje skozi čas – EMUI 5.0 zaustavi erozijo zmogljivosti, ki jo izkusijo vsi pametni telefoni.

EMUI 5.0 prav tako prinaša novo intuitivno odlikovanje. Več kot 50 % funkcij je na voljo v zgolj dveh dotikih, medtem ko lahko dostopate do 90 % funkcij v treh ali manj dotikih.

Cena in razpoložljivost

• Huawei Mate 9 je na voljo v Vesoljsko sivi (Space Gray), Lunino srebrni (Moonlight silver), Šampanjsko zlati (Champagne Gold), Moka rjavi (Mocha Brown) in Keramično beli (Ceramic White) in črni (Black) barvi.
• Huawei Mate 9 (4 GM + 64 GB) bo na voljo od 699 €.
• PORSCHE DESIGN HUAWEI Mate 9 (6 GB + 256 GB): osnovna cena se začne pri 1395 €.
• Huawei Mate 9 bo na voljo v naslednjih državah: Kitajska, Francija, Nemčija, Italija, Japonska, Kuvajt, Malezija, Poljska, Savdska Arabija, Španija, Tajska in Združeni arabski emirati.
• Ekskluzivni Porsche Design Huawei Mate 9 bo na voljo na Kitajskem in v vsaki Porsche Design trgovini po celem svetu, razen v ZDA.

*Na podlagi Geekbench 4.0.0 večjedrnih procesorskih testov ter testih DDR (delovni pomnilnik) zmogljivosti.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki