marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Po (4.000 mAh)
Dimenzije:
150,5mm x 77,8mm x 8,2mm
Teža:
186g

Tip zaslona:
Barvni IPS LCD zaslon, občutljiv na dotik, 5,9 palcev, 1.440 x 2.560 točk, (499 ppi)

Procesor:
Osemjedrni procesor HUAWEI Kirin 970, (4*Cortex A73 2.36GHz + 4*Cortex A53 1.8GHz) + i7 co-processor
Notranji pomnilnik:
64GB, 4GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Huawei Mate 10


Huawei Mate 10

17.10.2017
Objavil: Thomas Bergant

Na ekskluzivni svetovni predstavitvi je Huawei Consumer Business prikazal svoje najnovejše naprave iz serije Huawei Mate. Huawei Mate 10 je prebil ovire znotraj industrije z novim Kirinom 970, Huaweijevo prvo procesorsko platformo z umetno inteligenco.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 20 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Huawei Mate 10 ponuja vrhunsko inteligentno mobilno izkušnjo, obogateno s funkcijami, ki temeljijo na umetni inteligenci, skupaj s strojnim učenjem, ki resnično razume, kaj potrebujete in kako doživljate svet okoli sebe.

Huawei je že na sejmu IFA Berlin predstavil prvi sistem na čipu z umetno inteligenco, Kirin 970. S predstavitvijo linije Mate 10 pa se ta zgodba nadgrajuje.

"V začetku leta je Huawei postavil vizijo za prihodnost mobilnih naprav. V jedru je bila umetna inteligenca in s tem začetek razburljivega novega obdobja," je povedal Richard Yu, izvršni direktor Huawei Business Consumer Group. "Z izpolnjevanjem obljube o umetni inteligenci prinaša nova Mate serija prihodnost, ki je briljantno oblikovana za obogatitev vaših življenj. Je točno to, kar ste si želeli."

Ključne lastnosti
* Kirin 970, prvi procesor z umetno inteligenco na svetu z namensko nevronsko procesno enoto (NPU).
* Huawei FullView Display prinaša minimalen rob okoli zaslona ter podporo HDR10 standardu za intenzivno žive in svetlejše barve.
* TÜV certificirana Huawei QuickCharge tehnologija hitrega polnjenja ter 4.000 mAh baterija, ki jo upravlja umetna inteligenca.
* Nova Leica dvojna kamera s SUMMILUX-H objektivoma, ki se ponašata z f/1.6 zaslonko in zaznavanjem scene ter subjekta v realnem času in ustvarjanje bokeh (zamegljeno ozadje) učinka s pomočjo umetne inteligence.
* Povsem nov in poenostavljen EMUI 8.0, ki temelji na Androidu 8.0.

Nova mobilna računska arhitektura za umetno inteligenco, ki omogoča inteligentno mobilno izkušnjo
Huawei Mate 10 in Mate 10 Pro sta prvi napravi, ki ju poganja novi procesor Kirin 970, ki prinaša izboljšave na področju umetne inteligence za hitrejšo in bolj osebno mobilno izkušnjo. Kirin 970 izdeluje TSMC z naprednim 10 nm procesom. Ponaša se z osem jedrnim ARM Cortex glavnim procesorjem, povsem novim Mali G72 dvanajst jedrnim grafičnim procesorjem ter prvo nevronsko procesno enoto (NPU), ki je zasnovana specifično za mobilne naprave. Kirin 970 prav tako prinaša dvojni procesor slikovnih signalov (ISP, Image Signal Processor) za fotografijo, ki temelji na umetni inteligenci.

Specializirana nevronska procesna enota skupaj s Huaweijevo inovativno HiAI mobilno računsko arhitekturo pomeni, da Kirin 970 prinaša 25 krat boljšo zmogljivost in kar 50 krat večjo energetsko učinkovitost za naloge, povezane z umetno inteligenco . Huaweijeva serija Mate je prav tako najhitrejša na svetu, ki podpira resnično hitro LTE povezljivost in hitrost prenosa. Naprava prinaša podporo za dve 4G SIM kartici ter dvojno VoLTE povezavo.

Nova Mate serija prinaša uporabnikom odzive v realnem času. Med drugim tudi prepoznavanje scene in objektov v realnem času s pomočjo umetne inteligence ter prevajalnik, ki ga pospešuje umetna inteligenca. Kirin 970 je odprta mobilna računska platforma za umetno inteligenco, ki zunanjim razvijalcem omogoča, da ustvarjajo nove in domiselne aplikacije z umetno inteligenco in s tem ponuja Huaweijeve procesorske zmožnosti celotni verigi.

Oblikovne odlike za novo stopnjo prefinjenosti in udobja
Mate 10 prinaša s povsem novim Huaweijevim FullView zaslonom osupljiv 5,9 plačni zaslon z razmerjem stranic 16:9. Zaslon skorajda nima robov in podpira HDR10 standard za bolj žive barve.

Ikonično oblikovane naprave se ponašajo s 3D steklenim ohišjem, ki je lepo in simetrično ukrivljeno na vseh štirih straneh za ergonomski oprijem. Zadnja stran naprave se ponaša z odsevnim pasom, ki meče luč na novo Leicino dvojno kamero. Mate 10 ima čitalec prstnih odtisov vgrajen na prednji strani.

Nova dvojna kamera Leica in upravljanje baterije s pomočjo umetne inteligence za naslednje obdobje rabe pametnih telefonov
Huawei se je ponovno povezal z Leico in skupno zasnoval dvojno kamero za Huawei Mate 10. Kamera združuje 12 MP velik barvni (RGB) ter 20 MP velik monokromatski (ČB) senzor, optično stabilizacijo (OIS), najbolj odprti zaslonki na svetu pri f/1,6 ter bokeh (zamegljeno ozadje) in digitalni zoom, ki temeljita na umetni inteligenci. Novo prepoznavanje scene in objektov v realnem času temelji na umetni inteligenci in omogoča samodejno izbiranje nastavitev kamere, ki s pomočjo naprednega zooma in zaznavanja gibanja z umetno inteligenco prinaša bolj čiste portrete in ostrejše objekte na fotografiji.

Huawei Mate 10 ima vgrajeno 4.000 mAh baterijo visoke gostote. Baterija omogoča hitro polnjenje s Huaweijevo QuickCharge tehnologijo, ki ima certifikat TÜV Safety. Gre za pametno upravljanje z baterijo, ki razume obnašanje uporabnika in z viri upravlja inteligentno ter tako podaljša avtonomijo baterije. Poleg tega pa se rešitev hitrega polnjenja (od 1 % do 20 % v 10 minutah; od 1 % do 58 % v 30 minutah ) kot prva ponaša s TÜV Fast-Charge Safety certifikatom, ki zagotavlja varno polnjenje.

Huawei Mate 10 prihajata na trg s Huaweijevim novim EMUI 8.0, ki temelji na Androidu 8.0. Med funkcijami izstopajo: Smart Screen, ki omogoča poganjanje dveh aplikacij na zaslonu hkrati ter podporo za polno namizno izkušnjo bodisi z zrcaljenjem bodisi z razširitvijo zaslona pametnega telefona, pri čemer vsa zasebna obvestila, klici in sporočila ostanejo zasebna.

Novi dodatki
Huawei je predstavil tudi tri ekskluzivne Mate 10 dodatke: kamero EnVizion 360, polnilno postajo SuperCharge™ in Smart Scale.
* Kamera EnVizion 360 snema fotografije v kakovosti 5K in 360 stopinjske video vsebine v 2K. Ob tem lahko nastavite številne načine gledanja in s tem popestrite komunikacijo na svojih družbenih omrežjih.
* Huaweijeva polnilna postaja SuperCharge™ podpira 4.5V / 5A hitro polnjenje.
* Smart Scale je mobilna aplikacija, ki spremlja in analizira vaše zdravstvene informacije, kot so delež maščobe in indeks telesne teže.

Cena in dobavljivost
Novi Huawei Mate 10 bo na voljo že konec oktobra v Mehiki, Španiji in Združenih Arabskih Emiratih.

[iimg=http://1x.si/16.10._Mate_10_predstavitev_%5BRead-Only%5D_%5BCompatibility_Mode%5D-20171017-075136.jpg]

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki