marketing
povzetek
tehnične lastnosti
V pripravljenosti:
do 648 ur (3G)
Tip baterije:
Li-Ion (4100 mAh)
Dimenzije:
157 x 81 x 7,9 mm
Teža:
185 g

Tip zaslona:
barvni IPS LCD, kapacitiven, občutljiv na dotik, 1080 x 1920 pik, 16M barv, velikost 6,0 palca

Procesor:
štirijedrni 1,8 GHz Cortex-A15 in štirijedrni 1,3 GHz Cortex-A7
Notranji pomnilnik:
16/32 GB, 2 GB RAM (3GB pri 32GB različici)
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Huawei

Velike ambicije

Huawei Ascend Mate 7


Huawei Ascend Mate 7

06.09.2014
Objavil: Dare Gliha

Družba Huawei je lansirala pametni telefon Ascend Mate 7 z velikim 6- paličnim FHD zaslonom, tanjšim 7,9 mm in zato bolj udobnim ohišjem, močnejšim 8- jedrnim procesorjem, ki omogoča boljše delovanje in dolgo delujočo 4100 mAh baterijo.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 13 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Z novo tehnologijo za branje prstnih odtisov in najnovejšo verzijo intuitivnega vmesnika EMUI 3.0, Ascend Mate 7 ponuja napredno mobilno izkušnjo, ki uporabnikom omogoča, da živijo s polno paro. Ascend Mate 7 je najnovejši veliko zaslonski pametnimi telefon družbe Huawei in priča o velikih ambicijah družbe, ki se nahaja na tretjem mestu po prodaji pametnih telefonov na svetu.

“Današnji dan zaznamuje prihod našega najhitrejšega in najbolj privlačnega veliko zaslonskega pametnega telefona. Model je simbol predanosti naši viziji, da uporabnikom po vsem svetu omogočamo, da uživajo v naših premium produktih,” je povedal Richar Yu, generalni direktor divizije Huawei Consumer Business Group. “ Huwaei Ascend Mate7 je vodilni med telefoni z velikim zaslonom saj se ponaša z izboljšano zmogljivostjo, energetsko učinkovitostjo, najnovejšo tehnologijo za branje prstnih odtisov in cenovno dostopnostjo.”

Izjemna učinkovitost
Ascend Mate7 se ponaša z 8-jedrno arhitekturo in ima inteligenten Huawei Kirin procesor 925, sestavljen iz štirih velikih A15 1.8 GHz in štirih majhnih A7 1.3 GHz čipov, ki delujejo v različnih sestavah, odvisno od potreb posameznih aplikacij ali funkcij, tako da lahko pametneje upravljajo napajanje. Ascend Mate7 prihrani do 50% baterije s samodejno uporabo manjših A7 jeder pri uporabi standardnih aplikacij, ki jih potrošniki uporabljajo vsaj 80% časa, in zagonom večjih A15 jeder pri uporabi visoko zmogljivih aplikacij, na prime pri igranju igric. Procesor samodejno aktivira tudi dodatna jedra, ko zazna, da je uporabljenih 85% do 95% zmožnosti posameznega jedra.

Ascend Mate7 je morebiti prvi 6-palični pametni telefon, ki omogoča izjemno hiter in enostaven dostop do telefona s pomočjo prstnih odtisov. Uporabnikom omogoča, da telefon odklenejo 80% hitreje kot ostale naprave, ki uporabljajo počasnejši čitalnik za prstni odtis. Čitalnik se nahaja na hrbtni strani, in meri 9.16mm x 9.16mm. Slednji podpira do pet registrov različnih prstnih odtisov, ki jim uporabnik lahko dodeli normalne ali gostujoče pravice, tako da lahko enostavno preklaplja načine uporabe, kar omogoča boljšo zaščito vsebin privatne narave, kot so posamezne aplikacije in plačilne informacije. Poleg tega ima večje 508PPI razmerje, ki omogoča enostavnejše odčitavanje odtisov brez potrebe po večkratnem potegu po ekranu in deluje tudi v primeru, da ima uporabnik mokre prste ali telefon uporablja ob rahlem dežju. ARM TrustZone shranjuje tudi šifrirane podatke o prstnih odtisih znotraj čipov za boljšo zaščito, ki jo omogoča SecureOS in preprečuje neposreden dostop tretjih oseb.

Z najhitrejšo LTE Cat6 povezljivostjo s hitrostjo prenosa do 300 Mbps, Ascend Mate7 omogoča prenos HD filmov v manj kot 30 sekundah. Napravo poganja visoko zmogljiva 4100 mAh Li-Po baterija, ki uporabnikom omogoča, da telefon uporabljajo več kot dva dni brez potrebe po napajanju. Model uporablja tudi Huaweijevo energetsko varčno tehnologijo, ki omogoča tri načine uporabe energije – običajno, pametno in ultra varčno uporabo energije.

Stil in zanesljivost
Ascend Mate7 je sestavljen iz več kot 95% odstotkov kovine in ima notranjo strukturo, narejeno iz močne aluminijeve zlitine, ki omogoča učinkovito zmanjšanje toplote. 7.9 mm tanek in 185 g težek pametni telefon ima ergonomsko ukrivljeno ohišje za lažje upravljanje z eno roko in ultra tanek 2.9 mm sprednji pokrov zaslona. Vse to pripomore k privlačnemu razmerju med zaslonom in ohišjem, ki dosega 83%. Ascend Mate7 je na voljo v treh elegantnih barvah srebrni, črni in zlati.

S 6-paličnim FHD in-cell LTPS zaslonom, ki porabi manj energije in JDI Nega-NEO tehnologijo, ki dosega 1500:1 visoko kontrastno razmerje, ima Ascend Mate7 izjemno ostro sliko. 13MP fotoaparat na zadnji strani omogoča enostavnejše slikanje na zabavah z omejeno svetlobo s Sonyjevo četrto generacijo BMI senzorjev in f / 2,0 zaslonko. Poleg tega ima 5MP fotoaparat na sprednji strani in vodilne 5P asferične leče, ki omogočajo boljšo ločljivost in manjšo popačenost slike.

Intuitivna enostavnost
Ascend Mate7 ima najnovejšo verzijo intuitivnega vmesnika družbe Huawei, EMUI 3.0, ki uporabnikom omogoča lažje operiranje z eno roko in se ponaša s popolnoma novo podobo. Nova podoba se uporablja znotraj celotnega uporabniškega vmesnika EMUI 3.0 za večjo usklajenost med različnimi aplikacijami. Poleg tega nova različica vmesnika intuitivno in aktivno naslavlja dnevne potrebe uporabnikov prek praktičnih in privlačno oblikovnih podrobnosti, kot na primer konvergence med ključnimi funkcijami pametnega telefona kot so klicanje, kontaktiranje in pisanje sporočil, med katerimi lahko uporabniki prehajajo z enostavnim potegom.

Razpoložljivost in oprema
Priporočena maloprodajna cena standardnega modela Huawei Ascend Mate7 (2GB RAM in 16GB ROM) je 499 evrov, medtem, ko je cena premium modela Huawei Ascend Mate7 (3GB RAM in 32GB ROM) 599 evrov. Modeli bodo na voljo v več kot 30 državah, vključno s Kitajsko, Hong Kongom, Veliko Britanijo, Nemčijo, Italijo, Francijo in Španijo od tretjega četrtletja 2014 dalje, sledile pa jim bodo še ostale države. Dodatna oprema vključuje nove slušalke Ultimo Power Active Noise Cancelling Earphones, ki zmanjšajo hrup za 15-30 decibelov in novo notranjo baterijo, ki se sama polni, ko je povezana s pametnim telefonom in omogoča dodatne dve uri uporabe, ko je povezana z drugimi napravami. Oprema vključuje tudi različne usnjene ovitke za telefon in stojalo za polnjenje, ki lahko pametni telefon spremeni v digitalni foto okvir.


fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Huawei
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki