marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 24,5 ur
V pripravljenosti:
do 14 dni
Dimenzije:
153,9 x 75,9 x 7,9 mm
Teža:
169g

Tip zaslona:
Barvni Super LCD 5, Quad HD (2.560 x 1.440 pik), 5,5"

Procesor:
Osemjedrni Qualcomm® Snapdragon™ 835, do 2,45 GHz
Notranji pomnilnik:
4 GB RAM, 64 GB pomnilnika
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
HONOR 90
22.10.2023

HONOR 70
04.10.2022

HONOR 50
10.12.2021

Nokia 6310 (2021)
16.11.2021

Wiko Power U30
21.08.2021

Alcatel 1S (2020)
05.07.2020

Alcatel 3L (2020)
13.06.2020

Samsung Galaxy Fold (SM-F900F)
28.01.2020

Samsung Galaxy Note10 (SM-N970F)
16.09.2019

Wiko View3
21.07.2019

mobilniki
arhiv predstavitev
HTC

Prvi telefon na svetu z revolucionarnim načinom upravljanja s stiskom

HTC U11


HTC U11

18.05.2017
Objavil: Thomas Bergant

Ljudje pri pozdravu stisnemo roko tistega, ki nam je blizu. Dojenček nagonsko stisne materin prst. Otrok stisne k sebi medvedka, da bi se ponoči počutil varnega. Nič ni tako povezano in osebno, kot je občutek dotika, topline, objema. In nobena druga naprava ni tako osebna, kot je pametni telefon.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 12 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Navdahnjen z močjo dotika je HTC danes razkril HTC U11, prvi pametni telefon na svetu z revolucionarno komunikacijo s stiskom naprave. S svojo obliko, materiali in izkušnjo, ki odraža uporabnikov zagon, strast, ustvarjalnost in individualnost, HTC U11 nudi najbolj napredne funkcije pametnega telefona, kot so:

• HTC Edge Sense, naslednja dimenzija komunikacije z vašim telefonom v obliki stiska.
• Steklena površina znotraj edinstvene oblike, ki odraža prav vas.
• HTC USonic, naše najbolj napredne slušalke do sedaj, vključujejo novo funkcijo zmanjšanja šuma, Active Noise Cancellation.
• Izjemna fotoaparata z najvišjo neodvisno oceno pametnega telefona do sedaj1.
• HTC Sense Companion, Google Assistant in Amazon Alexa za pametnejši in bolj uporaben pametni telefon2.

Če povzamemo, HTC U11 postavlja nove standarde, ki jih pričakujete od pametnega telefona.

Moč dotika
• Le malo je stvari, ki so tako naravne in intuitivne, kot je občutek dotika. HTC Edge Sense preoblikuje ta temeljni občutek v povsem novo in revolucionarno komunikacijo z vašim telefonom. S preprostim stiskom vam HTC Edge Sense omogoča intuitivno in preprosto povezovanje s telefonom, s čimer vam nudi naraven način dostopa do stvari, ki jih imate radi, kot so fotografiranje, Facebook ali zagon katerekoli vam ljube aplikacije.
• Na primer, s HTC Edge Sense dostop do fotoaparata še nikoli ni bil preprostejši. Nič več iskanja gumbov ali čudnih premikov rok. Nič več skrbi zaradi padca telefona ob poziranju. Preprosto – dvignite telefon, stisnite ga, nasmehnite se in fotografirajte.
• Prav tako boste hitreje in preprosteje kot kdajkoli prej pošiljali besedila. Pisanje je med hojo pogosto nemogoče, toda z uporabo aplikacije HTC Edge Sense for Voice to Text lahko besedilo narekujete. Rahlo stisnite, izgovorite besedilo in ga pošljite.
• Lahko pa stisk celo prilagodite: na primer, za odpiranje e-poštnih sporočil. Ali pa za zagon najljubše igre (oziroma katerekoli druge aplikacije). Si želite še več nadzora nad dotikom? HTC Edge Sense vam nudi tudi možnost aktivacije naprednega dotika in uporabo »kratkega stiska«.
• In ker HTC Edge Sense temelji na dejanskem pritisku ob strani naprave, ga je moč uporabljati v skoraj vsakih pogojih – vključno ob uporabi rokavic, ob sneženju ali v dežju, kar je pri drsenju prstov po zaslonu včasih pravi izziv.

Moč oblike
• Steklena površina naprave HTC U11 je z uporabe tehnologije Optical Spectrum Hybrid Deposition zares edinstvena. Z nanašanjem občutljivih mineralov na zadnji strani telefona smo ustvarili nove, žive barve, ki različno odsevajo z vsakim gibom.
• Nova, zaobljena oblika brez robov na HTC U11 je bila ustvarjena s pomočjo 3D-stekla, tako na sprednji kot na zadnji strani. Segrevanje in nanašanje stekla pod ekstremnim tlakom je botrovalo edinstveni 3-osni simetriji.
• HTC U11 ima 5,5'' Quad HD 3D stekleni zaslon, ki je oblikovan za žive, ostre slike in besedilo v vseh svetlobnih pogojih – tudi pri direktni svetlobi. Z našim najboljšim zaslonom in resnično reprodukcijo barv vam tako zagotavljamo neverjetno izkušnjo gledanja. Barve so enake sredinskim tudi ob robovih, kar se sicer pogosto zgodi pri zaobljenem zaslonu.
• Poleg tega je HTC U11 vodoodporen3, zato vam ni treba skrbeti ob morebitnem politju.

Moč zvoka
• HTC U11 ima nameščeno najnovejšo različico HTC USonic, ki združuje tehnologijo Active Noise Cancellation z možnostjo prilagoditve zvoka vašim slušnim zmožnostim. Čepki na slušalkah USonic analizirajo vaše notranje uho z uporabe tehnologije, podobne sonarju, nato pa na podlagi teh podatkov prilagodijo zvočni profil.
• USonic sedaj vsebuje tudi Active Noise Cancellation, ki odstranjuje motnje in šume, kar pomeni, da se lahko osredotočite le na vašo glasbo. Active Noise Cancellation nenehno spremlja ravni zvoka iz okolja in se hitro odzove na nove šume in motnje, s čimer ostanete osredotočeni na vašo glasbo, videoposnetke ali igre.
• Zvočniki HTC BoomSound Hi-Fi Edition so bili prav tako nadgrajeni. Izboljšali smo njihovo obliko za več glasnosti in boljši dinamični razpon zvoka. Poleg tega pa je sedaj visokotonec oblikovan na način, da so visoki in srednji toni zvočno bogatejši. Izboljšan je tudi nizkotonec za bolj jasne, glasne in globoke tone. Preprosto, morate slišati, da bi verjeli moči sistema BoomSound.
• Nismo pozabili niti na nadgradnjo mikrofonov, s tem ko smo združili štiri mikrofone z zaznavo v več smereh z našo novo tehnologijo Acoustic Focus in tako dobili naše najboljše 3D zvočno kakovost do sedaj. Mikrofoni v HTC U11 za snemanje zvoka iz vseh smeri delujejo skupaj, in ko snemate video z Acoustic Focus, lahko približujete sliko cilju in snemate njegov zvok.
• Telefon ima poleg vhoda USB-C na voljo tudi 3,5 mm priključek z vgrajenim DAC, kar nudi odličen zvok in združljivost s katerimi koli drugimi napravami in slušalkami.

Moč slike
• HTC U11 je s strani neodvisnega ocenjevalca DxOMark4 prejel najvišjo oceno v zgodovini za fotoaparat pametnega telefona, tako za fotografije kot video. Naš večosni optični stabilizacijski sistem in izjemno hitro samodejno ostrenje v vseh svetlobnih pogojih sta pogoj za hitro odzivnost, ostre fotografije in čudovite videoposnetke. HDR Boost prihaja brez zakasnitve, novo je uravnavanje beline, zmanjšani so šumi, podrobnosti pa neverjetne.
• HTC U11 ima nameščeno tehnologijo HDR Boost, ki ob zaporednem slikanju ustvari jasne in uravnotežene fotografije, saj meri najtemnejše sence in najsvetlejša področja brez vsake zakasnitve. HTC U11 razširja teksture in barve, s tem pa vidne podrobnosti. Med snemanjem videa Temporal Noise Reduction samodejno uporabi informacije iz prejšnje in naslednje sličice, s čimer odstrani neželene šume.
• Odlična novica za profesionalne fotografe: HTC U11 ima nameščen novi UltraSpeed AutoFocus z enakim tipalom in tehnologijo samodejnega ostrenja kot pri najboljših fotoaparatih DSLR, s čimer lahko uživate v izjemni hitrosti ostrenja. Poleg tega pa vrhunski optični in elektronski stabilizacijski sistem v HTC U11 zagotavlja odlične fotografije, tudi če se vam zatrese roka.
• Sprednji fotoaparat sedaj združuje visoko ločljivost 16 MP in tehnologijo občutljivosti na svetlobo UltraPixel za čudovite selfije, tako podnevi kot ponoči. Tako kot glavni fotoaparat izrablja moč tehnologije HDR Boost in zmanjšanja šuma.

Pametni digitalni pomočnik
• Trojni možgani so boljši kot eni, zato boste znotraj HTC U11 našli kar tri inteligentne pomočnike: HTC Sense Companion, Google Assistant in Amazon Alexa.
• HTC Sense Companion je pametnejši kot kdajkoli prej: sčasoma bo spoznal vas in vaše dnevne navade. Na primer, HTC Sense Companion je dovolj pameten, da bo opazil vaše pozne sestanke tistega dne, in vas bo opomnil, da je bolje prej napolniti telefon oziroma s seboj vzeti polnilec. Zagotovil bo delovanje telefona pri optimalni hitrosti in več prostora, s tem ko vam bo predlagal brisanje nepotrebnih datotek ali neuporabljenih aplikacij. Predlagal vam bo dodatna oblačila v primeru muhastega vremena, spremljal bo vaš napredek na fitnesu glede na vaše zastavljene cilje, predlagal restavracijo v bližini v času kosila itd.5.
• HTC U11 deluje na najnovejši različici Androida, tako da vsebuje tudi Google Assistant (osebni pomočnik podjetja Google) za iskanje poti, odgovore na vprašanja, upravljanje opravil, načrtovanje dneva in zabavo.

HTC U11 je prvi pametni telefon na trgu, ki ima nameščen prostoročni glasovni sistem dostopa, Amazon Alexa. S preprostim vprašanjem »Alexa, kakšno bo danes vreme?« ali izgovarjavo »Alexa, prižgi luči v dnevni sobi!« se bo Alexa odzvala na vaše potrebe, kjerkoli že ste, s čimer je moč preprosto upravljati pametne domače naprave, zahtevati novice, vreme, glasbo v trgovini Alexa oziroma bazi z več kot 12.000 veščinami. Glasovna storitev Alexa je trenutno na voljo strankam v ZDA, Veliki Britaniji in Nemčiji.

Moč naprave
• HTC U11 je prvi komercialno predstavljeni pametni telefon na svetu, ki ga ekskluzivno napaja mobilna platforma Qualcomm Snapdragon 835. Ne glede na državo v svetu boste dobili 8-jedrni procesor z izjemnimi hitrostmi, osupljivo grafiko in zmogljivost ter navdušujoče trajanje baterije. Vsak HTC U11 prav tako vključuje UFS 2.1. Na voljo je gigabitni LTE (do 1Gb/s) z nameščenim modemom Snapdragon X16 LTE, ki je oblikovan za hitrost optike oziroma za izjemno hitrost prenosa glasbe in videoposnetkov ter super hitri dostop do spleta, družabnih medijev ali vsebin v oblaku. Grafika je 25 % hitrejša kot pri HTC 10, 3 ure več oziroma 35 % je daljše predvajanje videa, 8 ur več ali 30 % je daljše predvajanje glasbe in 3,5 ure oziroma 43 % je prek omrežja LTE daljše brskanje po spletu6.
• Neverjetno hitri procesor, ob odličnem fotoaparatu in zvoku HTC USonic, pomeni, da boste želeli tudi veliko prostora za aplikacije, igre, fotografije, glasbo in zabavo. HTC U11 nudi 4 GB RAM-a in 64 GB prostora.
• HTC U11 ima nameščen tudi čitalnik prstnih odtisov, ki ga je moč namestiti že v nekaj minutah.

HTC U11 je na voljo v naslednjih barvnih različicah: srebrna (Amazing Silver), modra (Sapphire Blue), črna (Brilliant Black), bela (Ice White) in rdeča (Solar Red). Lokalno bodo na voljo v juniju. Več informacij je na voljo na www.htc.com.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: HTC
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki