marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 6 ur 40 min (2G) / do 8 ur 20 min (3G)
V pripravljenosti:
do 400 ur (2G) / do 350 ur (3G)
Tip baterije:
Li-Ion (1520 mAh)
Dimenzije:
126,1 x 65,4 x 11,3 mm
Teža:
148 g

Tip zaslona:
S-LCD kapacitivni, občutljiv na dotik, 540 x 960 pik, 16M barv

Notranji pomnilnik:
1 GB
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
HTC

Multimedijski super telefon

HTC Sensation


HTC Sensation

15.04.2011
Objavil: Dare Gliha

Podjetje HTC, vodilni globalni ponudnik mobilnih inovacij, je danes predstavilo HTC Sensation, pametni telefon, ki v žarišče postavlja zabavo z novo video storitvijo HTC Watch. Narejen po vrhunskih oblikovalskih merilih HTC Sensation predstavlja najnovejšo različico uporabniškega vmesnika HTC Sense, ki v ospredje postavlja ljudi tako, da njihovi telefoni delujejo na bolj preprost in naraven način.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 8 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

“Pametni telefoni so postali žepni centri zabave, ki ljudem omogočajo, da svoje najljubše vsebine vzamejo s seboj, kamor koli gredo, “ je dejal Peter Chou, izvršni direktor podjetja HTC Corporation. »HTC Sensation to možnost postavi na povsem novo raven z združevanjem nove zabavne izkušnje HTC Watch in izpopolnjenega uporabniškega vmesnika HTC Sense, s čimer uporabniki dobijo zmogljiv multimedijski pametni telefon."

“HTC Sensation združuje multimedijske vsebine s pomembnimi, premišljenimi značilnostmi, ki nabor pametnih telefonov Vodaphone predstavljajo v povsem novi dimenziji. HTC Sensation bo najprej na voljo na ključnih Vodafoneovih trgih v prihajajočih mesecih,« je dejal Patrick Chomet, vodja skupinskih terminalov pri podjetju Vodafone. »Moč partnerstva med podjetjema Vodafone in HTC je znamenje naše predanosti temu, da našim uporabnikom nudimo prepričljive in najboljše mobilne izkušnje, ki so trenutno na voljo.

Vrhunska oblika in materiali
Pri spogledovanju s HTC-jevim prepoznavnim oblikovalskim slogom sta vrhunska oblika in izgled pri HTC sensation izboljšana z zaobljenimi robovi, aluminijastim »unibody« ohišjem ter na dotik občutljivim zaslonom, katerega površina ima posebno zaščito, tako da prsti po njem drsijo še bolj gladko. 4,3-palčni qHD zaslon ponuja možnost ogleda vsebin v visoki resoluciji, zaradi vitkih proporcev pa se telefon gladko prilega v dlan. V srcu telefona bije izredno zmogljiv dvojedrni 1,2 gigaherčni procesor Qualcomm® SnapdragonTM, ki zagotavlja slikovito grafiko in hitrejše delovanje telefona.

HTC Sense
Vrhunsko obliko telefona dopolnjuje najnovejša različica uporabniškega vmesnika HTC Sense, ki uporabnikom ponuja pestro paleto novih značilnosti in izboljšav in s katerimi se lahko še bolj zabavajo in naredijo še več. HTC Sense tako denimo predstavlja izkušnjo prilagodljivega zaklepanja zaslona, ki le-tega spremeni v okno do najbolj pomembnih informacij in vsebin kot so družbene posodobitve, fotografije, vreme, stanje na borzi in podobno. Vse to je možno pregledovati tako, da preprosto vključimo zaslon. Ob tem zaslon ponuja tudi hiter skok do najpogosteje uporabljanih funkcij kot so klicanje, pošiljanje elektronskih sporočil, fotografiranje – vse to s hitrim dejanjem, s katerim običajno odklepamo telefon. Fotoaprat je tako možno aktivirati neposredno iz zaklenjenega zaslona z enim hitrim dejanjem, s čimer si prihranimo dragocene sekunde pri fotografiranju. Z ostrejšo grafiko, živahnimi animacijami in novimi gradniki HTC Sense izgleda bolje kot kadar koli prej. Z nadaljnjim osredotočanjem na vse vidike, majhne in velike, zaradi katerih je HTC Sense tako poseben, HTC predstavlja bolj kinematografsko in poglobljeno vremensko izkušnjo, ki je s svojo osupljivo slikovitostjo in slišnimi vremenskimi učinki naravnost neprekosljiva.

Z uporabniškim vmesnikom HTC Sense je zabava na dosegu roke, uporabniki pa lahko posnamejo in objavljajo svoje dragocene trenutke na enostaven način. 8-megatočkovna kamera, s katero se ponaša HTC Sensation, ni izjemna le zaradi čudovitih fotografij, ki jih uporabniki lahko posnamejo, pač pa tudi zaradi funkcije, ki jim omogoča takojšnje beleženje posebnih trenutkov. Tako jim ni potrebno skrbeti, da bodo katerega od njih zgrešili. HTC Sensation prav tako omogoča ustvarjanje video posnetkov v polni HD resoluciji (1080p), s polnim stereo zvokom. Do 30 posnetkov v sekundi je tako zajetih s čisto sliko, ki je boljša kot na večini drugih telefonov. Z novim orodjem za krajšanje video posnetkov (Video Trimmer) lahko uporabniki po želji obrezujejo svoje posnetke in jih v prilagojeni dolžini pošiljajo prijateljem.

HTC Watch
HTC Sensation je pametni telefon, ki je bil v osnovi narejen za sofisticirano in napredno multimedijsko izkušnjo. Na 4,3-palčnem zaslonu lahko uporabniki gledajo filme tako kot bi jih morali – v vsem kinematografskem sijaju. HTC Sensation je prav tako prvi pametni telefon s funkcijo HTC Watch . Gre za aplikacijo in storitev, s katero je celotna zbirka najnovejših filmov in TV oddaj na dosegu vaših prstov in prek katere lahko raziskujete najnovejše video vsebione na enostaven in vizualno privlačen način. HTC Watch uporablja napredno tehnologijo nalaganja vsebin, zaradi katere si lahko video posnetke ogledujete ne da bi vam bilo pri tem potrebno dolgo čakati, da se le-ti naložijo. HTC Watch ponuja možnost izposojanja ali nakupa videov, v primeru nakupa pa si jih lahko ogledate na kar petih različnih napravah HTC.

Razpoložljivost
HTC Sensation bo prek Vodafonea na voljo na večjih evropskih trgih. Prav tako bo v drugem četrtletju 2011 na voljo tudi na azijskih trgih.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: HTC
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki