marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (1600 mAh)
Dimenzije:
116,8 x 61 x 10,1 mm

Tip zaslona:
S-LED, občutljiv na dotik, kapacitiven, 480 x 800 pik, 16 M barv

Notranji pomnilnik:
4 GB, 768 MB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
HTC

Nova elegantna telefonska izkušnja

HTC Rhyme


HTC Rhyme

22.09.2011
Objavil: Dare Gliha

Podjetje HTC je predstavilo HTC Rhyme, novo vrsto telefona, ustvarjenega za ljudi, ki si želijo naprednejših funkcij v telefonu, a na takem, ki je bolj eleganten in se bolj neopazno vklaplja v njihova življenja. Rezultat je na pogled privlačen HTC Rhyme, ki predstavlja povsem nov pristop k združevanju prepoznavnih barv, funkcije HTC Sense in dodatne opreme, z namenom ustvarjanja bolj naravne osebne izkušnje.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: -/ni podatka
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

»HTC Rhyme predstavlja povsem nov pristop, ki temelji na jasni predstavi o tem, da obstaja razmeroma velika skupina uporabnikov, ki si želi imeti drugačne, bolj personalizirane telefone, narejene tako, da se bolje vklapljajo v njihova življenja,« je pojasnil Scott Croyle, podpredsednik oddelka za oblikovanje v podjetju HTC. »Bistvo telefona HTC Rhyme je v novi sveži podobi in izkušnji, ki vključuje tudi pester nabor inovativnih dodatkov kot sta obesek HTC Rhyme in priklopna postaja, s pomočjo katerih naj bi se telefon še bolj naravno vklapljal v življenja uporabnikov.«

Eleganten, osvežen in zelo stilski
HTC Rhyme je ovit v elegantno ohišje iz enega kosa, vsi detajli pa so podrobno izdelani z namenom omogočiti uporabniku enkratno senzorično izkušnjo. Materiali, robovi in dimenzije so zasnovani tako, da je občutek, ko držite telefon v rokah, enkraten, a ne na račun naprednih funkcionalnosti. HTC Rhyme bo na voljo v treh barvah: bela, peščeno rjava in slivovo vijolična.
»HTC Rhyme predstavlja nov zanimiv pristop k mobilnim telefonom in načinu, na katerega jih uporabniki koristijo. V sebi združuje strojno in programsko opremo ter dodatke na edinstven način,« je povedal Marni Walden, podpredsednik in izvršni marketinški direktor pri podjetju Verizon Wireless. »Verjamemo, da sta ta intuitivna izkušnja in dizajn testament HTC-jevi zmožnosti interpretiranja želja uporabnikov. Veseli nas, da bomo telefon lahko ekskluzivno pripeljali v ZDA, v največje in najbolj zanesljivo omrežje v državi.«

HTC Sense
HTC Rhyme ni prepoznaven le po svoji nežni in preprosti zunanjosti ter prepoznavnih barvah ohišja, pač pa tudi po osveženi funkciji HTC Sense. Ta enkraten preobrat vključuje prenovljen osnovni zaslon, na katerem so bližnjice do pomembnih funkcionalnosti postavljene na bolj urejen način. Opomniki za sestanke, sporočila in ostalo, kar vam je najbolj pomembno, so sedaj na namizju razporejeni še bolj pregledno. Po meri narejena ozadja so bila skrbno izbrana, na voljo pa je množica raznolikih in originalnih umetnij, ki dopolnjujejo izkušnjo s telefonom HTC Rhyme.

Ob velikem 3,7-palčnem WVGA super LCD zaslonu in visoko kakovostnem stereo zvoku HTC Rhyme prav tako ponuja napredne fotografske zmogljivosti. Te se začnejo s 5-megatočkovno kamero s samodejnim ostrenjem, bliskavico LED ter instantnim zaklopom za zajemanje vseh pomembnih trenutkov, ko se zgodijo. Kamera ima še nekatere druge funkcionalnosti kot je denimo funkcija prepoznavanja obrazov, s katero prijatelji vedno v središču, funkcija Action Burst Scene, ki samodejno naredi pet posnetkov enega trenutka in panoramski način Panoramic Mode, ki omogoča enostavno zajemanje in sestavljanje več fotografij za velik panoramski pogled. Zaklenjen osnovni zaslon na telefonu HTC Rhyme je možno po meri prilagoditi tako, da so na njem prikazane uporabniku najbolj pomembne vsebine (denimo posodobitve statusov na družabnih omrežjih, fotografije, vreme, itd.), ki jih lahko vidi takoj, ko vklopi zaslon.

Prek storitve HTC Watch na telefonu HTC Rhyme oživi tudi zabava. Storitev namreč nudi širok nabor filmov in TV oddaj, ki jih je možno naložiti na telefon za takojšnje predvajanje.

Integrirani dodatki
Pester nabor dodatkov na telefonu HTC Rhyme je zasnovan na način, da sta v ospredju tako funkcionalnost kot slog. Integrirani dodatki so ustvarjeni za to, da telefon HTC Rhyme čim bolj prilagodite svojim potrebam in ga doživite kot naraven del vašega življenja.

• Priklopna postaja HTC Rhyme – Priklopna postaja spremeni vaš telefon HTC Rhyme v budilko ali glasbeno postajo medtem, ko na njej hkrati še polnite baterijo. S telefonom HTC Rhyme se boste tako vsako jutro zbujali ob svoji najljubši glasbi, ki se bo predvajala neposredno iz vgrajenih Bluetooth zvočnikov.
• Obesek HTC Rhyme – Obesek vas na inovativen in diskreten način opozarja na dohodne klice ali sporočila, medtem ko je telefon pospravljen v vaši torbi. Gre za majhno kocko, ki oddaja svetlobo in je prek vrvice povezana s telefonom. Ko obesek gleda ven iz vaše torbe, vam lučka na kocki sporoča, da vas nekdo kliče, s preprostim potegom za vrvico pa telefon hitro izvlečete iz torbe in se ne mučite z brskanjem po njej.
• Športna zapestnica HTC Rhyme - Z zapestnico lahko v stilu telovadite in imate priljubljene aplikacije ter glasbo še vedno blizu.
• Slušalke HTC Rhyme – Posebne slušalke, ki se ne vozlajo, vam prihranijo marsikateri siv las, ki bi si ga sicer pridelali ob razvozlavanju, ko si želite poslušati vašo priljubljeno glasbo.
• Brezžična slušalka HTC Rhyme Bluetooth® - Brezžična slušalka sledi oblikovalskim smernicam telefona in omogoča enostavno prostoročno telefoniranje.
• Brezžični avto zvočnik HTC Rhyme Bluetooth® – Brezžični zvočnik lahko preprosto pripnete na senčnik v avtomobilu za bolj enostavno in varno vožnjo.

Dostopnost
HTC Rhyme bo najprej na voljo v ZDA, in sicer od 29. septembra dalje, nato pa bo prisoten še v Evropi, na Bližnjem Vzhodu in v Afriki ter Aziji in Pacifiku od oktobra dalje. V Sloveniji ga lahko pričakujemo konec oktobra, na voljo pa bo v peščeno rjavi barvi, v kompletu s priklopno postajo, obeskom, slušalkami in zaščitnim etuijem.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: HTC
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki