marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 14 ur (2G) / do 20 ur (3G)
V pripravljenosti:
do 271 ur (2G) / do 496 ur (3G)
Tip baterije:
Li-Poly (2600 mAh)
Dimenzije:
146,4 x 70,6 x 9,4 mm
Teža:
160 g

Tip zaslona:
barvni super LCD3, kapacitive, občutljiv na dotik, ločljivost 1080 x 1920 pik, 16M barv, velikost 5 palcev

Procesor:
štirijedrni 2,3 GHz (US/EMEA)/ 2.5 GHz (Asia, Kitajska) Krait 400
Notranji pomnilnik:
16/32 GB, 2 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
HTC

Najboljše je postalo še boljše

HTC One (M8)


HTC One (M8)

25.03.2014
Objavil: Dare Gliha

HTC je danes razkril težko pričakovani HTC One (M8), ki predstavlja nadaljnji razvoj nagrajenega HTC One (M7). V barvi topovskega brona in s povsem novim HTC Sense 6 se novi HTC One (M8) lahko pohvali z izjemno kakovostnim kovinskim enotnim ohišjem s Smart Sensor Hub, ki predvidi vaše potrebe ter z uporabo kontrolnih tipk Motion Launch olajša vsakodnevna opravila.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 4 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Z novo Duo Camera tehnologijo lahko ustvarite profesionalne fotografije, HTC BoomSound pa postavlja nove standarde na področju kakovosti zvoka pri pametnih telefonih.

Peter Chou, direktor HTC, je izjavil: “Leta 2013 smo predstavili najboljši pametni na telefon na svetu, kar pa ne pomeni, da smo se prenehali soočati z izzivi in da ne želimo na tem področju več napredovati. Kot pionirji na področju mobilnih inovacij si še naprej prizadevamo, da bi ustvarili naprave, ki bodo osupnile, navdihnile in preoblikovale industrijo pametnih telefonov. Danes s ponosom predstavljam najbolj izjemen, intuitiven in napreden telefon, ki ga je industrija kdajkoli videla – novi HTC One (M8).”

Lepo oblikovani notranjost in zunanjost
Ohišje telefona je oblikovano tako, da je videti še bolj osupljivo in prijazno, s čimer je telefon HTC One (M8) ponovno dosegel preboj na področju dizajna in kakovosti. Lepo, trpežno in izjemno kakovostno kovinsko enotno ohišje se naravnost zlije s 5-inčnim visoko ločljivostim (1080p) ekranom, ob robovih pa se stanjša in je lepo zaobljeno, kar omogoča bolj naraven prijem.

Novi HTC One (M8) je podprt s procesorjem Qualcomm Snapdragon 801 z 2,3GHz štirijedrnim Kait CPU integriranim 4G LTE in najnovejšo različico Android OS operacijskega sistema Android 4.4 KitKat. Telefon odlikuje predvsem povsem nov HTC Sense 6, ki je že nameščen na napravi, posodobitve pa so na voljo v trgovini Google Play . Povsem preoblikovan HTC Sense 6 zaznamujeta čistejši in osupljivejši vizualni slog ter drzne barvne teme po meri uporabnika in bolj intuitivna in osebna uporabniška izkušnja. Tisti, ki imajo raje standardno Android izkušnjo, lahko HTC One (M8) Google Play izdajo naročijo že danes, v trgovini Google Play pa bo na voljo čez nekaj tednov.

Preskok na področju obdelave slik na pametnih telefonih
Novi HTC One (M8) vnaša povsem novo dimenzijo za obdelavo slik na telefonih, saj predstavlja kombinacijo prvega pametnega telefona na svetu ter Duo Camera, ki jo odlikujejo inovativni modul HTC UltraPixel, dvojna bliskavica in zajemanje video posnetkov s polno ločljivostjo (1080p), kar omogoča zajemanje slik in kakovostnih posnetkov v vseh svetlobnih pogojih. S širokokotno sprednjo kamero s 5MP lahko z lahkoto posnamete tudi izjemne 'selfije'.

Poleg glavnega modula HTC UltraPixel ima Duo Camera tudi globinski senzor, ki zazna podrobne globinske informacije na sliki in ponuja celo serijo učinkov, zaradi katerih ste pri zajemanju slik lahko bolj kreativni, kot ste bili kdajkoli prej.

Z uporabo UFocus je lahko spremeniti žarišče slike po tem, ko je bila slika že posneta, ter tako v hipu ustvarite portret, ki deluje profesionalno. Ali pa podoben učinek dosežete z uporabo funkcije Foregrounder, s čimer spremenite ozadje fotografije. Svojim najboljšim posnetkom lahko dodate tudi pridih različnih letnih časov z dodajanjem animacij Season. Copy & Paste vam omogoča, da vaše družinske člane in prijatelje dodate na povsem drugo fotografijo, Dimension Plus pa vam omogoča da s preprostim nagibom ekrana fotografijo pogledate z drugega zornega kota.

Napredna tehnologija kamere deluje tudi v ozadju in zajema slike od trenutka sprožitve, tako da se, ko je zaslonka enkrat aktivirana, takoj prikaže najostrejša možna slika. Avtofokus deluje s hitrostjo 300ms in omogoča jasne slike premikov, zajetih v trenutku. Kadar pa je potrebna bliskavica, inteligentni LED Dual Flash avtomatsko izbere ustrezen ton barve in intenzivnost svetlobe, zaradi česar ton kože na fotografijah deluje bolj naravno, fotografije pa bolj profesionalno.

Zaradi velikanske možnosti ustvarjanja vznemirljivih fotografij je bila organizacija Galerije za ustvarjalce HTC Sense izjemnega pomena. Uporabili so Image match, vizualno orodje, ki vse slike, na katerih je nek določen predmet, razvrsti v en album.

Poleg tega je v novi HTC One (M8) vključen tudi Slow Motion modus, ki dovoljuje snemanje in urejanje počasnih posnetkov visoke ločljivosti, s čimer lahko vnesete nekaj drame ali pa poudarite določen trenutek v posnetku.

Zoe v oblaku
V letu 2014 se bo Zoe razvila v platformo za sodelovanje in deljenje, ki temelji na oblaku. Nanjo lahko naložite Zoe video posnetke, ter povabite prijatelje, da dodajo svoje fotografije, posnetke in najljubšo glasbo ter ustvarite izjemno zaporedje klasičnih trenutkov.

Nova aplikacija Zoe bo že poleti na voljo v trgovini Google Play.

Motion Launch – priročne bližnjice, ki jih upravljate z gibom
Z vpeljavo HTC Sense 6 je novi HCT One (M8) pridobil sposobnosti, ki jih je mogoče primerjati s šestim čutom. Na primer, Motion Launch takoj zazna položaj in gibanje, saj ima vgrajene senzorje za gibanje, ki omogočajo, da ste v stiku s telefonom, ne da bi vam bilo treba vključiti zaslon. Enostaven sunek nemudoma aktivira napravo, Auto Answer pa omogoča, da na klic odgovorite tako, da telefon primaknete k ušesu, ne da bi se dotaknili zaslona – zelo priročno, če telefon zvoni, kadar kopljete po vrtu ali pomivate posodo – z lahnim dvojnim udarcem pa lahko zaslon odklenete ali zaklenete.

HTC Dot View etui – zaščitite telefon z retro pridihom
Šesti čut naprave sega še dlje, saj funkcija Motion Launch deluje tudi z dvojnim lahnim udarcem dot view etuija, poleg tega pa lahko pogledate na uro, preverite vreme, nova sporočila, pošto in klice, ne da bi se dotaknili ali odkrili zaslon.
Izjemen telefon si zasluži tudi etui, ki ščiti in podpira njegov inovativen dizajn in funkcije, ki so vodilne na tem področju. Optimiziran z HTC Sense 6, novi HTC Dot View etui ščiti zaslon, medtem pa prikazuje sporočila in interakcije v retro slogu točkovne matrice.

Funkcija ekstremnega varčevanja z energijo – dodaten čas pripravljenosti brez dodatnih stroškov
Inovativnost pa se ne konča tukaj, saj želijo vplivati tudi na to, kako ljudje uporabljajo baterijo v telefonu. Pri originalnem HTC One (M7) je bila poraba energije optimizirana tako, da je telefon ponujal kar največ. Novi HTC One (M8) pa je to povzdignil na povsem novo raven, saj je čas trajanja baterije daljši za 40 %. Čeprav je bila že običajna funkcija varčevanja z energijo dobra, smo dodali še funkcijo ekstremnega varčevanja, zaradi katere bo baterija trajala še dlje. Povsem napolnjena baterija se ne bo izpraznila kar 14 dni, pri čemer boste še vedno lahko sprejemali klice, sporočila in pošto, kar je naravnost idealno, kadar potujete. Ročno ali avtomatsko pa lahko aktivirate dodatnih 60 ur časa pripravljenosti, pri čemer telefon deluje z 20 % zmogljivostjo, 30 ur pri 10 % zmogljivosti in 15 ur pri 5 % zmogljivosti. Ne glede na to, ali se boste pozno zvečer vrnili z dela ali pa planinarite, vam nikoli več ne bo treba skrbeti, da se vam izprazni baterija,

HTC BoomSound je postal še večji
Novi HTC One (M8) je zvočne izkušnje na pametnih telefonih povzdignil v nove višave. Najnovejša HTC BoomSound tehnologija ustvarja vpijajoč, močan in kristalno jasen zvok z bogatimi toni od basa do soprana. Zvok je za 25 % močnejši kot pri HTC One (M7), pri čemer njegova kakovost ostaja nespremenjena. Novi HTC One (M8) ima dvojni sprednji stereo zvočnik u novim ojačevalcem, preoblikovanimi komorami in avdio profilom po meri, ki omogoča resnično visoko ločljivostjo izkušnjo.

HTC BlinkFeed – novice neposredno na domačem ekranu
HTC BlinkFeed je sedaj bolj intuitiven, nepretrgano pomikanje pa omogoča izkušnjo tekočega brskanja, prilagodljive ploščice in novo razporeditev, ki omogoča enostavno branje člankov. Z uporabo novega SDK, ki omogoča partnerjem dodajanje lastne vsebine, lahko uporabniki lažje najdejo in se naročijo na nove medije, poleg tega pa lahko takoj oblikujejo vire po meri na katerokoli temo. Ne glede na to, ali vas zanima šport, filmi ali nakupovanje, boste s to funkcijo vedno prejeli vse informacije, ki so za vas relevantne. Z News Bundles, ki zbere vse članke in tvite na isto temo za lažje branje ter razporedi več kot 1000 vsebinskih partnerjev na eno stran, branje novic ne bi moglo biti lažje .

Fitnes na prvi pogled
Z novim HTC One (M8) lahko okrepite svoje zdravje in obdržite motivacijo, saj lahko kombinirate senzorsko vozlišče, ki varčuje z energijo, z že naloženo aplikacijo Fitbit® . Ali pa povežete telefon z enim izmed Fitbit-ovih sledilcev , da bi imeli dostop do naprednih funkcij, kot so sledenje spanja in pametni alarm oz. da bi zajemali podatke s telefonom, medtem ko telovadite. Zastavite si fitnes cilje in brez dodatnega napora spremljajte svoje dosežke preko HTC BlinkFeed domačega ekrana. Fitbit je največkrat naložena aplikacija za povezane fitnes naprave iz trgovine Google Play.

HTC Sense TV
Edini daljinski upravljalnik, ki ga potrebujete pri novem HTC One (M8), je bil preoblikovan tako, da omogoča interaktivni drugi ekran. Pogovor o določenem programu lahko spremljate prek interneta z dodanimi uradnimi pretoki za Facebook in Twitter ter najnovejšimi komentarji oboževalcev iz vaših socialnih krogov. HTC Sense TV objavlja tudi športne rezultate za 10 najpopularnejših športov na svetu, tako da imajo športni navdušenci nenehen dostop do najnovejših rezultatov, statistik tekem in zadnjih informacij iz pomembnih tekem, medtem ko lahko istočasno gledajo prenos druge tekme na glavnem TV ekranu.

Območje
Novi HTC One (M8) bo na voljo pri več kot 230 operaterjih po vsem svetu.

Globalna dobavljivost
HTC One (M8) bo povsod po svetu dobavljiv v barvi topovskega brona, ledeno srebrni in jantarjevo zlati barvi ter bo v Sloveniji na voljo v mesecu maju.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: HTC
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki