marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 27 ur
V pripravljenosti:
do 456 ur
Tip baterije:
Li-Ion (3.000 mAh)
Dimenzije:
145,9 x 71,9 x 9 mm
Teža:
161 g

Tip zaslona:
Barvni Super LCD5 zaslon občutljiv na dotik, 1.440 x 2.560 pik, 16 Mio. barv, velikost 5,2 palcev, 565 ppi

Procesor:
Dvojedrni 2,15 GHz Kryo & dvojedrni 1,6 GHz Kryo
Notranji pomnilnik:
32/64 GB, 4 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
HTC

Izdelan do popolnosti

HTC 10


HTC 10

12.04.2016
Objavil: Thomas Bergant

HTC je danes s predstavitvijo najnovejšega pametnega telefona razkril, kaj je za zaprtimi vrati delal minulih 12 mesecev. S pomočjo povratnih informacij s strani uporabnikov, ki so neločljivi del razvojnega procesa, in z osredotočenostjo na podrobnosti pametni telefon HTC 10 prinaša vse, kar posameznik pričakuje od paradne naprave.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 12 Mpix
Povečava: 3x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

»Moč desetice« oziroma »Power of 10« simbolizira veličino in neodvisnost, pa tudi, da je celota večja od vsote posameznih delov. Nova pridobitev v paleti telefonov HTC združuje prvorazredno kamero z najboljšim zvokom, povsem nov enoten kovinski dizajn in neprimerljivo delovanje.

Zasnovan do popolnosti
Navdihnjen s svetlobo in izdelan do popolnosti, telefon HTC 10 uporablja nov pristop k dizajnu, kjer so drzne linije izdelane iz trde kovine. S tem ko lepo zajamejo svetlobo, zaobljeni robovi dajejo tanjši in vitkejši videz ob nevidnem zlitju steklene sprednje strani naprave s kovinskim ohišjem.

HTC pri zasnovi novega telefona ni vzel pod drobnogled le materialov, temveč se je osredotočil tudi za najmanjše podrobnosti. Ekipe snovalcev so si prizadevale zasnovati telefon, ki ima lepo oblikovan gumb za vklop, kjer zvočniki ustvarijo eleganten videz in boljšo kakovost zvoka in pri katerem senzor prstnih odtisov prepozna uporabnikov prst skoraj pod vsakim kotom.

Prav tako je pomembna popolnoma pravilna izdelava. Telefon HTC 10 je zasnovan, da prenese vsakodnevno obrabo, udarce in praske. V fazi načrtovanja je bila naprava izpostavljena več kot 168 uram ekstremnih temperaturnih testov, vse od zmrzovanja na -20 stopinjah Celzija do temperature 60 stopinj Celzija. Dodatno je bilo izvedenih še več kot 10.000 testov za padce, ukrivljenje, praske in korozijo.

Prvovrstna kamera!
V družbi HTC so prepričani, da je HTC 10 opremljen z najboljšo kamero za pametni telefon na trgu. Gre za prvi telefon na svetu z optično stabilizacijo slike z veliko odprtostjo zaslonke (f/1,8) na kamerah na sprednji in zadnji strani naprave, ima pa tudi nove večje senzorje in novo generacijo tehnologije Ultra Pixels z 12 milijoni slikovnih točk (1.55 mikrometra na slikovno točko) s hitrejšim laserskim samodejnim ostrenjem na glavni kameri. Skupaj s širokokotnim objektivom in možnostjo uporabe zaslona kot bliskavice pri zajemanju posnetkov s kamero UltraSelfieTM na sprednji strani naprave telefon zagotavlja briljantno ostre fotografije visoke ločljivosti tudi ob slabši svetlobi tako pred kot za objektivom.

S kamero, ki se zažene v le 0,6 sekundah, in drugo generacijo samodejnega laserskega ostrenja, ki omogoča hitrejšo izostritev posnetkov, je telefon dovolj hiter za uporabo funkcije hitrega zaporednega zajema posnetkov (ang. burst mode). Vse nastavitve so priročno nameščene na dosegu rok, opcija Pro Mode pa še vedno ponuja napredne možnosti za bolj izkušene fotografe, vključno s funkcionalnostjo za RAW format.

Kamera, ki je po kriterijih spletne strani DxOMark prejela 88 točk*, je tako osvojila eno najboljših ocen za kakovost kamere na pametnih telefonih doslej. To je rezultat na deset tisoče ur, namenjenih izboljševanju vsakega elementa za zagotovitev prvovrstnih fotografij in video posnetkov.

Najboljši po videzu, najboljši po zvoku
Ampak ni zgolj zajemanje posnetkov tisto, kar uvrša ta pametni telefon v ospredje. Telefon HTC 10 združuje živahne video posnetke v ločljivosti 4K in prvi v svetu omogoča snemanje popolnega 24-bitnega zvoka visoke ločljivosti, ki v dvakratnem frekvenčnem razponu zajame 256-krat več podrobnosti kot običajni posnetki. S tem uporabniku omogoča izkušnjo, kot bi posneto vsebino doživel v živo.

HTC 10, ki je narejen za avdiofile, se ponaša s certifikatom Hi-Res Audio in je bil zasnovan za predvajanje glasbe na način, kot si ga je zamislil ustvarjalec. Ojačevalnik za slušalke, ki omogoča dvakrat močnejši zvok od običajnega ojačevalnika, spodobnost nadgradnje iz 16-bitnega na 24-bitni zvok in visoko zmogljiva pretvorba iz digitalnega v analogni zvok se čudovito združujejo. Omogočajo desetkrat nižjo stopnjo motenj kot druge naprave na trgu ter ustvarjajo neprekosljivo celostno zvočno izkušnjo.

Ker vsak uporabnik sliši stvari drugače, povsem nov sistem Personal Audio Profile na telefonu HTC 10 bistveno izboljša zvočno izkušnjo. S tem ko ustvari edinstven profil, uglašen s sluhom posameznika, dinamično prilagodi posebne zvočne frekvence vsakemu ušesu. S tem uporabniku omogoči, da sliši glasbo, kot si jo je zamislil njen ustvarjalec. Preoblikovane visokofrekvenčne zvočnike s sistemom HTC BoomSound™ odlikuje enako ločevanje »visokotoncev« in »nizkotoncev« kot pri vodilnih akustičnih sistemih. Takšna zasnova skupaj z namenskim ojačevalnikom na vsakem zvočniku izboljšuje uporabniško izkušnjo ter ustvari čistost zvoka, kot je doslej še ni bilo na pametnem telefonu.

Odličen zvok si zasluži odlične slušalke, zato ima ta paradni telefon priložene najboljše visoko resolucijske slušalke. Z 8 mikrometri tenko posebno polimerno membrano in 70-odstotno predimenzioniranimi gonilniki je poslušalec deležen bogatejšega zvoka in dvakratnega frekvenčnega razpona, kar omogoča uživanje v najboljši zvočni izkušnji od samega začetka.

Najboljše delovanje
Poleg popolne strojne opreme telefona HTC 10 je HTC ustvaril tudi najboljšo programsko opremo. Z aplikacijami, ki se zaženejo dvakrat hitreje in z delovanjem zadostijo visokim pričakovanjem, in zaslonom visoke ločljivosti Quad HD, ki je za 30-odstotkov bolj barvit in ustvarja pristen kinematografski občutek ter se veliko bolje odziva na dotik kot njegov predhodnik, telefon sledi že najmanjšim in najhitrejšim premikom prstov uporabnikov.

Osredotočenost na podrobnosti pa se tu ne konča! Ker je podjetju pomembna varnost ljudi, je ustvarilo bralnik prstnih odtisov, ki telefon odklene v svetlobnih 0,2 sekunde in je algoritmično zasnovan, da s časom prepozna uporabnika vedno hitreje in natančneje.

S procesom zasnove od znotraj navzven za daljše delovanje je HTC 10 opremljen z najnovejšim procesorjem Qualcomm Snapdragon s podporo za hitra mobilna omrežja 4G/LTE. Vsak telefon je opremljen tudi s tehnologijo Boost+, ki omogoča hitrejše delovanje telefona, potroši manj energije ter zagotovi funkcije za uspešno varovanje naprave in upravljanje aplikacij. Pri tem vključuje opcijo »smart boost«, ki samodejno optimizira spomin, opcijo »game battery booster« za manjšo porabo energije med igranjem iger in nov sistem PowerBotics. Slednji samodejno zazna in izklopi aplikacije, ki porabijo preveč energije, in tako izboljša življenjsko dobo baterije za 30 odstotkov, s čemer enkratno polnjenje zadošča za do dva dneva.

Poleg tehnologije Boost+, ki optimizira delovanje in tako omogoča lažji zagon aplikacij, funkcija App Lock doda novo plast zaščite, saj uporabniku daje nadzor, da poljubne aplikacije zaklene. Dodatno funkcija App Manager daje možnost za takojšnji popravek posamične aplikacije, ko ta ne deluje.

HTC 10 spremlja tudi najnovejši polnilec za hitro polnjenje (3.0 Rapid Charger) z izboljšanim uravnavanjem toplote. Že v 30 minutah telefon doseže 50-odstotno napolnjenost baterije, kar je še posebej dobrodošlo za ljudi, ki se z nizko ravnjo napolnjenosti baterije srečajo še pred koncem delovnega dneva.

Pod nadzorom uporabnika!
Z zmanjševanjem števila podvojenih in prednameščenih aplikacij ter napihnjenega programja (ang. bloatware) in prepletanjem najboljšega iz družb HTC in Google je nastal poenostavljen telefon, ki uporabniku omogoča nadzor nad napravo.

Zahvaljujoč posebej zasnovani opciji Freestyle Layout uporabnik nima vnaprej določene postavitve zaslona. Namesto tega lahko izrazi svojo kreativnost s pomikanjem ikon, nalepk in gradnikov na poljubno mesto. Lahko jih razvrsti v sloje, organizira v skupine, poveže nalepke z aplikacijami, po želji pa tudi odstrani.

Najnovejša različica funkcije HTC Themes uporabniku omogoča dostop do tisoče tem v profesionalnem videzu. Vsaka vključuje tudi svojo paleto ikon, ozadij in zvokov, kar omogoča še večjo prilagoditev telefona glede na uporabnikov osebni stil.

Dodatki in razpoložljivost
Za še bolj poenostavljeno uporabniško izkušnjo telefon HTC 10 kot dodatek ponuja povsem nov ovitek Ice View case z delno prozorno in tako vsestransko uporabno sprednjo stranjo. To pomeni, da se lahko uporabnik odzove na klic ali sporočilo, preskoči skladbo ali zajame posnetek, ne da bi pri tem odprl ovitek telefona. Gre za preprosto uporabo, ki ne zmanjšuje zaščite naprave.

Novi HTC 10 bo v Sloveniji na voljo od maja 2016 v dveh osupljivih barvnih kombinacijah: karbonsko sivi (Carbon Gray) in glacier srebrni (Glacier Silver).

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: HTC
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki