marketing
povzetek
tehnične lastnosti


Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Garmin

GSM ali GPS? Oboje.

Garmin nüvifone


Garmin nüvifone

03.02.2008
Objavil: Dare Gliha

Garmin je najavil vstop na trg mobilnih telefonov z nüvifoneom, napravo, ki v sebi združuje mobilnik, spletni brskalnik ter vrhunsko navigacijsko napravo. nüvifone poleg naštetega vsebuje še zaslon občutljiv na dotik, spremenil pa bo tudi pogled na uporabnikov pogled na mobilni svet.Garmin nüvifone nima tipkovnice, upravljanje poteka preko zaslona občutljivega na dotik. Glavna tematika mobilnika je vsekakor GPS navigacija, programska oprema pa je identična tistim na samostojnih GPS napravah tega podjetja. Prednaložena bo kartografija Amerike in Evrope, vendar podatka o velikosti pomnilnika ni, ravno tako se ne ve, ali bo pomnilnik razširljiv s spominskimi karticami.

Poleg GSP navigacije bo nüvifone omogočal tudi 3,5G z HSDPA prenosi ter digitalno kamero z možnostjo snemanja video posnetkov. Točnega podatka o ločljivosti kamere zaenkrat še ni. Mobilnik bo omogočal tudi predvajanje mp3 datotek ter pregledovalnik spletnih strani.

Kolikšna bo cena, trenutno še ni znano, predvideva pa se, da bo novost na voljo nekje v tretjem četrtletju letošnjega leta.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Garmin
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki