marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
5 ur
V pripravljenosti:
420 ur
Tip baterije:
Li-Ion (750 mAh)
Dimenzije:
98 x 47 x 21 mm
Teža:
85 g

Tip zaslona:
9-vrstični, 4096 barv

Stopnja sevanja SAR:
0,586 W/kg
Za

4096 barv, bluetooth, dobra baterija.

Proti

Nima multimedijskih sporočil, nima jave.

mobilniki
arhiv test
Philips

Philips Fisio 825


05.03.2003
Objavil: Andrej Bergant

ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
ne podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj)  
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
ne podpira GPRS
podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
ne podpira kabel (USB, ...)
ne podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Splošen izgled (prvi vtis o telefonu, zaslon, osvetlitev, tipkovnica...)

Tokrat smo imeli na testu Philipsa fisio 825, ki je mlajši in izboljšani brat predhodnika Philipsa fisio 820. Aparata sta si po obliki in velikosti popolnoma enaka. Tudi po funkcijah sta si zelo podobna, le da ima fisio 825 dodanih še nekaj stvari, ki smo jih pri njegovem predhodniku pogrešali. Eden najboljših popravkov je zagotovo ta, da ima fisio 825 barvni zaslon s 4096 barvami, ki je zelo kvaliteten, le pri močni sončni svetlobi se ga nekoliko preslabo vidi.
Tako kot fisio 820 ima tudi ta številke (2, 4, 6, 8 in 5) narejene tako, da jih v nekaterih primerih uporabljamo kot številke, v nekaterih pa kot smerne tipke. Tako se v meniju zelo preprosto premikamo in s številko 5 izbiramo, kar prihrani veliko prostora. Vendar pa so pri pisanju kratkih sporočil ali česa drugega te tipke nekoliko neuporabne, saj je vedno potrebno preklapljati med pisanjem in premikanjem po besedilu.
Tokrat so pri podjetju Philips poskrbeli tudi za igro z opekami, tako da nam ne bo dolgčas. Še vedno pa telefon ne omogoča nalaganja in uporabljanja java aplikacij ter pošiljanja in prejemanja večpredstavnih sporočil.
Ko brskamo po menijih, so ikone, ki so animirane, razvrščene v krogu, kar nam omogoči, da vidimo naslednjo ikono, še preden pristanemo na njej. Premikanje po menijih je nekoliko prepočasno. Tipke za hitro izbiranje so že nastavljene, ko telefon dobimo v roke, in sicer takole: 0 - jezik, 1 – telefonski predal, 2 – album slik, 3 – sprejem, 4 – imena, 5 – pošlji SMS, 6 – tiho, 7 – ponovi zadnji klic, 8 – čitaj SMS in 9 – igra z opekami.

Imenik (št. zapisov, posebnosti, govorno klicanje...)

Takoj ko vstopimo v meni, se nam pokaže ikona za WAP in ne, kot pri drugih telefonih imenik, zato nas je to nekoliko zmedlo. V imenik telefona lahko shranite do 300 zapisov. Vsaki števili lahko določite, katere vrste je (službena, domača, pozivnik, podatki, faks ali mobilna). Poleg tega lahko vsakemu zapisu določite še tipko za hitro klicanje ali dodate glasovni ukaz za izbiranje. Pri določanju tipk za hitro klicanje moramo prepisati že narejen bližnjice, ki so že shranjene v telefonu. Zapise lahko razvrstite v skupine in jim nato določite sliko iz albuma. Seveda pa lahko vsakemu imenu iz imenika direktno pošljemo kratko sporočilo.

Sporočila

Philips fisio 825 podpira, tako kot njegov predhodnik, pošiljanje in prejemanje kratkih (SMS) in obogatenih (EMS) sporočil. Večpredstavnih (MMS) sporočil pa pri podjetju Philips še vedno niso dodali. Sporočilom lahko dodajamo zvoke (melodije) ali slike iz albuma. V sporočilo lahko vstavimo tudi predlogo in si prihranimo tipkanje. V nastavitvah pa si lahko napišemo tudi podpis, ki se nato avtomatično pripne sporočilu. Ko vstopimo v mapo 'čitaj SMS', se nam sporočilo, ki ga imamo označenega, začne predvajati, tako da nam niti ni treba vstopiti v sporočilo in ga brati v takem načinu. Z aparatom lahko tudi pošiljamo in prejemamo elektronska sporočila.

Seznami klicev, števci...

Ko se podamo v meni Spisek klicev, se nam tam izpiše zadnjih 30 številk, ki so bile klicane, prejete ali neodgovorjene. Vrsto klica ločimo po ikoni desno od številke. Števec klicev pa najdemo v dodatkih, kar je malo nenavadno. Tam lahko najdemo dva različna števca. V GSM števcu najdemo podatke o trajanju vseh dohodnih ali odhodnih klicev ter trajanje zadnjega klica. Najdemo tudi podatek o strošku klicev, ki pa ga naši operaterji ne podpirajo. V meniju števci pa imamo tudi GPRS števec, kjer najdemo informacijo, koliko podatkov smo prenesli pri mobilni ali pri računalniški seji.

Nastavitve (profili, melodije, slike...)

V meniju hitre nastavitve najdemo profile, ki so: zasebno, tiho, varčen, prenosni HF, avto, zunaj ter sestanek. V menijih najdemo tudi meni nastavitve v katerem lahko nastavljamo način in glasnost zvonjenja ter druge zvoke. Nastavimo si lahko različne ohranjevalnike zaslona, ki so lahko tudi animirani, kar pa je izvedeno tako, da izberemo več slik iz albuma, ki se nato menjajo. Izbiramo lahko tudi barvno temo, osvetlitev ter kontrast. Tudi za vstop v katerega od menijev lahko nastavimo hitro tipko ali ukaz z glasom. V albumu slik najdemo veliko slik, ki so razdeljene na JPEG, GIF, bitmap in animacija. Večinoma so vse slike 4096-barvne, le bitmap slike so črnobele.

Pripomočki (koledar, igre, alarmi...)

Aparat ima tudi eno igrico, imenovano 'igra z opekami', ki nam je že vsem prav gotovo dobro znana. Pri tej igri moramo odbijati žogico navzgor proti opekam in jih uničevati, da dobimo točke. Ko uničimo vse opeke, gremo v naslednjo stopnjo. Lahko si posnamemo tudi beležko, ki lahko preseže dolžino tridesetih sekund.
Zelo dobro pa je izdelan organizator, ki je tako kot pri fisiu 820. Vanj lahko shranimo dogodke, ki jih razdelimo na počitnice, sestanek ali seznam opravil. Opozarja pa nas lahko vsak dan, vsak teden, vsak mesec, vsako leto ali le enkrat. Zabeležene dogodke pa lahko pregledujemo po dnevih, tednih ali mesecih.

Prenos podatkov (WAP, GPRS, BT... )

Na WAP se lahko povežemo preko povezave CSD ali GPRS (4+1), telefon pa podpira tudi HSCSD povezavo. Aparat lahko povežemo z drugimi napravami tudi preko bluetootha. Za tako povezovanje dobimo zraven aparata tudi zgoščenko s programsko opremo, ki pa je že opisana v testu Philipsa fisio 820.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Philips
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki