marketing
povzetek
tehnične lastnosti


Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Sagem

Francoske novosti

Sagem my405X, my500X, my800X, my900C


Sagem my405X, my500X, my800X, my900C

12.03.2006
Objavil: Marko Likar

Sagem je na letošnjem CeBIT-u postregel s štirimi novostmi, od tega so trije za omrežje tretje generacije. Sagem ohranja svoj prepoznaven stil, vendar se je tokrat tudi preizkusil v izdelavi zmoglivejšega preklopnega modela.Slike telefonov ter utrinke iz Sagemovega razstavljalnega prostora si lahko ogledate v albumu, kratki opisi pa sledijo v nadaljevanju.

Prvi novinec je Sagem my405X, ki klasičnim Sagemovim linijam doda ostre linije, ki se odražajo tudi na tipkah. Odlikuje ga njegova tankost ter zunanje mere, ki znašajo le 105 x 46 x 15,5 milimetra, prav tako pa poskrbi, da bo nezahteven uporabnik imel vse, kar potrebuje in še več. Opremljen je z barvnim zaslonom velikosti 128 x 160 pik, ki je zmožen prikazati več kot 65.000 barv. Prav tako se lahko pohvali s 64 MB notranjega pomnilnika. Vgrajeno ima VGA-kamero, povezava do računalnika pa je zagotovoljeno preko USB povezave. Že skoraj samoumevno je, da omogoča povezavo v svet tudi preko paketnega prenosa podatkov (GPRS ).

Modelu my405X sledi njegov zmoglivejši brat - Sagem my500X. Dimenzijsko sta si precej podobna. Premore vse prednosti, ki jih prinaša omrežje tretje generacije. Vgrajeni ima dve kameri: sprednjo, ki zna zajemati slike v ločljivosti VGA (640 x 480 pik) in je namenjena predvsem video klicem, ter zadnjo, ki slike zajema z ločljivostjo 1,3 MP. Posnete slike si lahko ogedate na zaslonu z ločljivostjo 176 x 220 pik, ki je zmožen prikazati do 262.000 barv. Vgrajenega je samo 32 MB pomnilnika, vendar pa uporabnika to ne bi preveč motilo, saj ga lahko po potrebi razširi z miniSD kartico.

Že po imenu lahko sklepamo, da gre pri modelu my800X za zmoglivejši mobilnik iz te serije. S 16 milimetri debeline spada med tanjše UMTS aparate, ki s sprednjo VGA kamero prav tako omogoča video klice, tako kot večina aparatov tretje generacije. Slike, posnete z zadnjo 1,3 MP kamero, si lahko ogledate v 262.000 barvah na zmogljivem prikazovalniku, velikosti 176 x 220 pik. Za povezavo z drugimi napravami poskrbita infrardeča ter bluetooth povezava.

Najzmoglivejši aparat izmed predstavljenih je Sagem my900C. Oblikovan je kot školjka in ima poleg UMTS-a možnost uporabe tehnologije EDGE. Mobilnik ima dva zaslona in oba premoreta prikazati 262.000 barv. Notranja VGA kamera je namenjena uporabi z video klicem, zunanja kamera z ločljivostjo 2 MP pa poskrbi za kvalitetne slike. S svojo težo ne navduši najbolj, saj ta znaša 115 gramov, ima pa zato privlačnejše zunanje mere: 90 x 45 x 23,5 milimetra.

albumfotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Sagem
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki