marketing
povzetek
tehnične lastnosti


Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Nokia

Partner v prostem času in pri športu

Nokia 5140i


26.04.2005
Objavil: Thomas Bergant

Nokia je predstavila nov telefon Nokia 5140i z vgrajeno digitalno kamero, ki dopolnjuje paleto športnih telefonov tega finskega proizvajalca. Prah in pljuski vode, ki telefonu ne škodujejo, in tripasovno delovanje EGSM 900 GSM 1800/1900 naredijo telefon za idealnega partnerja v prostem času, pri športnih podvigih ali na treningu.Funkcije in storitve, ki jih podpira Nokia 5140i so narejene zato, da spodbujajo in motivirajo med samim treningom ali športom v prostem času. Aplikacija Fitness Coach ponuja osebnega trenerja, ki uporabnika spodbuja pri zadnjem kilometru ali meri njegove sposobnosti. Omenjena aplikacija omogoča spremljanje delovanja ves čas športne aktivnosti in delitev rezultatov prek sporočila SMS s trenerjem ali prijatelji po končani aktivnosti.

Melodije zvonjenja MP3 označujejo vhodne klice, vgrajen radio pa poskrbi še za dodatno krajšanje časa med aktivnostjo. Storitev 'pritisni in govori' (ki je odvisna od ponudnika mobilnih storitev) poskrbi za enostavnejšo povezanost s športnimi prijatelji, trenerjem ali ekipo – z enim samim pritiskom na gumb namreč omogoči posredovanje glasovnega sporočila vse izbranim.

Nokia 5140i je prvi telefon, ki ustreza vsem zahtevam ekoloških standardov in zakonodaji Evropske unije (RoHS, 2002/95/EC), ki bo sicer začela veljati šele julija leta 2006. Nokia, ki je vodilna v svetovni mobilni industrije, veliko vlaga v razvoj produktov, ki ustrezajo vsem zahtevanim standardom, in se takoj odziva in prilagaja na vse spremembe.

Nokia 5140i nadaljuje z uspešnim sodelovanje, ki se je začelo že lani z Nokio 5140 in produkti Polar, ki so med vodilnimi na področju športne naprav in merilcev srčne frekvence. Za športnike in rekreativce ponuja Nokia enostavno povezavo s profesionalnimi napravami Polarja, ki so prilagojene fitnesu, teku, kolesarjenju in različnim aktivnostim na prostem. Takoj po končanem treningu je mogoče podatke iz naprav Polar prenesti v telefon in si jih ogledati na velikem in svetlem zaslonu mobilnika.

Nokia 5140i bo na tržišču na voljo v drugem četrtletju tega leta.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Nokia
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki