marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
5 ur
V pripravljenosti:
300 ur
Tip baterije:
Li-ION (1050 mAh)
Dimenzije:
109 x 52 x 16 mm
Teža:
103 g

Tip zaslona:
Barvni TFT, 262.144 barv, 240 x 320 pik

Notranji pomnilnik:
761 kB

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za in proti

Mobilnik za malo denarja ponuja veliko funkcij od katerih je najprivlačnejša uporaba dveh SIM kartic istočasno. Dodaten plus je tudi na dotik občutljiv zaslon, ki pa bi lahko bil bolj občutljiv. Kamera je na mobilniku zgolj privesek in bi jo lahko kratkomalo izpustili.

Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
myPhone

Dve številki in TV

myPhone 8810 TV Dual SIM


myPhone 8810 TV Dual SIM

30.10.2009
Objavil: Dare Gliha

MyPhone »ajfon«? Pravilno bo kar myPhone, mobilnik, ki s svojim imenom ne bo pritegnil nikakršnega pogleda, a vendar model 8810TV za dokaj malo denarja ponuja precej zanimivih funkcij. Že v imenu je omenjena beseda TV, ki pomeni, da mobilnik ponuja tudi sprejem TV signala in to celo analognega zemeljskega, ki ga trenutno še oddajajo pri nas.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
ne podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 0,3 Mpix VGA
Povečava: -/ni podatka
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
ne podpira UMTS
ne podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
podpira radio FM

Izgled, zaslon, …

Na prvi pogled je 8810TV precej plastičen, vendar moram priznati, da je vseeno narejen dokaj robustno in med uporabo nisem opazil, da bi se ohišje kakorkoli majalo. Večino sprednje strani mobilnika zajema na dotik občutljivi LCD zaslon ločljivosti 240 x 320 pik velikosti 2,6 palca. Za navigiranje po njem svetujem uporabo priloženega stylusa, saj je uporaba s prsti precej nerodna, kajti zaslon ni tako visoko odziven kot recimo pri iPhone-u. Seveda ne gre v tem cenovnem razredu to telefonu v minus, prej za dodaten bombonček. Pod zaslonom je narisanih pet ikon, ki omogočajo hiter dostop do osnovnih funkcij mobilnika, tudi te delujejo »na pritisk«. Tipkovnica, ki je pod zaslonom je dokaj standardna, omeniti velja le, da so tipke 0, * in # pomaknjene na desno stran namesto spodaj, kar zna marsikoga motiti pri uporabi. Mogoče velja omeniti tudi, da sta na telefonu dve tipki za klicanje, saj telefon ponuja uporabo dveh SIM kartic hkrati, a več o tem kasneje. Poleg omenjenega je na telefonu na strani le še tipka za zmanjšanje in zvišanje jakosti zvoka, na zadnji strani leča VGA kamere, spodaj pa še priključno mesto za polnenje ter priklop na računalnik. Velika graja z moje strani je, da priključek ni standarden USB, pač pa njihov lastni tip. Uporabniški vmesnik pri testnem primerku še ni bil v slovenskem jeziku, vendar pri uvozniku pravijo, da so to že uredili. Vgrajenega je manj kot megabajt pomnilnika, vendar je opcija razširitve s SD kartico, paketu je priložena kartica velikosti 1 GB.

Klici, sporočila, meni …

Ko telefon prižgemo, zahteva vpis PIN kode za obe kartici, ki sta v telefonu. Na obe številki ste vedno dosegljivi hkrati, če pa želite klicati z določene številke pa le po končanem vnosu pritisnete tipko za klicanje A ali B, odvisno od tega, s katere kartice želite klicati. V stanju pripravljenosti s pritiskom na katero od teh tipk preidete v zgodovino klicev, ki je seveda ločena glede na kartico, klici pa so ločeni z različnimi ikonami.

S telefonom lahko pošiljate tako SMS kot MMS sporočila. Pri sporočilih je v desnem zgornjem kotu tudi števec dolžine sporočila, tako da vedno veste, koliko znakov še lahko dopišete. Vgrajen je tudi T9 za prepoznavo pisanja, vendar ker ni slovenskega izbirnika je le-ta precej neuporaben, vsaj kar se tiče našega tržišča.

Meni telefona je zgodba zase. Ikone so praktično identične tistim na Applovem iPhonu, zato se mi je mobilnik sprva zdel precej domač. Tudi za odklenitev telefona se uporablja »poteg čez zaslon«, ki je značilen za precej dražji iPhone. Torej vsaj kar se tiče menija je myPhone res »ajfon«.

Aplikacije, TV, kamera, …

Aplikacij je na mobilniku precej, od koledarja, alarma, štoparice, pretvornika valut in enot, do bralnika elektronskih knjig, mp4 predvajalnika, svetovne ure in tudi izračuna BMI, indeksa telesne teže. Dodane so tudi tri igre za krajšanje popoldnevov.

Mobilnik pa se ponaša tudi s sprejemnikom analognega TV signala, kar pomeni, da lahko TV program spremljate kjerkoli ujamete zemeljski signal. Za uporabo je potrebno le izvleči klasično anteno, ki se nahaja na dnu mobilnika. Glede na majhnost sprejemnika ter antene moram priznati, da mobilnik precej dobro ujame signal, res pa je, da sem testiral TV v Ljubljani, kjer je analogni signal precej močan. Iskanje postaj poteka samodejno, le-te se nato tudi shranijo med priljubljene. Mogoče bi tu še omenil, da je TV kanale bolje gledati v malo temnejšem prostoru, saj so tako precej bolj vidni kot pa na sončni svetlobi. Omogočeno je tudi snemanje TV programa.

Ker ima mobilnik vgrajeno analogno anteno, je tudi sprejem radijskih kanalov možen brez priklopa zunanjih slušalk. Dokaj uporabno, saj lahko sedaj mobilnik uporabljate tudi kot tranzistor.

Kamera na tem mobilniku je le »privesek«, saj omogoča le VGA ločljivost, pa tudi na splošno so slike bolj slabe. Omogočeno je tudi snemanje video zapisa. Slike in video si lahko ogledamo že na telefonu samem, saj je vgrajen še pregledovalnik slik. Na računalnik si jih najlažje naložimo preko priloženega kabla ali pa pošljemo preko povezave bluetooth.

Zanimivo je tudi, da kamera mobilnika, ko je priklopljen na računalnik, lahko deluje kot spletna kamera.

In še prenos podatkov …

Za prenos podatkov na računalnik lahko uporabite priloženi USB kabel ali bluetooth. Mobilnik deluje v treh frekvenčnih področjih (GSM 900, 1800 in 1900). Za pregled spletnih vsebin je vgrajen WAP, za prenos vsebin na mobilnik pa skrbi GPRS.

Posodil na test:
Sgerm d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Sgerm d.o.o.
Cena na dan testa:
139,90
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: myPhone
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki