marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaYouTube Music sedaj tudi v Sloveniji
19.07.2019

YouTube Music je nova storitev pretakanja glasbe, ki je namenjena poslušanju. Svet glasbe je tako lažje raziskovati in storitev je še bolj personalizirana kot kadarkoli prej. Ne glede na to, ali želite poslušati, gledati ali raziskovati – vse to lahko počnete na enem mestu.

slikaTelekom Slovenije v petek pričenja s prodajo pametnih ur Apple Watch
17.07.2019

Od petka, 19. julija dalje, bodo pametne ure Apple Watch Series 4 (GPS) uporabnikom uradno na voljo v Sloveniji in v Telekomu Slovenije. Pri tem bosta slovenskim navdušencem od 348 evrov dalje na voljo Apple Watch 44 mm in Apple Watch 40 mm.

slikaNove slike Samsunga Galaxya Note10 in Note10+
15.07.2019

Znani bloger Evan Blass je zopet prehitel konkurente in prvi objavil sliko novega Samsungovega mobilnika Galaxy Note10+. Slika se ujema s predhodnimi ugibanji, še vedno pa v oči bode izrez v okvirju pri ležišču kartice SIM.

slikaSamsung pripravlja dva nova mobilnika serije A
12.07.2019

Samsung je letos predstavil že kar nekaj mobilnikov serije A, očitno pa še niso pri koncu. Pojavila sta se namreč dva nova modela, ki nosita oznaki SM-A561F in SM-A562N, pridobili pa so že tudi vsa potrebna dovoljenja od Wi-Fi Alliance.

slikaAli tudi Sony razmišlja o zložljivem mobilniku?
10.07.2019

Na spletu so se pojavile govorice, da tudi Sony načrtuje zložljivi mobilnik, ki pa bi za razliko od konkurence imel rolo zložljiv zaslon. Koncept je pred časom na sejmu CES predstavil LG s svojim prvim zložljivim 65 palčnim rolo televizorjem serije R.

članki

Nova storitev Pritisni in Govori

Deli z ostalimi

05.04.2006
Objavil: Thomas Bergant

Pritisni in Govori (push to talk) je nova Mobitelova storitev, ki omogoča hitro, priročno in enostavno medosebno komunikacijo prek mobilnika. Z uporabo nove storitve je možna tako komunikacija med dvema posameznikoma kot tudi posameznika s skupino.

Na ta način mobilni terminal prevzame vlogo aparata"Walkie-Talkie". Družba Mobitel storitev Pritisni in Govori (PG) predstavlja premierno kot prvi mobilni operater v Sloveniji, storitev pa je v predkomercialnem obdobju brezplačna.

Družba Mobitel kot prvi mobilni operater na slovenskem trgu mobilnih telekomunikacij predkomercialno predstavlja novo storitev Pritisni in Govori. Storitev omogoča hitro, priročno in enostavno komunikacijo in prenos kratkih govornih sporočil med dvema ali več sogovorniki z enostavnim pritiskom na ustrezno tipko. Tako lahko uporabniki mobilnih telekomunikacij prek paketnega prenosa podatkov GPRS oziroma UMTS svoj mobilnik uporabljajo podobno kot "Walkie-Talkie", saj lahko na enak način komunicirajo s posameznikom ali določeno skupino ljudi. V medosebni komunikaciji dveh posameznikov ali posameznika s skupino en govori in drugi posluša/jo, saj lahko govori le en uporabnik naenkrat. Prvi govori tisti, ki prvi pritisne PG tipko (deluje v načinu half duplex), udeleženci pogovora pa se med seboj lahko izmenjujejo. Posebna prednost nove storitve je, da lahko kličoči preveri, kateri posamezniki so aktivni in kateri ne, še pred vzpostavitvijo PG-klica. T. i. prisotnost je znana iz uporabe programov za neposredno sporočanje (MSN, Yahoo, ICQ...) in uporabnikom omogoča vpogled, ali so osebe z njihovih kontaktov na voljo ali ne. Hkrati imajo uporabniki možnost nastavitve >Ne moti<, v primeru da ne želijo sprejemati PG sporočil. Storitev deluje povsod, kjer Mobitel zagotavlja pokritost z omrežjem GPRS/UMTS in v tujini, stroški podatkovne povezave pri uporabi storitve pa se v tem primeru obračunavajo po cenikih tujih operaterjev.

Na ta način lahko uporabniki v posameznem podjetju organizirajo sestanke, usklajujejo in razporejajo delo, se medsebojno obveščajo o pomembnih dnevnih novicah, dogodkih ipd., novost pa bo predvsem dobrodošla službam ter mobilnim enotam, kjer je hitra in stalna komunikacija nadvse pomembna.

Mobitelovim uporabnikom so že na razpolago GSM- in UMTS-terminali, ki podpirajo PG, v predkomercialnem obdobju le terminali Nokia, z razvojem pa bo storitev namenjena širši uporabi in bo delovala na mobilnikih, ki bodo ustrezali 3GPP in OMA standardom za storitev PoC. Mobilniki GSM s polno funkcionalnostjo v Mobitelovi ponudbi so Nokia 5140i, 6020, 6021, 6101, 6111, 6270 in 7360. Na voljo pa so tudi mobilniki GSM z delno funkcionalnostjo, ki ne podpirajo možnosti Prisotnost, in sicer terminali Nokia 3230, 6230i in 7270. Imetniki mobilnikov UMTS pa lahko PG uporabljajo na mobilnih terminalih Nokia 6280 (s polno funkcionalnostjo) ter Nokia 6630, 6680, N70 in N90 (z delno funkcionalnostjo).

Storitev je v predkomercialnem/testnem obdobju na voljo le poslovnim uporabnikom, sama storitev kot tudi prenos podatkov pa sta prek omrežja GPRS/UMTS na območju Slovenije brezplačna. Poslovni uporabniki lahko storitev vklopijo tako, da obiščejo najbližji Mobitelov center, se obrnejo na Mobitelove svetovalce ali pokličejo Mobitelov center za pomoč naročnikom na 031/041/051 700 700.

Pogosta vprašanja o storitvi Pritisni in Govori si lahko preberete s klikom na naslednjo povezavo: Pritisni in Govori (Push to Talk)

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki