marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

V avgustu z SMS-donacijami Telekom prvič v zgodovini zbral več kot milijon evrov


02.09.2023
Objavil: Thomas Bergant

V avgustu so naročniki in predplačniški uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije prvič v zgodovini storitve z SMS-donacijami prispevali več kot milijon evrov, kar je odraz izjemne solidarnosti po katastrofalnih poplavah, ki so Slovenijo prizadele v noči s 3. na 4. avgust.

Skupno so uporabniki v avgustu donirali 1.025.334 evrov, v tem mesecu pa je bilo vklopljenih tudi več kot 20 novih SMS-donacij za pomoč prizadetim v poplavah. Letos sicer mineva natanko 20 let od uvedbe storitve.

SMS-donacije je Telekom Slovenije (takrat Mobitel) uvedel leta 2003, s čimer je organizacijam, društvom in ustanovam omogočil hitro, enostavno in učinkovito zbiranje sredstev v dobrodelne namene prek sporočil SMS. Uporabniki so to možnost doniranja odlično sprejeli, tako da je priljubljenost storitve iz leta v leto naraščala.

V letu 2018 je bilo skupno prek SMS-donacij zbranih 505.396 evrov, leta 2019 skupno 1.415.871 evrov, leta 2020 skupno 1.065.025,18 evra, leta 2021 skupno 1.535.160,05 evra in leta 2022 skupno 1.521.263 evrov. Zgolj v avgustu letos pa so uporabniki donirali 1.025.334 evrov.
Storitev se je vseskozi nadgrajevala in hitro širila, tovrsten način zbiranja donacij v dobrodelne namene pa so sčasoma uvedli tudi drugi operaterji mobilnih storitev v Sloveniji.

Leta 2014 je Telekom Slovenije uvedel tudi storitev SMS-prispevki, ki omogoča mesečne periodične donacije. Uspešnost storitev za zbiranje donacij izkazuje izjemno družbeno angažiranost in solidarnost Slovenk in Slovencev v težkih trenutkih.

Uporabniki prek storitve SMS-donacije donirajo tako, da na številko 1919 pošljejo SMS z določeno ključno besedo. Doslej je lahko uporabnik z vsakim poslanim SMS-sporočilom prispeval 1, 5 ali 10 evrov, za pomoč prizadetim v poplavah pa je Telekom Slovenije omogočil tudi SMS-donacije v višini 20 evrov.

Z SMS-donacijami uporabniki donirajo za točno določen namen posamezne dobrodelne akcije, zbrana sredstva pa Telekom Slovenije v celoti nakaže organizaciji, ki akcijo izvaja.

Zbiranje sredstev s pomočjo SMS-donacij je omogočeno dobrodelnim, humanitarnim, splošnokoristnim in invalidskim organizacijam ter nevladnim organizacijam s statusom v javnem interesu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki