marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Kako telefon HONOR 90 varuje vaše oči!


21.08.2023
Objavil: Thomas Bergant

V visoko zastavljeni igri inovacij pametnih telefonov se pogosto zdi, da se od ljudi nenehno zahteva zamenjava ene zaželene funkcije za drugo. Večja moč pomeni krajšo življenjsko dobo baterije, boljša kamera pomeni izboklino na hrbtni strani, milijarda slikovnih pik na zaslonu pa?

To bo zagotovo obremenilo vaše oči, kajne? Vstopite v svet HONOR 90, napravo, ki noče igrati po pravilih kompromisa. Vendar pravo vprašanje ni v impresivnih podatkih, s katerimi se ponaša ta telefon, temveč v tem, kako je ta naprava z milijardami pik zasnovana za zaščito vaših oči.

V prizadevanju za inovacije, usmerjene v človeka, družba HONOR dosledno premika meje tehnologije, pri čemer si prizadeva zagotoviti ne le izboljšano uporabniško izkušnjo, temveč tudi upoštevati dejavnike zdravja in dobrega počutja. Telefon HONOR 90, najnovejši dodatek k hvaljeni seriji N, je dokaz te zaveze. Ta naprava ni izdelana le zaradi zmogljivosti ali estetike, temveč je pozorna na uporabnikovo udobje, zlasti na njegovo vizualno udobje.

HONOR 90 je opremljen s 6,7-palčnim štirioglatim plavajočim zaslonom AMOLED, ki je z visoko ločljivostjo 2664x1200 slikovnih pik prava paša za oči. Zaslon podpira 1,07 milijarde barv in 100-odstotni barvni prostor DCI-P3, zato prinaša podrobne in živahne slike, ki jih je užitek opazovati. Vendar pa sijaj tega zaslona ni omejen le na njegovo zmožnost upodabljanja slik visoke ločljivosti - zasnovan je tudi z natančno skrbjo za zaščito vaših oči.

Zaslon HONOR 90 podpira prilagodljivo frekvenco osveževanja do 120 Hz, kar zagotavlja gladko in odzivno izkušnjo, ne glede na to, ali se pomikate po svojih družbenih omrežjih ali se ukvarjate z intenzivnim igranjem iger. Ta prilagodljiva tehnologija ne izboljšuje le uporabniške izkušnje, temveč prispeva tudi k učinkovitosti baterije.

Širokopasovna pulzna modulacija ali PWM je tehnika, ki uravnava svetlost diode LED s spreminjanjem časa, v katerem je vklopljena. Ta tehnologija je temeljni kamen pristopa podjetja HONOR 90 k skrbi za oči, zato se je vredno nekoliko poglobiti, da bi razumeli, kako deluje.
Pri večini zaslonov zmanjšanje svetlosti zaslona pogosto povzroči učinek utripanja, ki pa je običajno preveč subtilen, da bi ga opazili s prostim očesom. Naše oči lahko vseeno zaznajo to hitro spreminjanje ravni svetlosti, kar lahko sčasoma privede do utrujenosti ali preobremenjenosti oči. Tu pride do izraza tehnologija PWM Dimming.

Namesto nenehnega vklapljanja in izklapljanja zaslona, da bi dosegli želeno raven svetlosti, tehnologija PWM Dimming prilagaja čas, ko je zaslon vklopljen v določenem ciklu. Rezultat? Bolj gladka in dosledna svetlost, ki se človeškemu očesu zdi enakomerna. HONOR 90 z visokofrekvenčno 3,840 Hz tehnologijo PWM Dimming zagotavlja, da ti cikli potekajo tako hitro, da so neopazni, tudi če napravo uporabljate pri nižjih ravneh svetlosti.

Ta izkušnja brez utripanja ni le tehnični dosežek, temveč priznanje, kako zelo se naše življenje vrti okoli teh zaslonov. HONOR 90 ne zagotavlja le milijarde slikovnih pik za našo zabavo in produktivnost, temveč tudi aktivno varuje naše oči. To je združitev vrhunske tehnologije s pristopom, osredotočenim na človeka, ki odlikuje HONOR 90, saj zagotavlja, da vaša vizualna izkušnja ni le živahna in gladka, temveč tudi udobna in zdrava.

Lahko imate na voljo vse prefinjene tehnične specifikacije na svetu, vendar nič ne govori bolj prepričljivo o kakovosti in varnosti izdelka kot certifikat odobritve zaupanja vredne neodvisne institucije. Predstavljamo certifikat TÜV Rheinland Flicker Free - svetovno priznan simbol varnosti in kakovosti.

Zaslon HONOR 90 si je prislužil ta prestižni certifikat, ki poudarja njegovo zavezanost zaščiti vaših oči. TÜV Rheinland, ugledni mednarodni ponudnik tehničnih storitev, ima stroga merila za podelitev tega certifikata. Zaslon HONOR 90 s tehnologijo PWM Dimming ne le izpolnjuje te standarde, temveč jih tudi presega.

HONOR 90 je več kot le izkušnja gledanja brez utripanja, saj je pri oceni TÜV Rheinland dosegel stopnjo zatemnitve "brez tveganja". To ni majhen dosežek. Pravzaprav je podobno rekordu v skoku v višino, ki je enakovreden rekordu pametnega telefona. Ocena "brez tveganja" pomeni, da zaslon tudi pri najbolj zatemnjenih nastavitvah svetlosti ne povzroča utripanja, ki bi lahko škodovalo vašim očem.

HONOR 90 s podporo za videoposnetke HDR10+ je še višji. Tu postanejo stvari zares vizualno zanimive. HDR10+, kratica za High Dynamic Range, je tehnologija, ki resnično izboljša vašo izkušnjo gledanja. To je tako, kot da bi iz preproste skice s svinčnikom prešli na živo, polnobarvno sliko. S HDR10+ se dinamični razpon video vsebin razširi, kar pomeni, da je kontrast med najtemnejšo črno in najsvetlejšo belo barvo bolj izrazit. Posledica tega je bolj realistična in poglobljena izkušnja gledanja. Ne gre le za to, da vidite sliko, temveč za občutek, da ste del nje.

Poleg tega se HONOR 90 ne sramuje svojih referenc za HDR. Ponosno se ponaša s certifikatoma Amazon Prime Video HDR in Netflix HDR. Kaj to pomeni za vas, uporabnike? To pomeni, da lahko v svojih najljubših serijah in filmih v storitvah Amazon Prime Video in Netflix uživate v vsej njihovi veličini HDR, in sicer kar na svojem predvajalniku HONOR 90. To je, kot da bi v žepu nosili mini kino. Ljubitelji gledanja, veselite se! Vaša najljubša zabava je pravkar dobila resno nadgradnjo.

Z zavezanostjo k varnosti in udobju uporabnikov ter obljubo, da bo zagotavljal vrhunsko izkušnjo gledanja, je HONOR 90 več kot le pametni telefon. To je vsestranska zabavna sila, ki vam krije hrbet - ali bolje rečeno, vaše oči.

Po priporočeni maloprodajni ceni je HONOR 90 za 549 evrov na voljo pri večjih mobilnih operaterjih v polnočno črni in smaragdno zeleni barvi.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki