marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

V Barceloni je vse pripravljeno na MWC 2024


26.02.2024
Objavil: Dare Gliha

Danes se v Barceloni pričenja največji mobilni dogodek leta, MWC oz. Mobile World Congress 2024. Na dogodku se zbrejo proizvajalci telefonov, telekomunikacijske družbe, novinarji in analitiki, da bi razpravljali o tem, kaj bo naslednje leto prineslo industriji. Dogodek tradicionalno poteka štiri dni, organizatorji pa letos pričakujejo podobno število obiskovalcev kot lani.

Kot za vsak drug večji fizični dogodek je bilo tudi za MWC zadnjih nekaj let težavnih. Leta 2019 je sejem obiskalo 109.000 obiskovalcev, potem pa je udaril COVID. Po številnih umikih večjih prodajalcev je združenje GSMA odpovedalo dogodek leta 2020. Naslednje leto se je zgodila bistveno okrnjena različica dogodka s strogo omejitvijo udeležbe. Leta 2022 je prišlo do začetkov ponovnega vzpona na 60.000 udeležencev, medtem ko je bilo lani število udeležencev 88.500. Organizatorji za letošnji dogodek pričakujejo podobno število. Številka je še vedno precej nižja kot na vrhuncu sejma, vendar se MWC zaenkrat še vedno uvršča med velike sejme.

In kaj lahko pričakujemo od večjih proizvajalcev mobilne telefonije, ki se sejna še udeležujejo?

Xiaomi

Xiaomijevi nova paradna konja, Xiaomi 14 in 14 Ultra, sta bila lani predstavljena na Kitajskem. Gre za zmogljivi napravi z najnovejšim Qualcommovim čipom Snapdragon v notranjosti in trojnim sistemom kamer s 50 megapikami na zadnji strani. Podjetje ju je za globalno občinstvo predstavilo na sedaj že tradicionalnem nedeljskem dogodku dan pred začetkom kongresa, poleg dveh mobilnikov pa se bo pri nas prodajala še tablica Xioami Pad 6S Pro in uri Watch S3 in Watch 2 ter zapestnica Smart Band 8 Pro.

Honor

Honor je običajno močno prisoten v Barceloni in tudi letos ne bo nič drugače. Družba je imela za nedeljo napovedan dogodek s sloganom "Odkrijte čarobnost". Na njem so pokazali nedavno predstavljen mobilnik Magic 6 Pro in prenosnik z umetno inteligenco HONOR MagicBook Pro 16.

Samsung

Malo verjetno je, da bo Samsung na letošnjem sejmu MWC predstavil kakšen pomemben mobilnik. Kljub temu je podjetje vedno močno prisotno v Barceloni in domnevamo, da bo tako tudi letos. Pričakujemo, da bodo prikazali nekaj tehnologij, ki jih bomo nato videli v prihajajočih izdelkih.

TCL

Kitajski TCL na sejem MWC rad pripelje futuristične izdelke in koncepte. V preteklosti so to bili zložljivi telefoni, na letošnjem sejmu CES pa je podjetje napovedalo tudi očala za razširjeno resničnost RayNeo X2 Lite, zato pričakujemo, da jih bodo prikazali tudi evropskim novinarjem. Tradicionalno ima TCL zakupljen svoj hotel izven sejmišča, kamor vsako leto povabijo izbrane novinarje.

Nothing

Podjetje Nothing ni znano po predstavitvi novih naprav med sejmom MWC, saj to najpogosteje počne na svojih ločenih dogodkih. Vseeno pa so za 27. februar napovedali dogodek s sloganom "Nothing to see". Ali bodo končno predstavili model Nothing Phone 2a?

Motorola

Pri Motoroli, blagovni znamki pametnih telefonov Lenova, na letošnjem sejmu verjetno ne bodo napovedali novega mobilnika. Toda tako kot Samsung je tudi Lenovo na kongresu vedno močno prisoten. Poleg razstavljenih trenutnih modelov bomo skoraj zagotovo lahko videli kak konceptni izdelek in njihovo plejado prenosnikov.

Kaj pa ostali?

Sony, Nokia, Huawei, ZTE... Imena, ki so včasih bila sinonim za mobilno telefonijo v zadnjih letih niso več tako mogočna, kar se pokaže tudi na sejmu. Brez večjih predstavitev, brez lastnih dogodkov, zgolj razstavni prostor, pa še to v veliki meri z omejeno velikostjo. Ali bodo letos pripravili kako presenečenje, pa bo kmalu znano.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki