marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Čas pogovora:
do 15 ur (2G) / do 9 ur (3G)
V pripravljenosti:
DO 570 UR (2G) / do 370 ur (3G)
Tip baterije:
Li-Ion (1700 mAh)
Dimenzije:
130,5 x 67,7 x 12 mm
Teža:
148,5 g

Tip zaslona:
barvni TFT, občutljiv na dotik, kapacitiven, 480 x 800 pik, 16 M barv

Procesor:
dvojedrni Cortex-A9 1GHz
Notranji pomnilnik:
4 GB, 1 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Za in proti

Mobilnik je zaradi svoje konstrukcije in IP67 certifikata primeren za vse vrste uporabe, najbolj pa bodo zanj hvaležni tisti, ki imajo predvsem terensko delo. Tako ne bo skrbi, da bi se telefon zmoćil, ali po nesreči padel iz žepa. Vseeno pa pri Samsungu niso skoparili in so vanj vgradili veliko novih bombončkov, tako da je Xcover 2 že tudi pravi mali računalnik.

Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Samsung

Za terensko uporabo

Samsung Galaxy Xcover 2


Samsung Galaxy Xcover 2

29.05.2013
Objavil: Igor Železnikar

Ponudila se mi je možnost, da preizkusim telefon, primeren za nas »terence« - Samsung Galaxy Xcover2. Pogosto se nam dogaja, da nam telefon spolzi iz rok, pade iz žepa ali iz kjer koli že imamo shranjenega.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Največkrat se ta padec konča z zelo neugodnimi razmerami za telefon, kot na primer v luži blata ali vode za po vrhu pa ga opraska ali dokončno razbije kakšno ostro kamenje. Tako imamo svoje mobilne telefone velikokrat na popravilih ali pa smo na lovu za novimi.

Samsung Galaxy Xcover2 naj bi nam prav to prihranil. Na prvi pogled je estetsko korekten, s svojim grobim oziroma malo manj elegantnim ohišjem (s certifikatom IP67) pa naj bi nam zagotavljal odpornost na prah in vodo. Predvidena vzdržljivost telefona pod vodo je do globine 1 metra približno 30 minut, prenesel na bi tudi vse vrste padcev. Osebno telefona pod vodo nisem testiral (to je med slikanjem storil sodelavec, kar je vidno na slikah v galeriji), a naj bi z njim lahko pod vodo tudi fotografirali. Čisto po naključju pa sem opravil test s padci. Običajno se ob takih situacijah naprava odpre ter po možnosti iz njega padejo ostali sestavni deli največkrat baterija. To se mi pri Galaxy Xcover2 ni zgodilo, k čemur je pripomogel večji vijak na hrbtni strani, ki telefon dodobra zapre in varuje tudi pri vdoru vode v le - tega. Pri vdoru vode pa moramo nujno poskrbeti, da sta pokrita tudi mini USB vhod in vhod za slušalke.

Da se vrnem nazaj - pod zadnji pokrov aparata, na katerem je tesnilo, ki se lepo prilega v ležišče okoli poglobljenega dela za Li-lon 1700 mAh baterijo. Le - ta ne potrebuje vsakodnevnega polnjenja, če tudi je malo bolj obremenjena. Pod baterijo sta dva vložišča, namenjena za običajno kartico SIM in microSD kartico do kapacitete 32 GB. Sam telefon ima kapaciteto 4GB od tega na razpolago prepušča 1GB uporabniku.

Samsung Galaxy Xcover2 ima tudi veliko pripomočkov, eden teh je FM radio z RDS sistemom, katerega glasnost je sprejemljiva, če le nisi na gradbišču. Radio deluje, ko mu priklopimo slušalke, saj nam le-te služijo kot antena oz. sprejem signala. Na to so nas že privadili starejši modeli Samsungov, prav tako kot še na nekaj ostalih stvari. Na primer radio lahko poslušamo tudi na zunanji zvočnik telefona, glasnost uravnavamo z gumbom, ki se nahaja na levi strani aparata, ter nam služi tudi pri drugih pripomočkih (zoom pri fotoaparatu oziroma kameri).

Zgoraj na desni strani ohišja se nahaja gumb za vklop in izklop telefona oziroma lahko izbiramo med nemo, zvokom, načinom letenja ali vibriranjem. Malo nižje je hitri gumb, ki dostopa do fotoaparata, a le v primeru, da je aparat odklenjen. Kakovost fotografij seže do 5MP, v primeru teme pa nam je v pomoč LED bliskavica, ki lahko služi tudi kot močno zmogljiva svetilka. Pri panoramskem fotografiranju telefon fotografije kvalitetno sestavi, le pri barvah se opazi odstopanje v posameznih odtenkih, kar je za povprečnega uporabnika zadovoljivo. Enako je z videoposnetki, če jih imamo za lastno uporabo, so primerne kvalitete. Pri zaporednem fotografiranju pa nam funkcija BEST SHOT sama izbere najboljšo fotografijo v posameznem sklopu posnetkov.

Vse to lahko prenesemo na druge medije z mini USB kablom ali pa nam pomaga zmogljivi Bluetooth 4.0, podatke pa pošlje tudi do 50 metrov oddaljenega sprejemnega medija. Z bližnjico za Wi-Fi se hitro povežemo s spletom in brez težav uporabljamo najrazličnejše aplikacije ter delimo medijske datoteke s širnim svetom. Pri opisu samega aparata omenim lahko še to, da se na čelni strani nahajajo trije osnovni standardni gumbi namenjeni za izbor menija, domov in vračanje.

Za delovanje telefona skrbi operacijski sistem Android:
>> Vse o operacijskem sistemu Android >> KLIK

Samsung Galaxy Xcover2 omogoča uvoz imenika iz računa Google, SIM in SD kartice. Vsem stikom lahko dodamo fotografijo ali pa jih razvrstimo po skupinah. Imamo tudi opcijo skupine v kateri lahko blokiramo določene dohodne klice, SMS-e ali MMS-e. Kot dobra funkcija se je zopet izkazala funkcija samodejnega predvidevanja oziroma iskanja številk, ter dnevnik klicev in sporočil. Xcover2 nam ponuja dovolj pripomočkov (opomniki, računalo, opozorila z alarmom…), ki so za današnji čas že samoumevne. Samsung Galaxy Xcover2 ima vgrajen tudi GPS, ki nam lahko vsak trenutek pove kje se nahajamo, ali pa kako priti do določenega cilja brez večjih dejanskih odstopanj.

Za povezovanje s spletom je tu HSDPA, vgrajen je tudi Wi-Fi, za povezovanje z drugimi napravami pa je tu še bluetooth. Na računalnik se ga lahko poveže preko USB povezave.

Prodajni komplet je precej skop, saj poleg telefona dobimo le že 220V polnilnik s kablom, ki hkrati služi še za povezovanje z računalnikom.

Posodil na test:
Janus Trade d.o.o.
Prodajalec/Uvoznik:
Janus Trade d.o.o.
Cena na dan testa:
299,00
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki