marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (3.500 mAh)
Dimenzije:
159,5 x 73,4 x 8,1 mm
Teža:
173 g

Tip zaslona:
Super AMOLED, 2960 x 1440 pik, 16 M barv, velikost 6,2 palca, 529 ppi

Procesor:
Osemjedrni Exynos 8890 (4 x 2,31 GHz in 4 x 1,69 GHz)
Notranji pomnilnik:
64 GB, 4 GB RAM
Stopnja sevanja SAR:
0.27 W/kg
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Priloge
Fotografije mobilnika
Fotografirano z mobilnikom
mobilniki
arhiv test
Samsung

Brez okvirja...

Samsung Galaxy S8+


Samsung Galaxy S8+

30.05.2017
Objavil: Thomas Bergant

Tokrat sem na testu imel trenutni Samsungov "flagship", ki nosi oznako Galaxy S8+ ... Tisti mali znakec "+" poleg številke "8" pomeni, da gre za večjo različico katere diagonala ekrana je 6,2 palca... vendar pa mobilnik ni tako velik, kot bi pričakovali. Razlog je v tem, da je ekran v razmerju 18,5:9, kar pomeni, da je mobilnik ozek in visok.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 12 Mpix
Povečava: 3x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Oblika, zunanjost, ...
Takšna podologovata oblika je dokaj nenavadna, vendar pa ravno zaradi tega lepo leži v roki in ne daje občutka, da je diagonala ekrana že skoraj bližje tamalim tablicam kot pa telefonu. Nekaterim je to všeč, drugim spet ne. Ampak tako je vedno in povsod. Zato pa imamo tudi možnost izbire. Uporabljeni materiali so dobri in dajo na otip vedeti, da ne gre za nek poceni "plastik-fantastik" izdelek, prav tako pa tudi zaobljeni robovi ter tudi ekran poskrbijo za to, da telefon lepo leži v roki. Na testu sem imel bleščeče črno različico in meni osebno se je zdel dokaj spolzek in če bi ga moral uporabljati dlje časa, bi si gotovo omislil tudi kakšen ovitek. Ob straneh najdemo samo najnujnejše gumbe: na levi strani je gumb za upravljanje z glasnostjo ter pod njim namenska tipka za zagon Samsungove digitalne asistentke imenovane Bixby. Na desni strani je zgolj tipka za vklop oz. izklop. Reža za SIM kartico in pomnilniško kartico se nahaja na zgornji strani okvirja. Na spodnji strani pa najdemo USB-C konektor za povezavo z računalnikom oz. za polnjenje baterije ter 3,5 mm vtičnico za priklop slušalk. Na zadnji strani telefona je poleg leče fotoaparata nameščen senzor prstnih odtisov, kar meni osebno sploh ni všeč. Prvič zato, ker je potrebno mobilnik imeti v roki, če ga želimo odklenit (če ga imamo na mizi, dostop do senzorja prstnih odtisov namreč ni možen :) )... poleg tega pa s prstom nehote ves čas mažemo lečo fotoaparata, ki je zato posledično ves čas zapacana in jo je potrebno pred vsako uporabo fotoaparata prej pobrisati. Verjetno bi se sicer sčasoma navadil tudi na tako pozicijo tega senzorja, mi je pa zaenkrat še vedno bolj priročna lokacija na sprednjem spodnjem delu ekrana - četudi bi tam odžiral prostor ekranu.
Prednja stran mobilnika pa je zgolj ekran, brez dodatnih fizičnih gumbov.

Delovanje, uporaba in funkcije...
Samo delovanje in uporaba mobilnika je tekoča, v kar sploh nisem dvomil, glede na to, da gre za Samsungov "flagship" model. Za tekoče delovanje poskrbi osemjedrni Exynos 8890 (4 x 2,31 GHz in 4 x 1,69 GHz) procesor. Tak procesor je vgrajen v različici za naše tržišče - v različici za prodajo čez lužo pa ga poganja Qualcommov Snapdragon 835. Poleg procesorja je potrebno omeniti še količino delovnega pomnilnika. Ta znaša 4 GB pri različici za Kitajsko in Korejo pa 6 GB. Prstora za shranjevanje ima 64 GB, ki ga pa lahko razširimo z dodatno pomnilniško kartico do velikosti 256 GB.
Baterija ima kapaciteto 3.500 mAh, kar zadostuje, da lahko normalno preživimo vsaj en dan dokaj intenzivne uporabe. Žal je en teden druženja premalo, da bi lahko kaj več napisal o trajanju baterije, saj se ga v tako kratkem obdobju uporablja veliko bolj kot kasneje ob redni uporabi. Seveda pa premore Galaxy S8+ tudi več ali manj vse, kar najdemo v današnjih mobilnikih - Podporo satelitskim sistemom GPS, Glonass, Galileo... sevda ne manjka niti NFC, Bluetooth v5.0, ANT+,....
Uporabniški vmesnik ni čisto "goli" Android, ni pa spet tako "načičkan", kot smo bili vajeni iz prejšnjih različic in tako vsebuje bolj kot ne vse, kar potrebujemo za začetek in tudi kasneje ni neke potrebe po dodatnih aplikacijah, če nismo prav zahtevni uporabnik. Ker pa nima smisla opisovati vseh funkcij, bo najbolje, če si s klikom na naslednjo povezavo preberete več o operacijskem sistemu Android.

Fotografija...
Pri fotografskem delu menda ni nekega velikega napredka v primerjavi s predhodnjikom, ki ga sicer sam nisem uporabljal. To ne pomeni, da je kakovost slaba, ampak predvsem to, da je že prejšnji model imel več kot odličen fotoaparat in kaj dosti izboljšav niti ni bilo potrebnih. Senzor glavne kamere zna zajemati fotografije v ločljivosti 12 megapixlov, prednja kamera pa z malo manj - 8 megapixli.

Kaj vsebuje prodajni komplet?
V škatli najdemo poleg mobilnika, hitrega polnilca, USB-C kabla še odlične žične slušalke AKG z dodatnimi gel nastavki. Prodajnemu kompletu sta priložena tudi dva adapterja - USB > USB-C in microUSB > USB-C. Seveda ne manjka tudi orodje za menjavo SIM/micoSD kartic.

Splošni vtisi in zaključek...
Kot pričakovano sodi Galaxy S8+ v sam vrh ponudbe, temu primerna je tudi cena. Za model S8+ bo tako treba odšteti dobrih 900€, kar je primerljivo s ponudbo konkurenčnih podjetji. Seveda pa se mora vsak sam odločiti, ali je pripravljen dati toliko za mobilnik. Odločitev malo olajšajo mobilni oiperaterji, ki omogočajo nakup na obroke, če se obenem vežemo s pogodbo in tam potem cena vsaj na prvi pogled ni videti tako visoka oziroma je nakup malce manj obremenjujoč za denarnico.

Posodil na test:
Samsung
Prodajalec/Uvoznik:
Samsung
Cena na dan testa:
919,99
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki