marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Po (4000 mAh (S20) / 4500 mAh (S20+) / 5000 mAh (S20 Ultra))
Dimenzije:
151,7 x 69,1 x 7,9 mm ( (S20) / 161,9 x 73,7 x 7,8 mm (S20+) / 166,9 x 76 x 8,8 mm (S20 Ultra)
Teža:
163 g (S20) / 186 g (S20+) / 222 g (S20 Ultra)

Tip zaslona:
Dynamic AMOLED 2X, ločljivost 1440 x 3200 pik, velikost 6,2" (S20) / 6,7" (S20+) / 6,9" (S20 Ultra), 566 ppi (S20) / 524 ppi (S20+) / 511 ppi (S20 Ultra), razmerje stranic 20:9

Procesor:
osemjedrni (2 x 2,73 GHz Mongoose M5 in 2 x 2,60 GHz Cortex-A76 in 4 x 2,0 GHz Cortex-A55) - Exynos 990 (v ZDA Snapdragon 865)
Notranji pomnilnik:
128 GB 8 GB RAM (S20) / 128 GB, 266 MB, 512 MB 8 GB RAM (S20+) / 128 GB 12 GB RAM, 256 GB 12 GB RAM, 512 GB 16 GB RAM (S20 Ultra)
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung Serija Galaxy S20


Samsung Serija Galaxy S20

11.02.2020
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je predstavil težko pričakovano serijo vrhunskih pametnih telefonov, ki popolnoma spreminja način dojemanja sveta okoli nas. Galaxy S20 serija vključuje popolnoma novo arhitekturo kamer, ki združuje umetno inteligenco z inovativnim Samsung slikovnim senzorjem in tako zagotavlja izjemno kakovost posnetkov.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 108 Mpix
Povečava: 10x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

»Vstopamo v novo desetletje, v katerem bodo 5G tehnologije popolnoma spremenile način komuniciranja in doživljanja sveta okoli nas,« je ob predstavitvi dejal TM Roh, predsednik in vodja razvojnega oddelka raziskave za IT in mobilne komunikacije pri Samsung Electronics. In dodal: »Samsung z vsemi tremi modeli Galaxy S20 pametnih telefonov, ki vključujejo 5G povezljivost, nudi naprave naslednje generacije, ki bodo spremenile življenje uporabnikov. Z neverjetno kamero, ki vključuje umetno inteligenco, bodo uporabniki s svojimi najbližjimi lažje delili vse svoje najpomembnejše trenutke.«

Oblikujemo prihodnost komuniciranja
S 5G povezljivostjo se začenja novo desetletje mobilnih generacij. Vsi pametni telefoni serije Galaxy S20 - Galaxy S20, Galaxy S20+ in Galaxy S20 Ultra - vključujejo najnaprednejše 5G tehnologije in nudijo novo generacijo povezljivosti. Pametni telefoni serije S20 so prve naprave, ki omogočajo mobilne izkušnje, ki izkoriščajo sub-6 in mmWave .

Nov način zajemanja vsebin
Pogosteje kot kadarkoli prej zajemamo trenutke življenja in pripovedujemo svoje zgodbe s pametnim telefonom. Zaradi tega je eden najpomembnejših kriterijev pri izbiri pametnega telefona prav kamera. Galaxy S20 pametni telefoni, ki so zasnovani za sodoben način življenja, vključujejo popolnoma nov sistem kamer, ki ga pogajanja umetna inteligenca in ima največji slikovni senzor doslej, ter tako v vsakem posnetku in trenutku zajamejo le najboljše.

Osupljiva jasnost vsake podrobnosti: Z večjim slikovnim senzorjem, ki je na voljo pri seriji Galaxy S20 pametnih telefonov, se ločljivost kamere bistveno poveča za natančnejše posnetke, ki jih je mogoče dodatno urejati, obrezati in povečati. Galaxy S20 in S20+ imata kamero s 64 milijoni svetlobnih pik. Galaxy S20 Ultra nudi kamero z 108 milijoni svetlobnih pik. Večji senzor zajame več svetlobe, tako je kakovost posnetka odlična tudi pri šibkejši svetlobi. Galaxy S20 Ultra zahvaljujoč tehnologij nona-binninga, ki na ravni senzorja združi devet svetlobnih pik v eno, vključuje še možnost dinamičnega preklopa med ločljivostma med 108 in 12 milijoni svetlobnih pik.

Neprimerljiva zmogljivost povečave: S tehnologijo vesoljne povečave, ki uporablja kombinacijo hibridne optične povezave in povečave s super ločljivostjo, ki vključuje tudi povečavo z umetno inteligenco, lahko izbrani motiv povečate do 30-krat. Revolucionarne leče pri Galaxy S20 Ultra pametnem telefonu uporabljajo umetno inteligenco za obdelavo posnetkov in zmanjšanje izgube kakovosti pri visokih stopnjah povečave ter uporabnikom omogočajo do 100-kratno povečavo.

En zajem, več možnosti: Galaxy S20 uporabniku omogoča, da uživa v trenutku, medtem ko zajema trenutek. Galaxy S20 lahko z uporabo vseh objektivov istočasno in hkrati posname zbirko fotografij in videoposnetkov ter z umetno inteligenco priporoči najboljše.

Profesionalne zmogljivosti snemanja videoposnetkov: Galaxy S20 nudi 8K video snemanje, tako lahko uporabniki zajamejo vse podrobnosti in osupljive barve. Videoposnetek lahko ustavite in na podlagi posnetka ustvarite visoko resolucijsko fotografijo ali ga enostavno predvajate na Samsung QLED 8K TV . Vaši videoposnetki bodo še bolj jasni in še bolj tekoči s funkcijo Super stabilnost 2.0, ki zmanjša tresenje. Analiza gibanja, ki temelji na umetni inteligenci, omogoča, da bodo vsi vaši videoposnetki na profesionalnem nivoju.

Še več zabave
Galaxy S20 nudi še več uživanja v stvareh, ki jih radi počnemo s svojim pametnim telefonom. Z novimi funkcijami je zasnovan za novo dobo mobilnih izkušenj.

Izjemen videoklic v storitvi Google Duo: Videoklici najpomembnejših ljudi v vašem življenju bodo z Galaxy S20 pametnim telefonov še lažji. Galaxy S20 s 5G povezljivostjo in s pomočjo partnerstva z Googlom ter Google Duo izboljšuje izkušnjo videoklica. Zdaj lahko iz klicalnika tapnete Duo, da začnete videoklic in prvič uživate v FHD kakovosti. Google Duo je združljiv z vsemi operacijskimi sistemi in lahko klepetate s komerkoli. S širokim objektivom kamere lahko v klic vključite celotno družino, klepetate pa lahko kar z osmimi prijatelji hkrati.

YouTube na 5G: Delite vaše 8K videoposnetke s svetom. Samsung sodeluje tudi z YouTubom, tako da lahko svoje 8K videoposnetke naložite neposredno na YouTube platformo - in z integriranimi 5G zmogljivostmi izkusite izjemno visoke hitrosti nalaganja.

Ekskluzivne vsebine: Samsung in Netflix sta sodelovala ter Galaxy S20 pametni telefon ponudila režiserjem za snemanje bonus vsebin, ki temeljijo na priljubljenih Netflix izvirnikih. Dodatno, po Netflixu lahko brskate kar z uporabo Samsung Daily, Bixby in Finder vmesnikov.

Izjemno igranje iger: Galaxy S20 postavlja igranje mobilnih iger na višji nivo. S 120 Hz zaslonom boste doživeli najhitrejšo hitrost osveževanja in nadvse gladko igranje - kot nalašč za igranje v 5G omrežju. Kasneje letos bo partner družbe Samsung, družba Microsoft, predstavila svojo priljubljeno Forzo Street igro v Galaxy Store. V kombinaciji s hitrim procesorjem, 12 GB RAM-a, zvočnim AKG sistemom in Game Booster aplikacijo, ki deluje v ozadju za optimizacijo nastavitev za največjo zmogljivost, Galaxy S20 pa postavlja nov standard za igranje iger.

Izkusite neskončne možnosti
Galaxy S20 vključuje vrhunske tehnologije, ki jih Galaxy uporabniki želijo in pričakujejo. Galaxy S20 je najvarnejša Samsung naprava doslej, zaščitena s Knox varnostno platformo, ki varuje tako programsko kot tudi strojno opremo. Galaxy S20 ima tudi nov, varen procesor, ki ščiti pred napadi na strojno opremo.

Galaxy S20 pametni telefon, ki vključuje veliko inteligentno baterijo, nudi 25 W hitro polnjenje, medtem ko Galaxy S20 Ultra omogoča 45 W super hitro polnjenje . Celotna Galaxy S20 serija nudi tudi veliko prostora za shranjevanje (128 GB pri Galaxy S20; 128 GB, 256 GB in 512 GB pri Galaxy S20 + in Galaxy S20 Ultra).

Ima najpreprostejši in najbolj intuitiven Samsung vmesnik doslej: One UI 2. Z Galaxy S20 in dostopom do SmartThings platforme imate nadzor nad več kot 5000 različnih Samsung in partnerskih naprav. S Samsung Health dosezite cilje na področju zdravja, medtem ko boste s Samsung Pay uživali prednosti hitrih in varnih možnosti plačevanja.

Dostopnost
Galaxy S20 in Galaxy S20+ bosta na voljo od 13. marca naprej na voljo v številnih elegantnih barvah :
• Galaxy S20: kozmično siva, nebeško modra, nebeško roza
• Galaxy S20+: kozmično siva, nebeško modra, nebeško roza
• Galaxy S20 Ultra: kozmično siva, kozmično črna

Predprodaja se začne danes ob 21.uri. Galaxy S20 bo na voljo od 909 evrov, Galaxy S20+ od 1.009 evrov in Galaxy S20 Ultra od 1.369 evrov naprej.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki