marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion ()
Dimenzije:
105 x 49,5 x 12,9 mm

Tip zaslona:
2.2” 16M QVGA TFT LCD občutljiv na dotik

Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Ultimativno bistvo mobilnega telefona

Samsung U900 Soul


Samsung U900 Soul

12.02.2008
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics Co., je danes oznanil prihod mobilnega telefona Soul, novega vodilnega izdelka podjetja v letu 2008. Za prvo predstavitev je Samsung izbral Svetovni kongres mobilne telefonije v Barceloni, kjer so predstavili nove vizije mobilnih telefonov, ki bodo popestrili življenja uporabnikov.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
ne podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
ne podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
ne podpira GPRS
ne podpira HSCSD
ne podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
ne podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Samsung je mobilni telefon poimenoval Soul kot vrhunec ekskluzivne serije mobilnih telefonov Ultra Edition, ki ponuja popolno ravnotežje med obliko in funkcionalnostjo. Soul, kratica za »The Spirit Of Ultra«, bo zanimiv za modno ozaveščene uporabnike, ki niso pripravljeni sklepati kompromisov med obliko in tehnologijo ter želijo le najboljše za navdih in spodbudo vsakdana.

Prihod Soul bo pospremila velika svetovna oglaševalska akcija, mobilni telefon pa bo v evropskih državah na voljo od aprila.

»Verjamemo, da je Soul pravi odgovor za današnje modno ozaveščene uporabnike, ki želijo izjemno obliko in zmogljivost,« je povedal Geesung Choi, predsednik Samsungove enote za telekomunikacije.

Soul bo nadaljeval uspeh prejšnjih telefonov serije Ultra Edition, kot sta D 900 in U 600, ter še utrdil Samsungovo vodilno mesto v kategoriji prestižnih telefonov.

Soul je ultimativno bistvo mobilnega telefona; tanek, lahek in eleganten izdelek, ki pa se vseeno ponaša z vsemi bistvenimi funkcijami v eni sami napravi. Ta izdelek, popolna kombinacija modnega oblikovanja in funkcionalnosti, je zmagoslavje popolnoma nasprotujočih si lastnosti, prenosnosti in multifunkcionalnosti.

Prilagaja se vam
Soul postavlja uporabnost še korak bližje uporabnikom, in sicer s funkcionalnostmi, ki se prilagajajo uporabniku. Z Magic Touch DaCP™ se navigacijske tipke na tipkovnici telefona spreminjajo glede na uporabnikove potrebe, kar omogoča preprosto, intuitivno in neposredno iskanje po menijih. Ikone na navigacijski plošči se spreminjajo glede na funkcijo. Ob poslušanju glasbe se bodo na primer na navigacijskih tipkah osvetlile ikone, povezane z glasbo. Pri uporabi fotoaparata se bodo pojavile ikone, povezane s fotoaparatom, na primer zoom in osvetlitev.

Soul ponuja tudi novo serijo uporabniških grafičnih vmesnikov, ki bodo uporabnikom ponudili tri različne možnosti. S tem tematskim uporabniškim vmesnikom bodo lahko uporabniki spreminjali uporabniški vmesnik po lastnem okusu in sami ustvarjali lastne preobleke z nastavitvami univerzalne nadzorne plošče aparata. Preobleke zaslona so prilagodljive s številnimi možnostmi, kot so slike ozadja, pisave in barve.

Umetnost minimalizma
V skladu s skrajnim minimalizmom in tanko obliko Samsungove priljubljene serije Ultra Edition ima Soul kovinsko ohišje s prestižnim videzom naravnih barv, ki je hkrati prijetno na otip.

»Osnovna usmeritev pri zasnovi oblike modela Soul je bila obdržati »vsebino samodiscipline«, tako da smo vse dejavnike združili v preprosto, a lepo napravo,« je povedal Minhyouk Lee, oblikovalec mobilnih telefonov.

Skrite globine
Samo 12,9 mm debela naprava je opremljena s profesionalnimi fotografskimi funkcijami, vključno s fotoaparatom s kar petimi milijoni pik. Soul zadovoljuje potrebe sodobnega uporabnika kot popoln digitalni fotoaparat in multimedijski mobilni telefon, združen v eno samo napravo. Funkcionalnosti, kot so zaznavanje obraza, stabilizator slike in WDR, ki so najnovejše funkcionalnosti celo v današnjih digitalnih fotoaparatih, so vgrajene tudi v Soul.
Uporabniki lahko uživajo v izjemno hitrem dostopu do svetovnega spleta, pri brskanju ali pošiljanju slik ali videoposnetkov s 7,2 Mbps hitrim prenosom podatkov (HSDPA). S 7,2 Mbps HSDPA lahko uporabniki prenesejo glasbo z interneta hitreje kot pri povprečnih

3G omrežjih. Soul je popoln odgovor za ljubitelje glasbe, in sicer s funkcionalnostmi, kot so navigacija po glasbeni zbirki, digitalnim ojačevalcem ICEpower® s tehnologijo Bang & Olufsen ICEpower in priključkom 3.5Φ za slušalke.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki