marketing
povzetek
tehnične lastnosti

Tip zaslona:
barvni TFT, 240 x 320 pik, 16 milijonov barv

Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Prvi mobilnik na svetu z 10 MP kamero

Samsung SCH-B600


Samsung SCH-B600

10.03.2006
Objavil: Dare Gliha

Samsung je letos predstavil nov mejnik s predstavitvijo prvega mobilnika na svetu, ki ima vgrajeno 10 MP kamero, model CH-B600.V oktobru 2004 so nam predstavili prvi mobilnik s 5 MP kamero na svetu, v juliju 2005 prvi mobilnik s 7 MP kamero, v novembru istega leta pa že mobilnik z 8 MP kamero.

SCH-B600 se od predhodnikov loči poleg večje ločljivosti še v funkciji mobilne TV v satelitski DMB kakovosti. Vgrajena kamera omogoča 3-kratni optično ter 5-kratno digitalno povečavo. Vgrajeno je še samodejno ostrenje ter bliskavica, ki je posebej prilagojena za kamero z ločljivostjo 10 MP. Vgrajena je tudi LED lučka, ki pomaga ostriti v slabših svetlobnih pogojih, kar je novost pri mobilnikih. Snemanje video posnetkov poteka v QVGA kvaliteti pri 15 – 30 slikah na sekundo.

Od ostalih funkcij je tu še bluetooth, predvajanje MP3 datotek, 128-kanalna polifonična zvonjenja, razširitveno mesto za spominske kartice MMC micro ter TV-OUT priključek, s katerim mobilnik povežete s TV sprejemnikom ter čitalec poslovnih vizitk. Vse informacije se prikazujejo nae velikem TFT LCD zaslonu (240 x 320 pik), ki zna prikazati kar 16 milijonov barv. To pomeni, da zna prikazati praktično katerokoli barvo v naravi.

B600 bo na voljo v Koreji v drugi četrtini letošnjega leta, žal pa pri nas ne bo na voljo, saj deluje le v CDMA omrežju.

albumfotografije
Ni dodatnih fotografij.
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki