marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (1500 mAh)
Dimenzije:
118 x 56 x 10,9 mm

Tip zaslona:
super AMOLED, kapacitivni, občutljiv na dotik, 480 x 800 pik, 16 M barv

Notranji pomnilnik:
2 GB ali 8 GB (odvisno od različice)
Operacijski sistem:
Bada OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Nova doživetja pametnega telefona

Samsung S8500 Wave


Samsung S8500 Wave

15.02.2010
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil nov Samsungov val – Samsung Wave (model S8500). Gre za prvi mobilni set, ki bo deloval na osnovi novega, odprtega Samsungovega računalniškega okolja za mobilne telefone - Samsung bada in pomeni temeljno zavezo družbe, da omogoči pametni telefon za vsak življenjski slog.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Samsung Wave ponuja Super AMOLED 3.3” zaslon, na katerem ekran resnično zaživi, Social Hub za hitrejši dostop do kontaktov in povezav ter uporabniški vmesnik TouchWiz 3.0 za intuitivno, prijazno in prilagodljivo uporabo. Visoka hitrost centralne procesorske enote Samsung Wave omogoča doživetje hitrega, tekočega izvajanja aplikacij in večopravilnost, tako da aparat postane pravi multimedijski spremljevalec s stalno povezavo. Namen Samsung Wave je ponuditi uporabnikom široko raven učinkovitosti, prilagodljivosti in izbire pri vzpostavljanju povezave z njihovim svetom. Ta sijajen mobilni telefon z zaslonom na dotik bo luč sveta ugledal aprila 2010, v Sloveniji pa bo novi Samsung Wave S8500 na voljo v mesecu maju.

“Samsung Wave resnično dokazuje našo zavezanost, da vsakomur zagotovimo bogato, povezano in inovativno doživetje pametnega telefona”, je povedal JK Shin, predsednik in direktor mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. “S Samsung Wave je naša vizija računalniškega okolja postala resničnost. Razvijalci imajo prvič svobodo ustvarjanja aplikacij za več računalniških okolij in za uporabo v široki paleti aparatov. Wave našim partnerskim razvijalcem odkriva široke priložnosti, ki jih ponujata mobilno računalniško okolje bada in tehnologija naših aparatov”, je še dodal.

Super AMOLED – videti pomeni verjeti

S Samsung Wave videti res pomeni verjeti, saj ga odlikuje Super AMOLED prvi zaslon na svetu, ki prinaša neverjetno doživetje ekrana na pametnem telefonu. Super AMOLED ponuja mnogo svetlejši, jasnejši in manj odseven zaslon AMOLED OnCell z visoko ločljivostjo WVGA (800x480 slikovnih točk) in s tehnologijo mDNIe (mobilna digitalna naravna obdelava slike). Tehnologija DNIe je preizkušena zaslonska tehnologija, ki je vključena v Samsungove serije LCD TV in LED TV. S poljubnim zornim kotom pregledovanja in izredno hitrim odzivom zaslon Samsung Wave zagotavlja vrhunsko kakovost slike za pregledovanje videoposnetkov in fotografij.

Social Hub – moje skupnosti pri roki

Osnovni namen Social Hub je, da združuje vse storitve pomembnejših portalov, kot so e-pošta, IM in SNS v Samsung Wave. S svojim uporabniškim vmesnikom TouchWiz 3.0 uporabnikom omogoča celostno izkušnjo pošiljanja sporočil, urejanja kontaktov in pregledovanja koledarskih dogodkov. Svojo moč Social Hub črpa iz navdušujoče tehnologije push, ki elektronska sporočila, koledarske dogodke in SNS posodobitve dostavlja v realnem času.

TouchWiz 3.0 - nov in izboljšan uporabniški vmesnik

Samsung Wave omogoča vrhunske ravni izbire za vse uporabnike na podlagi svojih povsem prilagodljivih menijev in domače strani. Tistim, ki v vsakem trenutku potrebujejo dostop do spletnih strani socialnih skupnosti, aparat omogoča spremembo postavitve domače strani tako, da dobijo neposreden dostop do Twitterja, Facebooka in številnih drugih storitev socialnih mrež. Ljubitelji glasbe lahko domačo stran aparata spremenijo v intuitivni medijski predvajalnik, medtem ko lahko tisti, ki radi fotografirajo in pošiljajo fotografije, domačo stran opremijo s svojimi najpriljubljenejšimi slikami. Za uporabnike bo koristna tudi hitra plošča (Quick Panel), ki omogoča prednostno razvrščanje in združevanje aplikacij na enem ekranu za takojšen dostop.

S svojim privlačnim svetlim ekranom Samsungov zadnji uporabniški vmesnik TouchWiz 3.0 uporabniku omogoča otipljivo, intuitivno izkušnjo, vključuje pa tudi nove ikonske funkcije, kot so vmesnik za gibanje, pametno odklepanje in nastavljiv ekran s pripomočki.

Hitrost, zmogljivost in estetska vrednost

V Samsung Wave je vgrajen vrhunski 1 GHz procesor, ki uporabniku ponuja najboljše trenutno dosegljive grafične zmogljivosti. Njegova hitrost omogoča izjemno odzivnost in intuitivnost uporabniškega vmesnika z zaslonom na dotik in - kar je še pomembnejše – neverjetne 3D in spominske grafične in video zmogljivosti.

Samsung Wave je tudi eden najbolj privlačnih aparatov, saj poenostavljeno ogrodje nima ločilnih ali ostrih linij. Odlikuje ga lepo oblikovan zaslon iz kaljenega stekla, ki odlično dopolnjuje in povečuje intenzivnost zaslona Super AMOLED. S tehnologijo proti packam pa so tudi mastni prstni odtisi le še stvar preteklosti.

Multimedijske lastnosti in povezljivost

Podpora za več kodekov DivX in Xvid, ter podpora za predvajanje virtualnega prostorskega zvoka 5.1 aparat pretvori v osebni sistem za zabavo, zaradi izrednih sposobnosti dekodiranja in snemanja video posnetkov v visoki ločljivosti HD (720p) pa se lahko Samsung Wave uporabi tudi za snemanje, izmenjavo in pregledovanje video posnetkov.

Kot prvi na svetu ima Samsung Wave standardno vgrajena Bluetooth® 3.0 in WiFi 802. 11n.

Samsungove aplikacije: neomejena možnost razširitve

Samsungovo računalniško okolje bada uporabniku omogoča, da lahko hitro in preprosto naloži številne aplikacije iz Samsungove trgovine aplikacij, ki je na voljo prek aparata ali na spletu. Samsungove aplikacije, ki vsebujejo bogato zbirko iger, navigacijo, socialne skupnosti, e-knjige, aplikacije o zdravju in življenjskem stilu, uporabnikom omogočajo neposreden dostop do izredno široke palete mobilnih doživetij.

Samsungov ekosistem mobilnih aplikacij temelji na programu Samsung Mobile Innovator iz leta 2008 in spletnem mestu za prodajo Samsungovih aplikacij, kateremu je nato sledila Samsungova prodajalna aplikacij kot ključen element te ponudbe. Dostopna je že na trgih Angliji, Francije, Italije, Singapurja, Nemčije, Brazilije in Kitajske, leta 2010 pa se bo razširila na več kot 50 držav sveta.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki