marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (1,500 mAh)
Dimenzije:
115,97 x 58,8 x 10,9 mm
Teža:
115,3 g

Tip zaslona:
3,7" WVGA(800X480) SuperAMOLED

Notranji pomnilnik:
8 GB
Operacijski sistem:
WinMobile
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Najsodobnejše doživetje komunikacije

Samsung Omnia W


Samsung Omnia W

13.10.2011
Objavil: Mitja Zupančič

– Omnia W, prvi Samsungov mobilni telefon z operacijskim sistemom Windows 7.5 (Mango), prepriča s svojo zmogljivostjo, hitro in enostavno uporabo družabnih omrežij ter z optimalno kakovostjo multimedijskih vsebin, prikazanih na kristalno čistem zaslonu SuperAMOLED.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
nastavljanje beline
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
podpira radio FM

Samsung Omnia W je prvi pametni mobilni telefon najnovejše generacije z operacijskim sistemom Microsoft Windows (Mango). Z elegantnim, ozkim dizajnom, kristalno čistim ekranom SuperAMOLED ter s funkcijo People Hub za preprosto uporabo socialnih omrežij Samsung Omnia W odpira nove dimenzije v doživetjih komuniciranja. Omnia W bo do konca leta na voljo tudi na slovenskem trgu.

"Z novimi pametnimi telefoni Samsung Omnia W generacije Windows svojim kupcem ponujamo nešteto možnosti. Kupci mobilnih telefonov pričakujejo vse bolj zmogljiv dostop do socialnih omrežij, kadarkoli in kjerkoli. Uporabniki zahtevajo aparate visokih zmogljivosti, ki so enostavni in prijazni do uporabnika, sodobnega videza in ki dovoljujejo preprosto ustvarjanje multimedijskih vsebin ter njihovo izmenjavo. Samsung Omnia W izpolnjuje vse te želje in zahteve", pravi o najnovejšem Samsungovem pametnem telefonu Martin Wallner, direktor oddelka za telekomunikacije pri Samsung Austria.

Ekran SuperAMOLED za optimalno delovanje in užitek v kristalno čisti sliki

Nova Omnia W izstopa že s svojo zunanjostjo, sodobna minimalistična oblika v bleščečem se kovinskem ohišju prepriča z osredotočenostjo na bistveno. 3,7-palčni ekran SuperAMOLED omogoča prikaz fotografij in videoposnetkov, ki jih s kamero s 5 milijoni slikovnih točk posnamete v vrhunski kakovosti in ostrini. Zmogljiv procesor 1,4 GHz zagotavlja konstantno enakomerno moč pri delovanju za hitro in nemoteno uporabniško izkušnjo. Integrirana povezljivost 14,4 Mbps HSPA omogoča bliskovito hitro brskanje po internetu in hitro ter enostavno izmenjavo videoposnetkov in slik z drugimi.

Izboljšana uporabnost mobilnika z operacijskim sistemom Windows

Najnovejša generacija mobilnikov z operacijskim sistemom Windows že danes omogoča uporabniku prijaznejše, inteligentnejše in socialnim omrežjem prilagojeno doživetje pametnega telefona. Tako se lahko uporabniki preprosto povežejo in izmenjujejo vsebine s prijatelji. Tudi pregledovanje spletnih vsebin smo dodatno izboljšali z integracijo Internet Explorerja 9 in z uporabo brskalnika Bing.

Edinstven in intuitiven uporabniški vmesnik Mango prikazuje aplikacije v obliki mozaika, pri čemer se "žive ikone" ("Live Tiles") odzovejo na dotik in se premikajo po zaslonu. Vmesnik združuje prednosti uporabniškega okolja, ki ga običajno najdemo pri večjih zaslonih, s prenosnostjo pametnega telefona ter tako poskrbi za prilagodljivo in intuitivno izkušnjo.

Posebej velja poudariti tudi šest posebnih Microsoftovih aplikacij, ki omogočajo najsodobnejše doživetje vsebine in komuniciranja. Tako je People Hub na mobilnikih z operacijskim sistemom Windows integriran v socialna omrežja Windows Live, Facebook, Twitter in LinkedIn. Stalna povezanost uporabnika z družabnim okoljem tako ne pozna več kompromisov. Office Hub zagotavlja večjo produktivnost na poti. Nudi dostop do Windows Live Sky Drive z brezplačnih 25 GB prostora za shranjevanje, kjer so varno shranjeni in vedno na voljo vsi vaši pomembni dokumenti in medijske vsebine. S pomočjo mobilnih različic Microsoft Office Excel in Power Point lahko dokumente kadarkoli pripravite in obdelate tudi, ko ste na poti. Dodatno ponuja One Note, platformo za preprosto pošiljanje in shranjevanje govornih in besedilnih novic, predvsem pa najvišjo možno fleksibilnost.

Poskrbljeno je tudi za preprost dostop do zabavnih vsebin z uporabo Picture Hub (slike), Music & Video Hub (glasba in video) – ob podpori Microsoft Zune – in Game Hub (igrice). Slednji odpira najnovejše svetove video igric preko Xbox live. Ob vsem omenjenem ne trpijo niti družabni stiki: med igranjem igric se uporabnik lahko v živo pogovarja s svojimi prijatelji. Marketplace (tržnica) pri mobilnikih z operacijskim sistemom Windows pa omogoča tudi dostop do preko 30.000 aplikacij, ki izpolnijo vse uporabnikove želje in zahteve, od poklicnih in informacijskih do prostega časa in zabave.

Ekskluzivna Samsungova izkušnja

Uporabnost mobilnika z operacijskim sistemom Windows zagotavlja integracija več ekskluzivnih Samsungovih delovnih aplikacij. Tako Samsung AllShare poskrbi za gladek prenos vsebin med pametnim telefonom in drugimi aparati združljivimi z DLNA, kot so npr. HDTV, monitorji, digitalni fotoaparati in kamere. Ob tem tudi daljinsko upravljanje preko mobilnega telefona postaja primerno za prehod v vsakdanjo uporabo. Video klic omogoča izjemno hitro in jasno video komunikacijo 3G z družino in prijatelji; mini Diary (mini dnevnik) pa predstavlja sodobni ''dnevnik''. Doživetja lahko shranjujete v različnih multimedijskih formatih in tako sproti sestavljate svoj digitalni dnevnik. Mimogrede, za Samsung Omnia W je na voljo tudi nova različica Samsungovega eBook.

Z novo aplikacijo Now 2.0 so na mobilnem telefonu vedno na voljo tudi najnovejše novice in dogodki. Aplikacija ponuja minutne posodobitve novic o aktualnih dogodkih, borznem dogajanju, o vremenskih razmerah itd. RSS Time omogoča nalaganje virov RSS vezanih na časopise, revije in bloge na mobilni aparat za kar največji užitek pri branju. Poleg omenjenega lahko uporabnik zanimive članke hitro in enostavno preko elektronske pošte ali Facebooka deli s svojo družabno skupnostjo.

Novi telefon Omnia W pa ne omogoča le enostaven dostop do Facebooka. Tudi integracija socialnih omrežij s Twitterjem in LinkedIn je bila deležna izboljšav. Slike in videoposnetke je tako moč preprosto in brez truda razširiti preko številnih strani za družabno mreženje.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki