marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (3500 mAh)
Dimenzije:
158,1 x 73,8 x 8,5 mm
Teža:
189 g

Tip zaslona:
Super AMOLED, ločljivost 1440 x 2960 pik, 16 M barv, velikost 6,2 palca, 529 ppi, razmerje stranic 18,5:9

Procesor:
osemjedrni (4 x 2,8 GHz Mongoose M3 in 4 x 1,7 GHz Cortex-A55) - EMEA / osemjedrni (4 x 2,7 GHz Kryo 385 Gold in 4 x 1,7 GHz Kryo 385 Silver) - ZDA in Kitajska
Notranji pomnilnik:
64/128/256 GB, 6 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung Galaxy S9+


Samsung Galaxy S9+

02.03.2018
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil nov mobilnik Samsung Galaxy S9+, ki prinaša novo in bolj napredno dvojno kamero, ponaša pa se tudi z objektivom z dvojno zaslonko, ki omogoča boljše posnetke v vseh svetlobnih pogojih. Galaxy S9+ s stereo zvočniki podjetja AKG, zvočnim sistemom surround sound podjetja Dolby Atmos in brezkončnim zaslonom prinaša neverjetno izkušnjo zabave.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 12 Mpix
Povečava: 2x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Galaxy S9+ vključuje tudi SmartThings aplikacijo, ki povezuje vse obstoječe Samsung IoT storitve v eno celostno storitev.

“Način, kako uporabljamo pametni telefon in komuniciramo, se je v zadnjem času zelo spremenil,” je dejal DJ Koh, predsednik in vodja IT & poslovanja mobilnih komunikacij pri podjetju Samsung Electronics. “Z Galaxy S9+ smo redefinirali kamero pametnih telefonov. Ne le, da Galaxy S9+ uporabnikom omogoča zajemanje odličnih fotografij in posnetkov kjerkoli, temveč je to pametni telefon, ki je oblikovan tako, da uporabniku pomaga povezovati se z drugimi in se izraziti na najbolj edinstven način.”

Kamera. Redefinirana.

Bistvo današnjih kamer je več kot le zajemanje fotografij – so sredstvo komuniciranja in povezovanja. Uporabniki želijo pametni telefon s kamero, ki združuje najsodobnejšo tehnologijo ter se z visokokakovostnimi fotografijami in orodji, ki skupaj oblikujejo edinstveno zgodbo, tudi izražati. Razvoj kamer Galaxy S9+ sledi tem ugotovitvam – super hiter Dual Pixel senzor z izjemno procesno močjo in pomnilnikom ustvari visokokakovostno fotografijo.

Galaxy S9+ kamero odlikuje:

• Tehnologija zajemanja super počasnih posnetkov: Tehnologija super počasnih posnetkov (Super Slow-mo) omogoča zajemanje 960 posnetkov na sekundo, kar naredi vaše vsakodnevne trenutke preprosto epske. Galaxy S9+ nudi tudi samodejno zaznavanje gibanja (Motion Detection), inteligentno funkcijo, ki zaznava gibanje in avtomatsko začne snemati. Uporabniki lahko posnetku dodajo glasbeno podlago, ki jo lahko izberejo med 35 že vključenimi skladbami ali enostavno dodajo skladbo svojega najljubšega izvajalca. Uporabniki lahko preprosto ustvarjajo, urejajo in delijo GIF slike. Na voljo so kar trije različni načini ustvarjanja GIF slik, ki uporabnikom omogočajo, da vedno znova doživijo izbrani trenutek.

• Kamera, ki premaga noč: Skrivnost dobre fotografije je dobra osvetlitev. Vendar se pogosto znajdemo v situaciji, ko so pogoji za dobro fotografijo daleč od idealnih in večina kamer na pametnih telefonih ima fiksno zaslonko, ki se ne more prilagoditi slabo osvetljenemu okolju, kar povzroči zrnate slike. Podobno kot šarenica v človeškem očesu, Samsung dvojna zaslonka (Dual Aperture) (F1,5 / F2,4) samodejno zajame več svetlobe v temnih prostorih in manj svetlobe v svetlejših prostorih, kar omogoča zajemanje jasnih fotografij.

• Smeški razširjene resničnosti: Samsung uporabnikom omogoča ustvarjanje smeškov, ki izgledajo, zvenijo in se gibajo kot oni. Smeški razširjene resničnosti uporabljajo algoritem za strojno učenje, ki temelji na podatkih in analizira 2D podobo uporabnika. Algoritem kartira več kot 100 obraznih potez, s katerimi oblikuje 3D model, ki se odraža in posnema izraze uporabnika, kot so mežik in kimanje. Smeški razširjene resničnosti povzamejo vaša resnična občutenja tako v posnetkih kot tudi v širokem naboru standardnih AGIF slik, ki jih je možno deliti na večini platform za pošiljanje sporočil.

• Bixby: Samsung inteligentna platforma, vgrajena v kamero, uporablja razširjeno resničnost in tehnologije poglobljenega učenja ter zagotavlja uporabne informacije o okolju uporabnika. Bixby z odkrivanjem in prepoznavanjem objektov v realnem času generira informacije na fotografiji, ki jo zajema kamera. Uporabniki lahko v realnem času prevedejo napise v tujih jezikih in pretvorijo valute s funkcijo prevod v živo. Poleg tega lahko najdejo informacije o svoji okolici, kupijo izdelke, ki so jih videli, ali spremljajo porabo kalorij čez dan.

Zabava. Redefinirana.

Pametni telefoni so pogosto tista naprava, s katero ustvarimo zabavne trenutke. Zato je Samsung razvil napravo, ki s stereo zvočniki podjetja AKG, prinaša vrhunsko izkušnjo zvoka. Ne glede na to, ali uporabnik gleda najljubši film, ali posluša najnovejši album priljubljene skupine, je zvok čist, oster in bogat. Galaxy S9+ tudi podpira Dolby Atmos, kar daje občutek 360-stopinjskega zvoka.

Zvočno izkušnjo Galaxy S9+ dopolnjuje Samsung revolucionarni brezkončen zaslon. Prvič predstavljen pri Galaxy S8, se drzen, svetel super AMOLED brezkončen zaslon, brez motečih okvirjev, zlije s telefonom. Prilagodljiva izboljšava kontrasta omogoča uporabo telefona tudi pri neposredni sončni svetlobi.

Naprava za povezan življenjski slog

Galaxy S9+ kot prvi pametni telefoa, ki podpira novo SmartThings aplikacijo, predstavlja središče za upravljanje vseh vidikov povezanega življenjskega sloga, ne glede na to, ali ste doma, v pisarni ali na poti. SmartThings aplikacija bo omogočala povezavo z drugimi Samsung napravami in tudi z napravami drugih ponudnikov.

Naslednja generacija Samsung DeX uporabnikom, ki so nenehno na poti, zagotavlja celozaslonsko izkušnjo kar z mobilnim telefonom. DeX podloga, nov priklopni sistem, uporabnikom omogoča, da priključijo svoj Galaxy S9+ na večji monitor, tipkovnico in miško ter razširijo mobilno izkušnjo z izboljšanim urejanjem dokumentov ali igranjem iger na velikem zaslonu. Uporabniki lahko z uporabo DeX podloge spremenijo Galaxy S9+ v sledilno ploščico.

Najboljši standard z Galaxy temelji
Samsung postavlja zlati standard za pametne telefone, vključno z odpornostjo proti vodi in prahu (v razredu IP68) ter možnostmi brezžičnega polnjenja. Galaxy S9+ gre korak naprej. Naprava z microSD kartico podpira razširljiv pomnilnik do 400 GB in je opremljena z najnovejšimi aplikacijskimi procesorji, ki ponujajo izjemne zmogljivosti ter sofisticirano obdelavo fotografij.

Galaxy S9+ je zaščiten z Knox 3.1., najnovejšo varnostno platformo družbe Samsung, kar uporabnikom omogoča, da telefon uporabljajo brez skrbi za svojo zasebnost. Galaxy S9+ podpira tri različne možnosti biometrične zaščite s prepoznavanjem šarenice, prepoznavo obraza in bralnik prstnih odtisov - tako lahko uporabniki izberejo najustreznejši način za zaščito svoje naprave in aplikacij. Naprava podpira Intelligent Scan, nov način verifikacije, ki za enostavno in hitro odklepanje telefona v različnih situacijah inteligentno uporablja kolektivno moč tehnologije prepoznavanja šarenice in obraza. Galaxy S9+ omogoča tudi Dedicated Fingerprint, ki uporabnikom omogoča uporabo drugega prstnega odtisa za dostop do zaščitenih datotek.

Galaxy S9+ z vgrajenim optičnim senzorjem, ki zagotavlja bogatejše in natančnejše informacije o zdravstvenem stanju, redefinira vsakodnevno skrb za zdravje. Senzor omogoča sledenje faktorju obremenjenosti srca uporabnikov v realnem času.

Prodaja Galaxy S9+ se bo v Evropi začela 16. marca 2018. Na voljo bos v bogati paleti barv, vključno s polnočno črno, koralno modro in vijolično.

Prednaročila Galaxy S9+ za Slovenijo so možna že od 25. februarja 2018 pri izbranih partnerjih.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki