marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Dimenzije:
136,6 x 69,8 x 7,9 mm
Teža:
130 g

Tip zaslona:
Super AMOLED kapacitivni zaslon na dotik, 16 mio. barv, 1080 x 1920 pik, 4,99" (~441 ppi gostota pik)

Procesor:
štirijedrni 1,6 GHz Cortex-A15 ali štirijedrni 1,2 GHz Cortex-A7
Notranji pomnilnik:
16/32/64GB, 2GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Revolucija ali evolucija?

Samsung Galaxy S4 (I9505)


Samsung Galaxy S4 (I9505)

15.03.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung Electronics je v New Yorku, točno opolnoči po našem času predstavil četrto generacijo pametnega mobilnega telefona GALAXY S. GALAXY S 4 je zasnovan z namenom, da uporabniku še bolj približa osebe, stvari in dogodke, ki so mu pomembni v življenju.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 13 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Snovalci telefona Samsung GALAXY S 4 so si pri njegovem razvoju za cilj vzeli izdelavo naprave, ki bo postavila nova merila pri spremljanju stvari, ki so uporabniku najbolj pomembne in ga v življenju najbolj izpopolnjujejo. Rezultat je tanek in v vseh pogledih inovativen pametni telefon, ki naredi vsak trenutek življenja pomenljiv, saj razume pomembnost razmerij ter omogoča prave povezave s prijatelji in družino. Telefon verjame v pomembnost lahkotnosti uporabniške izkušnje, zato si prizadeva narediti življenje uporabnika kar se da enostavno, zanj pa poskrbi z različnih vidikov, tudi zdravstvenega.

zunanji lepoti telefona priča napredno oblikovanje: v tankem (7,9 mm) in lahkem (130 gramov) ohišju sta prostor našla velik zaslon in baterija. Rob zaslona je minimalen. Čeprav je Samsung GALAXY S 4 najtanjši izmed modelov te družine, je obenem trpežnejši. Ohišje telefona je na voljo v dveh barvnih kombinacijah, in sicer črni, poimenovani Black Mist, ter beli z oznako White Frost. Omenjenima barvama se bodo tekom leta pridružile tudi dodatne barvne kombinacije.

“Z modelom GALAXY S 4 želi Samsung izboljšati uporabniško izkušnjo in življenje uporabnika. Vse inovativne funkcije, ki smo jih vgradili v GALAXY S 4 so bile razvite na podlagi mnenj in želja uporabnikov s celega sveta. Verjamemo, da bo tudi ta pametni telefon nadaljeval uspeh družine GALAXY S ter dokazal, da so ljudje tisti, ki največ prispevajo k uporabnim inovacijam. V Samsungu ne bomo nikoli nehali inovirati, saj želimo uporabnikom ponuditi kar najboljše mobilne rešitve in izdelke,” je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

Pomenljivi trenutki za večje užitke

Za bogato življenje lahko označimo življenje, polno pomenljivih trenutkov. In GALAXY S 4 je prava naprava za zajem in deljenje teh trenutkov. GALAXY S 4 ima kot prvi pametni telefon na svetu vgrajen Super AMOLED zaslon polne visoke ločljivosti (Full HD), na katerem fotografije zasijejo v vsej svoji lepoti. 5-palčni zaslon z gostoto 441 pik na palec (ppi) postreže z neverjetno kakovostjo prikazane slike. GALAXY S 4 obenem premore najnovejše zaščitno steklo Corning Gorilla® Glass 3*, kar ga naredi odpornega na zunanje vplive in pripravljenea na vse izzive, ki jih ponuja sodoben in dinamičen življenjski slog.

Opremljen s kamero ločljivosti 13 milijonov pik lahko telefon zajame vse pomenljive trenutke. Še več, GALAXY S 4 premore tudi funkcijo, poimenovano Dual Camera, ki omogoča hkratno zajemanje fotografij in video posnetkov s prednjo in zadnjo kamero. Pri zajemu nepozabnih trenutkov lahko uporabnik izbira med kar 8 različnih slikovnih učinkov, ki naredijo zajem posnetkov z dveh kamer videti kar se da naraven, saj prilagodijo položaj slike s prednje kamere (manjši okvir) kot del slike z zadnje kamere. Na podoben način deluje tudi funkcija Dual Video Call, ki uporabniku omogoča, da opravlja in sprejema skupinske video klice s prijatelji in družinskimi člani.

Funkcionalnost kamer pa se s funkcijo Dual Camera seveda ne konča. Telefon premore vrsto izjemnih fotografskih in video načinov, kar 12 jih je, vključno z Drama Shot, ki uporabniku omogoča ogled celotne akcije v enem neprekinjenem posnetku, ter Sound & Shot, ki poleg fotografije shrani tudi zvok v trenutku zajetja fotografije in tako poskrbi za kar najbolj pristen spomin na posamezen trenutek.

Vse pomenljive tretnutke je mogoče samodejno shraniti v album fotografij in iz njih sestaviti bogato zgodbo – za to poskrbi funkcija Story Album. Vsebine iz družabnih omrežij, opomniki, informacije o vremenu, fotografije in video posnetki se tako samodejno zberejo v telefonu in ustvarijo personaliziran fotografski album ter časovno premico posebnih dogodkov in priložnosti. Te edinstvene albume je mogoče preko partnerske storitve Blurb* tudi naročiti v analogni obliki ter jih prejeti po pošti na dom, kjer si jih v domačem okolju uporabniki ogledajo vedno znova.

Prave povezave zbližujejo ljudi

Samsung GALAXY S 4 omogoča ustvarjanje in ohranjanje pravih povezav s pomembnimi ljudmi v uporabnikovem življenju. Ta telefon je več kot le osebna naprava, saj omogoča, da s prijatelji in družino deli svoje življenjske izkušnje ne glede na to, kje se nahaja.

Funkcija Group Play omogoča uživanje ob glasbi, fotografijah in video posnetkih z bližnjimi brez potrebe po brezžični dostopni točki ali signalu mobilnega omrežja. Inovativna funkcija omogoča neposredno povezovanje in deljenje vsebin z drugimi mobilnimi napravami, predvajanje in celo skupno kreiranje vsebin. Možnost Share Music pa uporabnikom omogoča, da si isto skladbo sinhronizirajo in predvajajo na več telefonih hkrati ter tako ustvarijo pravo zabavno vzdušje.

GALAXY S 4 zbližuje ljudi tudi z odpravo jezikovnih ovir in tako poskrbi za enostavnejše potovanje po tujini. Funkcija prevajalnika S Translator ponuja takojšnje prevode tekstovnih ali jezikovnih vnosov, deluje pa tudi v povezavi z aplikacijami elektronske pošte, tekstovnih sporočil ter klepetalnice ChatON. Takojšnje prevajanje deluje tako v načinu govor-tekst kot tudi tekst-govor in tako uporabniku omogoča enostavnejšo komunikacijo v tujem okolju.

Telefon GALAXY S 4 podpira tehnologijo HSPA+42 Mbps ter mobilna omrežja 4G LTE, kar mu omogoča odlično povezljivost po celem svetu. Različica LTE podpira kar najširši nabor delovnih frekvenc, zato jo lahko uporabniki brez težav uporabljajo pri gostovanju v tujini. Tekom leta bo na voljo tudi različica telefona, ki bo podpirala delovanje v omrežjih TDD/FDD LTE.

Enostavnost izkušnje poskrbi za priročno upravljanje s telefonom

Uporabniki od pametnih naprav pričakujejo, da bodo poenostavile njihova življenja in zmanjšala nivo stresa. GALAXY S 4 to nalogo jemlje zelo resno, saj številne inovativne funkcije skrbijo za enostavno upravljanje telefona in njegovih zmogljivosti. Med njimi so funkcije prepoznave obraza, govora in gest rok, zato je mogoče upravljanje telefona brez dotika zaslona.

Funkcija Samsung Smart Pause uporabniku omogoča nadzor zaslona s pogledom. Med ogledom video posnetka se le-ta zaustavi, če telefon zazna, da je uporabnik umaknil pogled z zaslona, in nadaljuje, ko uporabnik znova gleda na zaslon. Tudi funkcija Samsung Smart Scroll spremlja pogled uporabnika ter premike zapestja, te informacije pa s pridom uporabi za premikanje gor in dol po straneh v spletnem brskalniku ali branje e-pošte.

V primeru, ko ima uporabnik raje upravljanje s prsti, bo navdušen nad funkcijo Air View, ki omogoča, da že z nakazom določenih gest in brez dotika zaslona krmili vsebine na telefonu. Funkcija deluje z elektronsko pošto, rokovnikom S Planner ter galerijo fotografij in video posnetkov. Uporabna je tudi za upravljanje s povečavo vsebin v spletnem brskalniku ali hitro iskanje vnosov v imeniku. Funkcija Air Gesture pa naprednejše geste rok uporablja na področju upravljanja glasbe, brskanja po spletu ter klicanja – telefon lahko uporabnik upravlja zgolj z mahanjem in gestami rok.
Ljubitelji glasovnih ukazov bodo na svoj račun prišli ob uporabi funcike S VoiceTM Drive, ki je optimizirana za glasovno upravljanje telefona med vožnjo. Telefon prepozna, kdaj je preko povezave Bluetooth povezan z avtomobilom in se samodejno preklopi v način »vožnja«, kar pomeni aktivacijo funkcije prevajanja tekstovnih sporočil v govorna. Tako uporabniku med vožnjo prebere različna sporočila in odpravi potrebo po spremljanju vsebin na zaslonu telefona.

Aplikacija Samsung Optical Reader pametni telefon spremeni v skener, saj zna samodejno prepoznati zajeti tekst, poslovno vizitko ali informacijo v QR-kodah, dodatno pa ponuja napredne funkcije, kot so prevodi vsebin, klici ali pošiljanje sporočil na kontaktne podatke, seveda pa omogoča tudi napredno iskanje po vsebinah.

V domačem okolju se GALAXY S 4 ob uporabi funkcije Samsung WatchON spremeni v infrardeči daljinec, ki zna upravljati z večino naprav v dnevni sobi, npr. televizorjem, set-top-boxom, DVD predvajalnikom pa tudi klimatsko napravo. Dodatno ponuja užitke ob ogledu TV-programov, vsebin na zahtevo ter drugih bogatih vsebin, prevzame pa lahko tudi vlogo elektronskega programskega vodiča (EPG).

Skrb za zdravje in kakovost življenja

GALAXY S 4 skrbi tudi za zdravje uporabnika, saj ga aplikacija S Health stalno obvešča o njegovem zdravstvenem stanju. To je mogoče s kombinacijo senzorjev, vgrajenih v telefon, ki sistematično in samodejno spremljajo zdravje uporabnika, njegovo okolico, aplikacija pa mu z različnimi nasveti pomaga izboljšati kakovost življenja. Uporabnik lahko za svoje zdravje skrbi tudi s pomočjo enostavnih in preglednih dnevnikov prehrane, vaj in spanca, vsi ti pripomočki pa mu pomagajo ohranjati kondicijo in zdravje. (Nekatere funkcije so na voljo le ob uporabi specifičnih dodatkov.)

Za dobro počutje uporabnika skrbita tudi funkcija Samsung Adapt Display, ki ponuja optimalno izkušnjo gledanja na zaslon, prilagojeno posamezni aplikaciji, in funkcija Samsung Adapt Sound, ki prilagaja glasnost in način predvajanja zvoka okusu posameznega uporabnika.

Samsung GALAXY S 4 bo na voljo v drugem četrtletju letošnjega leta. V ZDA ga bodo uporabnikom najprej ponudili partnerski mobilni operaterji AT&T, Sprint, T-Mobile, Verizon Wireless, US Cellular ter Cricket, v Evropi pa Deutsche Telecom, EE, H3G, Orange, Telenor, Telia Sonera, Telefonica in Vodafone.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki