marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-ion (2.330 mAh)
Dimenzije:
125,5 x 63,5 x 15,4 mm
Teža:
208 g

Tip zaslona:
Super AMOLED kapacitivni zaslon na dotik, 16 mio. barv, 540 x 960 pik, 4,3" (~256 ppi gostota pik)

Procesor:
Dual-core 1.5 GHz
Notranji pomnilnik:
8 GB pomnilnika , 1,5 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Prvi pametni telefon z 10-kratno optično povečavo

Samsung Galaxy S4 zoom


Samsung Galaxy S4 zoom

12.06.2013
Objavil: Thomas Bergant

Samsung je danes napovedal prihod novega telefona Galaxy S4 zoom, ki združuje elegantne značilnosti pametnega telefona S4 s sposobnostmi naprednih fotoaparatov. Novi član družine Galaxy S4 je udejanjenje Samsungovih teženj, da ustvarijo eno samo napravo, v kateri se spajata vodilni pametni telefon na trgu in kompaktni fotoaparat višjega razreda.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 16 Mpix
Povečava: 10x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
ne podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Galaxy S4 zoom z 10-kratno optično povečavo, CMOS slikovnim senzorjem z ločljivostjo 16 megapik, optično stabilizacijo slike (OIS), bliskavico Xenon in najnovejšo tehnologijo družine Galaxy S4 postavlja nove standarde v fotografiji mobilnih telefonov. To je najboljši pametni telefon in fotoaparat v enem in edina naprava, ki jo boste odslej potrebovali.
»Galaxy S4 zoom predstavlja nov mejnik, s katerim se Samsung trudi obogatiti življenja ljudi po vsem svetu,« je povedal JK Shin, predsednik in vodja oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics. »Ker komunikacija postaja vse bolj vizualna, ljudje želijo ujeti posebne trenutke v najvišji možni kakovosti, a največkrat nimajo prostora ali volje, da bi za to s sabo nosili še fotoaparat. Galaxy S4 zoom bo to za vedno spremenil, saj združuje vodilni telefon na tržišču, njegove funkcije in povezljivost, ter visokokakovostno fotografiranje, ki ga nudijo kompaktni fotoaparati. Rezultat je najboljše obeh svetov brez potrebe po sklepanju kompromisov.«

Revolucionarni novi vmesnik
Z novim revolucionarnim gumbom Zoom Ring boste lahko opravili vse, saj nudi preprost dostop do glavnih funkcij telefona. Če sredi telefonskega pogovora opazite nekaj, kar preprosto morate ujeti na fotografijo, hitro obrnete gumb Zoom Ring in aktivirate funkcijo In-Call Photo Share, s katero zajamete fotografijo in jo kot MMS pošljete osebi, s katero se pogovarjate.
Za preprosto upravljanje s kamero lahko z gumbom Zoom Ring aktivirate funkcije hitrega zagona in bližnjic (Quick Launch, Shortcuts), ki vas pripeljejo do najpogostejših načinov fotografiranja, kot so Auto, Gallery in Smart Mode.
Zoom Ring prinaša tudi revolucijo na področju upravljanja s povečavo. Tradicionalni nadzor nad optično povečavo z gumbki in tipkami je zamenjalo enostavno digitalno upravljanje. S preprostim obratom gumba so vam tako na voljo profesionalna natančnost fotografiranja in preprosto upravljanje brez primere, s katerimi boste lahko sestavili panoramsko sliko, širokokotni posnetek ali bližnji makro.

Ustvarite najboljše fotografije
Pri vrhunski fotografiji velikost aparata ne odloča vedno o kakovosti posnetkov. 10-kratna optična povečava in BSI CMOS senzor s 16 MP ločljivosti v kompaktnem Galaxy S4 zoomu vam omogočata, da ustvarite odlične posnetke tako od daleč kot od blizu, ne glede na svetlobne pogoje. In vse to brez nepotrebnega prenašanja težke fotografske opreme s sabo. Še več, vgrajeni optični stabilizator slike (OIS) bo ohranil sliko popolnoma mirno, čeprav se boste vi premikali, s tem pa zmanjšal pojav neostrih posnetkov pri povečavi med zajemom visokokakovostnih fotografij in videoposnetkov
Funkcija Photo Suggest vas takoj poveže z ogromnimi knjižnicami fotografij, ki so jih naredili drugi fotografi. Tu lahko najdete najlepše fotografije z vsega sveta. Funkcija vam lahko celo svetuje točke v vaši bližini, od koder je moč narediti sijajne posnetke.
Galaxy S4 zoom ima tudi Samsungov priljubljen način snemanja Smart Mode, s katerim se izognete zamudnemu nastavljanju parametrov in brez napora ustvarite vrhunske fotografije. Preprosto izberete eno od prednastavitev in fotoaparat se bo samodejno prilagodil okolju, s tem pa boste ustvarili najboljše možne posnetke. S funkcijo Drama Shot naredite več posnetkov in jih samodejno združite v enega, z Action Freeze pa ujamete hitro premikajoče se predmete. Če niste prepričani, kateri način je primeren za vas, bo funkcija Smart Mode Suggest za vas ocenila pogoje, kot so svetloba, goriščna razdalja ali zaznavanje obraza, in vam ponudila kratek seznam najprimernejših načinov za zajem najboljše možne fotografije.

Brezmejna zabava na dlani
Značilnosti serije Galaxy S4 so pri modelu zoom zelo prisotne, vse od tanke in elegantne oblike, do zmogljivega, a intuitivnega uporabniškega vmesnika. Na telefonu Galaxy S4 zoom je nameščen operacijski sistem Android Jelly Bean 4.2., ponaša pa se z mnogimi značilnostmi, ki jih ima njegov nedavno predstavljeni »bratec« Galaxy S4. Ena teh je Touchwiz, s katero lahko spreminjate različne osebne nastavitve na vaši napravi, kot so zaklepanje zaslona, obvestila in druge osebne preference.
Ko se vrnete domov s svojih popotovanj, boste s funkcijo Story Album lahko uredili svoje neprecenljive posnetke v časovnico, nato pa jih delili s prijatelji in bližnjimi. Fotografije lahko tudi urejate ali naročite njihovo neposredno tiskanje z naprave s storitvijo blurb*. Če bi radi le prenesli svoje fotografije na prenosni ali tablični računalnik, da jih ne bi izgubili, to naredite s storitvijo Samsung Link, ki se s preprostim pritiskom na gumb poveže z drugo napravo. Lahko pa tudi sinhronizirate vse svoje datoteke v oblaku s funkcijo Home Sync, s tem pa boste lahko popolnoma mirni, da so vsi vaši posnetki na varnem in da lahko dostopite do njih kjerkoli in kadarkoli.
Galaxy S4 zoom ima tudi storitev Samsung Hub, popolno stičišče za najnovejšo glasbo, videoposnetke, knjige in igre. S preprostim dotikom na tipko svojega telefona lahko brskate po priljubljenih vsebinah, jih prenesete na telefon in uživate v njih. Ko naletite na pesem ali igro, za katero komaj čakate, da jo delite s prijatelji, vas funkcija Group Play poveže z njihovimi Samsungovimi napravami. Tako lahko skupaj poslušate glasbo ali igrate igre, ne da bi se morali povezati s pomočjo brezžičnega interneta ali prenosa podatkov.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki