marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (2.100 mAh)
Dimenzije:
136,6 x 70,6 x 8,6 mm
Teža:
133 g

Tip zaslona:
Super AMOLED, občutljiv na dotik, kapacitiven, 720 x 1280 pik, 16 M barv, 4,8"

Notranji pomnilnik:
16/32/64 GB, 1 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Pametni telefon, izdelan za človeka z navdihom narave

Samsung Galaxy S III (I9300)


Samsung Galaxy S III (I9300)

04.05.2012
Objavil: Thomas Bergant

Pri Samsung Electronics so sinoči predstavili tretjo generacijo GALAXY S imenovano GALAXY S III. GALAXY S III je izdelan za človeka po navdihu iz narave. Gre za telefon, ki prepoznava vaš glas, razume, se odziva in omogoča, da takoj in na preprost način delite svoje trenutke z drugimi.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 8 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Vitek in inovativen pametni telefon se ponaša z izboljšano inteligenco, ki bo olajšala vaš vsakdan. Na 4,8-palčnem HD Super AMOLED zaslonu Samsung Galaxy S III bodo vsebine prikazane kot še nikoli poprej. Kamera z ločljivostjo 8 milijonov točk na hrbtni strani in 1,9 milijona točk na sprednji strani ponuja uporabniku številne inteligentne funkcije ter možnosti, povezane s prepoznavanjem obraza, ki bodo poskrbele za preprost in takojšen zajem vsakega trenutka. Samsung GALAXY S III deluje na operacijskem sistemu Android 4.0 Ice Cream Sandwich, z izboljšano uporabnostjo in enostavnostjo, ki lajša življenje. Številne intuitivne tehnologije v GALAXY S III prinašajo uporabniku prilagojeno doživetje mobilne naprave, ki ne pristaja na kompromise.

»S telefonom GALAXY S III je Samsung dosegel najboljše možno uporabniško doživetje, saj je združil prvovrstno strojno opremo z izboljšano uporabnostjo pametnega telefona,« pojasnjuje JK Shin, predsednik in vodja divizije informacijske tehnologije in mobilnih komunikacij pri Samsungu. »Lahkotno inteligenten in intuitivno preprost GALAXY S III je bil ustvarjen z mislijo na naše potrebe in zmožnosti. Najbolj sem ponosen, da ponuja najbolj neopazno, naravno in k človeku usmerjeno mobilno izkušnjo ter odpira nova obzorja, ki omogočajo izjemno življenje.«

Predstavljamo naravno interakcijo
GALAXY S III izboljšuje interakcijo med napravo in uporabnikom. Je dovolj pameten, da prepozna vaš obraz, glas in vaše kretnje ter se prilagodi posameznemu uporabniku in tako zagotovi priročnejšo in naravnejšo uporabniško izkušnjo. Z inovativno funkcijo "Smart Stay" GALAXY S III prepozna, kdaj na svojem telefonu izvajate posamezna opravila – na primer berete elektronsko knjigo ali brskate po spletu, in sicer tako, da kamera na sprednji strani spremlja gibanje vaših oči. Telefon bo v tem primeru ohranil svetel zaslon in omogočil užitek ob spremljanju vsebin na njem.

GALAXY S III ponuja tudi funkcijo "S Voice", napredni jezikovni uporabniški vmesnik, preko katerega aparat posluša vaš glas in se odziva na vaše besede. Poleg tega, da omogoča iskanje informacij ter osnovno komunikacijo med aparatom in uporabnikom, S Voice odpira tudi možnosti za izjemne funkcije upravljanja aparata in ukazov. Ko se oglasi budilka na telefonu, vi pa vendarle potrebujete še nekaj počitka, preprosto recite "snooze" ("dremež") in GALAXY S III vas bo razumel. S Voice lahko uporabite tudi za predvajanje vaših najljubših pesmi, povečanje ali zmanjšanje glasnosti, pošiljanje besedilnih sporočil ter elektronske pošte, organiziranje svojega urnika ali za samodejno sprožitev kamere oz. fotoaparata.

Ne le, da prepozna vaš obraz in glas, GALAXY S III razume vaše kretnje in tako uporabnost pripelje do njenih skrajnih meja. Če nekomu pošiljate sporočilo, nato pa se odločite, da boste to osebo raje poklicali, preprosto privzdignite telefon k ušesu in funkcija "Direct Call" ("neposredni klic") bo poklicala ustrezno številko. Funkcija "Smart Alert" ("pametni opomnik") bo shranila prezrta sporočila ali klice, vaš telefon pa vas bo z vibriranjem obvestil o stanju zamujenih stikov, ko ga poberete.

Delite svoje najljubše trenutke – preprosto in takoj
Samsung GALAXY S III je več kot osebna naprava, ob kateri lahko uživa le en uporabnik. Nasprotno, prav spodbuja vas k temu, da delite svoje izkušnje in izkusite njegove prednosti skupaj z družino in prijatelji, ne glede na to, kje se nahajate. Nova funkcija "S Beam" predstavlja nadgradnjo Androidove™ funkcije Beam, saj lahko z njo v zgolj treh minutah prenesete datoteko velikosti 1 GB ali pa v le dveh sekundah prenesete 10 MB glasbe med dvema telefonoma Samsung GALAXY S III s preprostim stikom med napravama – brez povezave Wi-Fi ali signala telefonskega omrežja. Funkcija "Buddy Photo Share" ("deljenje fotografij s prijatelji") omogoča preprosto in takojšnje deljenje fotografij z vašimi prijatelji, ki so na slikah v galeriji fotografij.

S funkcijo "AllShare Cast" lahko uporabniki brezžično povežejo svoj aparat GALAXY S III s svojim TV sprejemnikom in takoj prenesejo vsebino pametnega telefona na večji zaslon. »AllShare Play« lahko uporabite tudi za takojšnje deljenje vseh oblik datotek med GALAXY S III ter tabličnim računalnikom, osebnim računalnikom ali TV sprejemnikom, ne glede na razdaljo med aparati. Del AllShare Play je tudi funkcija »Group Cast«, ki vam omogoča, da delite vsebino svojega ekrana z več prijatelji, ki so na istem brezžičnem omrežju; tako lahko komentirate ali vrisujete spremembe hkrati s svojimi sodelavci in tako uživate v deljenju vsebin preko vaše osebne naprave v realnem času.

K človeku usmerjeno oblikovanje in načrtovanje ob brezkompromisni zmogljivosti
GALAXY S III ne prinaša le funkcij z izboljšano uporabnostjo, temveč zahvaljujoč svojemu oblikovanju in načrtovanju, ki je usmerjeno k človeku, zagotavlja tudi ergonomsko in udobno doživetje. Udoben oprijem, nežne krivulje ter platinasta organska oblika zagotavljajo bogato, k človeku usmerjeno doživetje. V fizični konstrukciji aparata GALAXY S III se odražajo elementi vetra, vode in svetlobe. V svojem bistvu se minimalna organska oblikovalska identiteta odseva v gladkih in nepremočrtnih linijah aparata. Ob predstavitvi bo Samsung Galaxy S III na voljo v barvah "Pebble Blue" (modri kamenčki) ter "Marble White" (marmorno bela), naknadno pa bodo na voljo tudi druge barvne možnosti.

Za izvrstno doživetje z GALAXY S III skrbi velik in živ 4,8-palčni HD Super AMOLED zaslon. Za hitrejšo povezljivost GALAXY S III kot prvi na svetu ponuja združevanje kanalov Wi-Fi, ki dejansko podvoji pasovno širino brezžične povezave.

GALAXY S III se ponaša še s številnimi dodatnimi funkcijami in lastnostmi, ki na povsem nove načine izboljšujejo zmogljivost in celovito uporabniško doživetje. Tako prinaša novo funkcijo »Pop Up Play«, s katero lahko predvajate video posnetek kjerkoli na ekranu, medtem ko hkrati izvajate druga opravila. Tako ni več potrebno ponovno zagnati video posnetka, če med predvajanjem le-tega preberete pošto ali pobrskate po spletu. Kamera z ločljivostjo 8 milijonov slikovnih točk ima zaslonko brez časovnega zamika; tako lahko preprosto in brez zakasnitve ujamete premikajoče se predmete: slika, ki jo vidite, je slika, ki jo boste posneli. "Burst Shot" nemudoma zajame dvajset zaporednih slik, funkcija "Best Photo" pa za vas izbere najboljšo izmed osmih posnetih fotografij. Tako GALAXY S III poskrbi za izboljšano izkušnjo uporabe fotoaparata za trajne spomine. Video posnetke visoke ločljivosti lahko snemate tudi s sprednjo kamero z ločljivostjo 1,9 milijona točk; s to kamero lahko posnamete sebe. Izboljšana osvetlitev ozadja pripomore k manjši zamegljenosti fotografij zaradi tresljajev oz. premikov aparata tudi v razmerah nizke osvetljenosti.

Z aparatom vam je na voljo tudi mobilno plačevanje, in sicer z napredno tehnologijo komunikacije na bližino (NFC). Izkušnjo igranja video iger izboljšuje »Game Hub«, ki ponuja dostop do številnih družabnih iger, »Video Hub« pa uporabnikom v izbranih državah prinaša televizijske programe ter filme visoke kakovosti.

Samsung GALAXY S III bo konec maja na voljo v Evropi, nato pa postopoma na vseh trgih po svetu.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki