marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (5000 mAh)
Dimenzije:
162,3 x 79 x 8,6 mm
Teža:
232 g

Tip zaslona:
Dynamic LTPO AMOLED 2X, 120Hz, HDR10+, velikost 6,8", 1440 x 3120 pik, razmerje stranic 19.5:9, 505 ppi

Procesor:
osemjedrni (1 x 3,39GHz Cortex-X4 in 3 x 3,1GHz Cortex-A720 in 2 x 2,9GHz Cortex-A720 in 2 x 2,2GHz Cortex-A520) - Snapdragon 8 Gen 3 (4 nm)
Notranji pomnilnik:
256/512/1024 GB, 12 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
HONOR 90
22.10.2023

HONOR 70
04.10.2022

HONOR 50
10.12.2021

Nokia 6310 (2021)
16.11.2021

Wiko Power U30
21.08.2021

Alcatel 1S (2020)
05.07.2020

Alcatel 3L (2020)
13.06.2020

Samsung Galaxy Fold (SM-F900F)
28.01.2020

Samsung Galaxy Note10 (SM-N970F)
16.09.2019

Wiko View3
21.07.2019

mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung Galaxy S24 Ultra


Samsung Galaxy S24 Ultra

17.01.2024
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil telefon Galaxy S24 Ultra, ki z Galaxy AI prinaša nove mobilne izkušnje. Serija Galaxy S vodi v novo dobo, ki bo za vedno spremenila način, kako mobilne naprave krepijo uporabnike.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 200 Mpix
Povečava: 5x
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
ne podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Umetna inteligenca izboljša skoraj vsako izkušnjo v Galaxy S24 seriji, vse od omogočanja komunikacije brez ovir z inteligentnim prevajanjem besedil in klicev, do povečanja ustvarjalne svobode z Galaxy ProVisual Engine in vzpostavitve novih standardov za iskanje, ki bodo spremenili način, kako uporabniki telefonov Galaxy odkrivajo svet okoli sebe.

»Galaxy S24 serija spreminja našo povezavo s svetom in začenja naslednje desetletje mobilnih inovacij,« je dejal TM Roh, predsednik in vodja oddelka Mobile eXperience Business pri podjetju Samsung Electronics. »Galaxy AI temelji na naši dediščini inovacij in globokem razumevanju tega, kako ljudje uporabljajo telefone. Z navdušenjem spremljamo, kako naši uporabniki po vsem svetu krepijo svoje vsakdanje življenje z Galaxy AI in se tako odpirajo novim možnostim.«

Naredite vsakodnevna doživetja epska

Galaxy AI predstavlja smiselno inteligenco, ki izboljšuje vse dele življenja, zlasti najbolj temeljno vlogo telefona: komunikacijo. Ko morate komunicirati kljub jezikovnim oviram, je z Galaxy S24 to lažje kot kdaj koli prej. Klepetajte s študentom ali sodelavcem iz tujine, ali rezervirajte prenočišče, ko ste na počitnicah v drugi državi. Vse to je mogoče s funkcijo Sprotni prevod (Live Translate), dvosmernim glasovnim in besedilnim prevajanjem telefonskih klicev v realnem času v izvorni aplikaciji. Aplikacije tretjih oseb niso potrebne, umetna inteligenca v napravi pa poskrbi za popolno zasebnost pogovorov.

S funkcijo Tolmač (Interpreter) je mogoče pogovore v živo takoj prevesti na razdeljenem zaslonu, tako da lahko ljudje, ki si stojijo nasproti, preberejo besedilni zapis tega, kar je povedala druga oseba. Deluje tudi brez mobilnih podatkov ali omrežja Wi-Fi.

Pri sporočilih in drugih aplikacijah lahko funkcija Pomoč za pisanje (Chat Assist) pomaga izpopolniti pogovorne tone, da bo komunikacija zvenela tako, kot je bila mišljena - kot vljudno sporočilo sodelavcu ali kratek in privlačen stavek za zapis na družbenem omrežju. AI (umetna inteligenca), vgrajena v tipkovnico Samsung, lahko v realnem času prevaja sporočila, e-pošto in podobno v kar 13 jezikih. V avtomobilu bo Android Auto samodejno povzel prejeta sporočila in predlagal ustrezne odgovore ter dejanja, kot je pošiljanje časa prihoda, tako da boste lahko ostali v stiku in hkrati osredotočeni na vožnjo.

Organizacijo močno okrepi tudi funkcija Pomoč za zapiske (Note Assist) v aplikaciji Samsung Notes, ki vključuje povzetke, ustvarjene z AI (umetno inteligenco), ustvarjanje predlog, ki poenostavijo zapiske z vnaprej pripravljenimi oblikami in ustvarjanje naslovnic, da so zapiski enostavno opazni s kratkim predogledom. Pri glasovnih posnetkih, tudi če je govorcev več, funkcija Pomoč za prepis (Transcript Assist) uporablja umetno inteligenco in tehnologijo za pretvorbo govora v besedilo za prepisovanje, povzemanje in celo prevajanje posnetkov.

Komunikacija ni edini način, kako Galaxy S24 ponese temeljne prednosti telefona v prihodnost. Spletno iskanje je spremenilo skoraj vse vidike življenja. Galaxy S24 predstavlja mejnik v zgodovini iskanja, saj je prvi telefon, na katerem je predstavljen intuitiven, z gestami voden razdelek Iskanje z obkroževanjem (Circle to Search) z Googlom. Da bi uporabnikom telefonov Galaxy ponudili neverjetno novo orodje, se je Samsung obrnil na vodilno družbo za spletno iskanje, družbo Google, in s preprosto potezo odprl nove oblike iskanja. Z dolgim pritiskom na gumb Domov lahko obkrožite, poudarite, prečrtate ali pritisnite karkoli na zaslonu Galaxy S24 in si ogledate koristne in kakovostne rezultate iskanja. Če v ozadju prijateljeve objave na družbenem omrežju opazite čudovito znamenitost ali osupljivo zabavno stvar na YouTube Shorts, lahko hitro izveste več o tem - ne da bi zapustili aplikacijo, v kateri se nahajate. Glede na lokacijo uporabnika lahko generativni pregledi z umetno inteligenco za določena iskanja zagotovijo koristne informacije in kontekst, zbrane iz celotnega spleta, uporabniki pa lahko postavljajo bolj zapletena in raznovrstna vprašanja. Tako preprosto je in tako epsko.

Sprostite ustvarjalnost in odkrijte svet na popolnoma nove načine

Galaxy S24 serija ProVisual Engine je celovit paket orodij z umetno inteligenco, ki spreminjajo zmožnosti zajemanja fotografij in povečajo ustvarjalno svobodo na vsakem koraku, od priprave posnetka do deljenja posnetka na družbenih omrežjih. Ni več tresočih se, pikselskih fotografij, posnetih od daleč. Sistem Quad Tele Galaxy S24 Ultra z novim objektivom s 5-kratno optično povečavo deluje s 50-mega pikselskim senzorjem in zaradi prilagodljivega senzorja (Adaptive Pixel Sensor) omogoča optično zmogljivost pri od 2 x, 3 x, 5 x do 10-kratnih povečavah. Fotografije so kristalno čiste tudi pri 100-kratni povečavi z izboljšano digitalno povečavo.

Z izboljšanimi možnostmi nočnega snemanja s funkcijo Nightography so fotografije in videoposnetki, posneti z Galaxy S24 Space Zoom, odlični v vseh razmerah, tudi pri povečavi. Z večjo gostoto točkovnik pik Galaxy S24 Ultra, ki je zdaj v ultra široki kameri 1,4 μm, kar je za 60 % več kot pri prejšnjem modelu, ujamete več svetlobe v slabih pogojih. Zameglitev je pri Galaxy S24 Ultra zmanjšana s širšimi koti optičnega stabilizatorja slike (OIS) in izboljšano kompenzacijo tresenja rok. Pri snemanju videoposnetkov sta sprednja in glavna kamera opremljeni z namenskim blokom ISP za zmanjševanje šuma, Galaxy S24 pa analizira informacije žiroskopa, da razlikuje med gibanjem snemalca in subjekta. To omogoča učinkovitejše odstranjevanje šuma in jasne videoposnetke v temi, tudi od daleč.

Po zajemu odličnih posnetkov inovativna orodja za urejanje Galaxy AI omogočajo preproste popravke, kot so brisanje, ponovno sestavljanje in preoblikovanje. Za lažjo in učinkovitejšo optimizacijo Predlogi za urejanje (Edit Suggestion) s pomočjo tehnologije Galaxy AI predlagajo popolnoma primerne popravke za vsako fotografijo. Da bi uporabnikom omogočili še več ustvarjalnega nadzora in svobode, lahko s funkcijo Generativno urejanje z generativno umetno inteligenco zapolnite dele ozadja fotografije. Če je fotografija ukrivljena, bo umetna inteligenca zapolnila robove. Kadar je potrebno predmet nekoliko premakniti, da bo v popolnem položaju, umetna inteligenca uporabnikom omogoča, da prilagodijo položaj predmeta in ustvari popolnoma zlito ozadje na prvotnem mestu. Kadar koli Galaxy S24 uporabi generativno umetno inteligenco za izboljšanje fotografije, se na fotografiji in v metapodatkih pojavi vodni žig. Če je potrebno akcijski videoposnetek upočasniti, lahko nova funkcija Instant Slow-mo na podlagi gibanja ustvari dodatne kadre in tako nemoteno upočasni akcijske trenutke za bolj podroben pogled.

Da bi bila vsaka fotografija osupljiva v vsakem trenutku, Super HDR razkriva realistične predoglede, še preden pritisnete sprožilec. Čeprav je zajemanje spominov bistvena funkcija telefona, je deljenje spominov s svetom prav tako pomembno. Aplikacije družbenih omrežij tretjih oseb zdaj kar najbolje izkoriščajo Galaxy sistem kamere z umetno inteligenco. Vrhunske funkcije fotoaparata Galaxy S serije se zdaj neposredno povezujejo z mobilnimi aplikacijami, kot je Instagram, v načinu HDR, da se izboljša deljenje na družbenih omrežjih. Ko je treba poiskati fotografijo v Galeriji ali v priljubljeni družbeni aplikaciji, se fotografije prikažejo tudi v Super HDR za bolj realističen razpon svetlosti, barv in kontrasta, in sicer z analizo poudarjenega dela slik.

Najinteligentnejša izkušnja Galaxyja doslej, ki jo poganja vrhunska zmogljivost

Ker umetna inteligenca postaja vse bolj pomemben del vsakdanjega življenja, mora biti zmogljivost odlična, da zadosti zahtevam. Mobilne igre, visokozmogljivo snemanje in urejanje videoposnetkov, preskakovanje med petimi aplikacijami, ko načrtujete potovanje, glede na nalogo Galaxy S24, zagotavlja neverjetno izkušnjo zaradi izboljšav v naboru čipov, zaslonu in drugih elementih. Vsak Galaxy S24 Ultra je opremljen z mobilno platformo Snapdragon® 8 Gen 3 Galaxy. Ta nabor čipov, optimiziran posebej za uporabnike Galaxy, prinaša izjemne izboljšave NPU za neverjetno učinkovito obdelavo umetne inteligence. Pri vseh treh modelih Galaxy S24 serije učinkovitost delovanja izboljšujejo tudi prilagodljive frekvence osveževanja 1-120 Hz.

Igre v Galaxy so zaradi izboljšav strojne in programske opreme zmogljivejše. Galaxy S24 Ultra se ponaša z optimalnim sistemom toplotnega nadzora. 1,9-krat večji napredni sistem za hlajenje, izboljšuje temperaturo na površini naprave, hkrati pa povečuje trajno zmogljivost. Sledenje žarkom omogoča realistične slike z vrhunskim učinkom senc in odsevov. S sodelovanjem z vodilnimi partnerji v industriji iger pa Galaxy S24 uporabnikom omogoča, da uživajo v bolj optimiziranih priljubljenih svetovnih mobilnih igrah.

Vizualne vsebine so na najsvetlejšem zaslonu Galaxy še bolj živahne in očarljive. Galaxy S24 dosega največjo svetilnost 2600 nitov in zagotavlja boljšo vidljivost na prostem s funkcijo Vision Booster.

Galaxy S24 Ultra se ponaša s Corning Gorilla Armor steklom na zaslonu, ki je optično izboljšano in zagotavlja vrhunsko vzdržljivost pred poškodbami, ki jih povzročajo vsakodnevne praske. V različnih svetlobnih pogojih zagotavlja bistveno zmanjšan odsev, in sicer do 75 %, kar zagotavlja nemoteno in udobno izkušnjo gledanja.

Izboljšana oblika v celotni Galaxy S24 seriji s tanjšimi in enakomernimi robovi omogoča, da se lažje prepustite izkušnji gledanja. Galaxy S24 Ultra ima 17,2-centimetrski (6,8-palčni) bolj ploščat zaslon, optimiziran ne le za gledanje, temveč tudi za produktivnost. Poleg tega Galaxy S24+ zdaj podpira enako raven ločljivosti QHD+, kot jo ima Galaxy S24 Ultra.

Napredna varnost in zasebnost omogočata izbiro in zaupanje uporabnika

Galaxy S24 serija, ki jo varuje Samsung Knox, obrambna večplastna varnostna platforma, varuje ključne podatke in ščiti pred ranljivostmi s celovito varno strojno opremo, odkrivanjem groženj v realnem času in skupno zaščito.

Dolgoletna zavezanost podjetja Samsung, da uporabnikom zagotavlja izbiro in nadzor nad njihovo napravo, se nadaljuje tudi v dobi umetne inteligence. Uporabniki Galaxy S24 serije imajo popoln nadzor nad tem, koliko svojih podatkov dovolijo za izboljšanje izkušenj z umetno inteligenco in sicer z nastavitvami napredne inteligence (Advanced Intelligence), kjer lahko onemogočijo spletno obdelavo podatkov za funkcije umetne inteligence.

Vizija Knox Matrix o varni, povezani prihodnosti brez gesel je nadgrajena tudi s prijavnimi ključi. Prijavni ključi omogočajo priročen in varen dostop do registriranih spletnih mest in aplikacij uporabnika v vseh njegovih zaupanja vrednih napravah prek digitalnih potrdil, kar pomaga pri zaščiti pred napadi z lažnimi podatki. Izboljšana zaščita podatkov ponuja celovito šifriranje, ko uporabniki varnostno kopirajo, sinhronizirajo ali obnavljajo svoje podatke s storitvijo Samsung Cloud, kar uporabnikom Galaxy S24 omogoča, da se povežejo z drugimi napravami, pri čemer ostanejo sinhronizirani in varni. To zagotavlja, da je podatke mogoče šifrirati ali dešifrirati samo v uporabnikovih napravah, kar pomeni, da jih ne more videti nihče razen uporabnika, tudi če je strežnik ogrožen ali so podatki o računu ukradeni. Če se izgubi dostop do varne naprave, lahko s kodo za obnovitev preprečite izgubo podatkov. Galaxy S24 je zaščiten tudi z obsežnim seznamom inovativnih funkcij Samsung za varnost in zasebnost, vključno z Knox Vault, nadzorno ploščo za varnost in zasebnost, samodejnim blokiranjem, varnim Wi-Fi, zasebnim deljenjem (Private Share), načinom vzdrževanja in drugim.

Naslednja faza Samsung okoljskega potovanja

Vzpostavitev nove kategorije mobilnih doživetij pomeni tudi preoblikovanje načina oblikovanja in pakiranja tehnologije Galaxy, da bi z manjšimi stroški naredili več za ljudi in planet. Galaxy S24 še naprej povečuje raznolikost recikliranih materialov v napravah Galaxy z uporabo reciklirane plastike, stekla in aluminija za notranje in zunanje komponente. Ta prizadevanja pa so še korak naprej. Galaxy S24 prvič vsebuje komponente, izdelane iz recikliranega kobalta in redkih zemeljskih elementov. V napravi Galaxy S24 Ultra je bilo za baterijo porabljenih najmanj 50 % recikliranega kobalta, v zvočnike pa so bili vgrajeni 100 % reciklirani redki zemeljski elementi.

Galaxy S24 je hkrati prva Galaxy S serija, ki je zasnovana iz recikliranega jekla in termoplastičnega poliuretana (TPU). Galaxy S24 Ultra ima v zvočnikih najmanj 40 % recikliranega jekla, v stranskih tipkah in tipkah za glasnost pa je najmanj 10 % recikliranega TPU, ki je bil pred tem predelan. Poleg tega je vsak Galaxy S24 telefon zapakiran v embalažno škatlo, izdelano iz 100-odstotno recikliranega papirnatega materiala.

Galaxy S24 ima certifikat UL ECOLOGO, njegov ogljični odtis pa je izmerila in preverila organizacija The Carbon Trust.

Galaxy S24 je dokaz napredka v skladu z okoljskim načrtom podjetja Samsung. Podjetje ostaja neomajno pri izpolnjevanju svojih ciljev, ki naj bi jih dosegel do konca leta 2025. Konec leta 2022 je Samsung dosegel prvega od teh ciljev z vključitvijo recikliranih materialov v vse mobilne izdelke, od pametnih telefonov in tabličnih računalnikov Galaxy do osebnih računalnikov in nosljivih naprav. Danes podjetje postavlja nov cilj glede recikliranih materialov. Do leta 2030 bo Samsung v vsak modul vsakega mobilnega izdelka vključil vsaj en recikliran material.

Natančna tehnologija in eleganca v vsaki podrobnosti

Galaxy S24 Ultra je prvi telefon Galaxy z okvirjem iz titana, ki povečuje vzdržljivost in življenjsko dobo naprave. Bistveno tanjše ohišje telefona Galaxy S24 Ultra omogoča boljšo izkušnjo na poti in udobnejši oprijem. Galaxy S24 serija je na voljo v barvnih odtenkih navdihnjenih z zemeljskimi minerali. Pri Galaxy S24 Ultra barve vključujejo: titan sivo, titan črno, titan vijoličasto in titan rumeno.

Razpoložljivost in posebna ponudba ob prednaročilu

Telefoni Galaxy S24 serije so od 17. januarja na voljo za prednaročilo v Sloveniji pri pooblaščenih partnerjih Samsung. S prednaročilom pametnih telefonov Galaxy S24 serije dobite odlične ugodnosti: več pomnilniškega prostora za ceno osnovne različice in dodaten bonus. Za vsa pravila in pogoje promocije obiščite povezavo.

Galaxy S24 Ultra bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni od 1.449 EUR.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki