marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (S10: 3.400 mAh, S10+: 4.100 mAh, S10e: 3.100 mAh)
Dimenzije:
S10: 149,9 x 70,4 x 7,8 mm, S10+:157,6 x 74,1 x 7,8 mm, S10e: 142,2 x 69,9 x 7,9 mm
Teža:
S10: 157g, S10+: 175g (ceramic: 198g), S10e: 150g

Tip zaslona:
Dinamični AMOLED zaslon, občutljiv na dotik, 16 mio. barv. S10: 6,1", 1440 x 3040 pik, 550 ppi, S10+: 6,4", 1440 x 3040 pik, 526 ppi, S10e: 5,8", 1080 x 2280 pik, 438 ppi

Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
HONOR 90
22.10.2023

HONOR 70
04.10.2022

HONOR 50
10.12.2021

Nokia 6310 (2021)
16.11.2021

Wiko Power U30
21.08.2021

Alcatel 1S (2020)
05.07.2020

Alcatel 3L (2020)
13.06.2020

Samsung Galaxy Fold (SM-F900F)
28.01.2020

Samsung Galaxy Note10 (SM-N970F)
16.09.2019

Wiko View3
21.07.2019

mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung Galaxy S10, S10+, S10e


Samsung Galaxy S10, S10+, S10e

21.02.2019
Objavil: Thomas Bergant

Samsung Electronics Co., Ltd. je, v sklopu praznovanja deset let od prvega pametnega telefona serije Galaxy S, predstavil novo serijo vrhunskih pametnih telefonov: Galaxy S10. S štirimi edinstvenimi napravami je serija Galaxy S10 oblikovana tako, da odgovarja različnim potrebam današnjega trga pametnih telefonov, uporabniki pa lahko naredijo več.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 12 Mpix
Povečava: Da
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
ne podpira koledar  
ne podpira budilka
ne podpira opomniki
ne podpira kalkulator
ne podpira snemalnik zvoka/diktafon
ne podpira igre
ne podpira java
ne podpira radio FM

Vsaka izmed predstavljenih naprav prinaša izkušnjo naslednje generacije na področjih, ki uporabnikom pomenijo največ: izjemne inovacije v zaslonu, kamera in zmogljivost.

Kot zaveza inovacijam, ki so zaznamovale preteklo desetletje, je Galaxy S10 oblikovan za vse tiste, ki želijo vrhunski pametni telefon z izjemno zmogljivostjo in določiti temelje za naslednjo generacijo mobilnih izkušenj. Galaxy S10+ dviguje sleherno specifikacijo stopničko višje – od zaslona, do kamere in zmogljivosti. Galaxy S10e je odličen sopotnik tistih, ki si želijo vse vrhunske zmogljivosti v kompaktnem paketu na ravnem zaslonu. In nenazadnje, Galaxy S10 5G je ustvarjen za tiste, ki želijo več in so pripravljeni na najhitrejše razpoložljive hitrosti ter najzmogljivejše funkcije. Serija Galaxy S10 z novim Dynamic AMOLED zaslonom, kamero naslednje generacije in pametnimi zmogljivostmi prinaša več izbire in postavlja nove standarde na področju pametnih telefonov.

“Serija Galaxy S od prve predstavitve pred desetimi leti sledi vrhunskim inovacijam – uporabnikom zagotavlja neverjetno izkušnjo in tisto napravo, ki je za njih edinstvena,” je ob predstavitvi dejal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. “Galaxy S10 je odraz bogate zapuščine in prinaša navdušujoče inovacije zaslona, kamere in zmogljivosti. Samsung z vsako izmed predstavljenih naprav opravičuje vodilni položaj v novi dobi pametnih telefonov.”

Predstavljamo dinamični AMOLED zaslon: celozaslonska izkušnja z ultrasoničnim bralnikom prstnih odtisov
Galaxy S10 odlikuje najboljši Samsung zaslon – prvi dinamični AMOLED zaslon na svetu. Kot prvi HDR10+ certificirani pametni telefon, zaslon prinaša resnično digitalno vsebino, in z dinamičnim postopkom “tone mapping” boste doživeli čudovito sliko. Dinamični AMOLED zaslon, ki odlikuje Galaxy S10, se ponaša tudi z VDE certifikatom za živahno svetle barve in izjemnim razmerjem v kontrastu za še globjo črnino in svetlejšo belino.

Potrjeno s strani DisplayMate, sedaj lahko uživate v izjemno natančnih barvah na vaši mobilni napravi – tudi pri izjemno močni dnevni svetlobi. In še, dinamični AMOLED zaslon s tehnologijo TÜV Rheinland Eye Comfort zmanjša modro svetlobo za neverjetno kakovost slike.

Kot rezultat tega navdušujočega razvoja, Galaxy S10 krasi edinstveni brezkončni-O zaslon, ki je obogaten s številnimi senzorji in neverjetno tehnologijo kamere – vsebino na zaslonu lahko povečate brez motenj.

Galaxy S10 dinamični AMOLED zaslon ima tudi prvi ultrasonični bralnik prstnih odtisov na svetu, ki odčita 3D konture vašega fizičnega odtisa. Ta naslednja generacija biometrične avtentikacije, s prvim FIDO Alliance Biometric Component certifikatom na svetu, zagotavlja neverjetno varnost vaše naprave.

Izjemna kamera
Galaxy S10 predstavlja tehnologijo nove kamere in napredno inteligenco za zajetje epskih posnetkov:
• Ultra širokokotna kamera: Kot prvi v seriji S, Galaxy S10 prinaša ultra širokokotno kamero, ki omogoča 123-stopinjski pogled in zajame toliko, kot vaše oči. Odlično za navdušujoče pokrajinske ter božanske panoramske posnetke in celo za posnetke, na katerih se vidijo vsi člani vaše razširjene družine, z ultra širokokotno kamero zajamete celotno sliko.
• Funkcija Super Steady in snemanje video posnetkov v visoki kakovosti: Galaxy S10, s pomočjo tehnologije digitalnega stabilizatorja, omogoča snemanje po vzoru “mirne roke”. Ne glede na to, ali se prepuščate plesnim ritmom na vašem priljubljenem koncertu, ali pa želite ujeti vsak trenutek razburkane vožnje s kolesom, s funkcijo Super Steady ujamete sleherni trenutek. Obe kameri, glavna in sprednja, ujameta trenutke v UHD kakovosti, in kot prva v svojem razredu, sprednja kamera omogoča ujetje trenutka v HDR10+.
• Kamera z umetno inteligenco: Galaxy S10 z nevralno procesno enoto (NPU) naredi že tako pametne funkcije natančnejše, brez prednastavljenih dodatnih nastavitev kamere. S pomočjo NPU tudi funkcija Scene Optimizer sedaj lažje prepozna in natančneje procesira dodatne posnetke. In s funkcijo Shot Suggestion vam Galaxy S10 zagotavlja samodejna priporočila kompozicij za boljše uokvirjanje vaših fotografij.

Napredne funkcije zmogljivosti za najboljši izkoristek vašega telefona
Galaxy S10 se ponaša z izjemno strojno in programsko opremo, ki temelji na strojnem učenju. S popolnoma novo zmogljivostjo skupne rabe energije, z izboljšano zmogljivostjo z umetno inteligenco in inteligentnim brezžičnim omrežjem je Galaxy S10 najinteligentnejša Samsung naprava do sedaj.
• Brezžična skupna raba energije : Samsung na Galaxy S10 predstavlja brezžično skupno rabo energije, ki omogoča brezskrbno polnjenje pametnih telefonov in tudi nosljivih naprav z iQ certifikatom. Sposobnosti Galaxy S10 se kažejo tudi v tem, da medtem, ko se polni, istočasno z brezžično skupno rabo energije polni tudi drugo napravo, ki se polni z običajnim polnilcem, kar omogoča, da lahko drugi polnilec pustite doma medtem, ko ste vi na poti.
• Inteligentna zmogljivost: Nova programska oprema na Galaxy S10, ki jo poganja umetna inteligenca, samodejno in na osnovi uporabe vašega telefona, optimizira baterijo, procesor, pomnilnik in celo temperaturo naprave. Ter se izboljšuje skozi čas. Z izboljševanjem zmogljivosti umetne inteligence, se Galaxy S10 uči, kako z vašim telefonom zagnati hitreje tiste aplikacije, ki jih najpogosteje uporabljate.
• Inteligentno brezžično omrežje: Galaxy S10 vključuje inteligentno brezžično omrežje, kar omogoča nemoteno in varno povezanost pri preklapljanju Wi-Fi in LTE. Hkrati pa opozarja na možne nepreverjene brezžične povezave. Galaxy S10 podpira nov Wi-Fi 6 standard za boljšo brezžično povezanost na kompatibilen usmerjevalnik.
• Bixby navade: storitev Bixby na Galaxy S10 samodejno prepozna vaše navade in zagotavlja bolj osebna priporočila, ki vašemu vsakdanu prinašajo enostavnost. S prednastavljenimi navadami, kot so navade pri vožnji ali pred spanjem, bo vaš vsakdan z Galaxy S10 sedaj bogatejši.

Nova doba 5G povezljivosti
Ravno tako kot pri 2G, 3G in 4G, je Samsung prevzel vodilno vlogo tudi pri 5G povezljivosti - sodeluje z najpomembnejšimi družbami za razvoj in implementacijo tehnologije 5G omrežja. Samsung, z novim Galaxy S10 5G, prvim Samsung 5G pametnim telefonom, nudi zmogljivosti 5G tudi svojim uporabnikom. Z Galaxy S10 5G lahko uporabniki v omrežju 5G prenesejo celotno sezono TV-oddaje v nekaj minutah, igrajo grafično bogate igre v oblaku brez zamud, uživajo v izboljšanih izkušnjah virtualne in razširjene resničnosti ter ostanejo v stiku s prijatelji in družino prek 4K video klicev v realnem času. Da bi lahko uporabniki v celoti izkoristili 5G povezljivost, ima Galaxy S10 5G največji zaslon v seriji Galaxy S doslej - 17,01-centimetrski (6,7-palčni) brezkončni-O zaslon, Samsung 3D globinsko kamero za 3D posnetke, ki vključuje tudi funkciji Video Live Focus in Quick Measure ter se napaja z izjemno hitrim brezžičnim polnjenjem s 4.500 mA pri 25 W.

Najboljši standard: Galaxy temelj in naslednja stopnja ekosistema
Serija Galaxy S10 prinaša vse tisto, kar pričakujete od serije Galaxy S in še več – vključno z zmogljivostjo hitrega polnjenja 2.0, certifikatom odpornosti proti vodi in prahu IP68 , naslednjo generacijo procesorjem in Samsung storitvami, kot so Bixby, Samsung Health in Samsung DeX. Priča boste največjemu pomnilniku na Galaxy napravah – Galaxy S10+ se ponaša z 1TB vgrajenim pomnilnikom. In imeli boste možnost razširitve pomnilnika z dodatno 512 GB microSD kartico do 1.5TB.
• Hitrost: Galaxy S10 omogoča dostop do nove generacije Wi-Fi 6 . S prednostnim in štirikrat hitrejšim dostopom boste hitreje povezani pred vsemi. Izkusite prvič predstavljeni svetlobno hiter LTE pri prenašanju in iskanju vsebin do 2.0 Gbps.
• Igranje: Oblikovan za najboljšo izkušnjo igranja, je Galaxy S10 zasnovan na programski opremi, ki jo poganja umetna inteligenca in izjemna strojna oprema, vključno z Dolby Atmos zvokom za način igranje ter s posebnim komornim sistemom hlajenja. Galaxy S10 je prav tako prva mobilna naprava, ki je optimizirana za igranje in zasnovana na platformi Unity.
• Varnost: Samsung Knox varuje vaš Galaxy S10. Vključno z varnostjo vašega pomnilnika, ki ga podpira strojna oprema do zasebnih dostopov do mobilnih storitve, ki jih poganja tehnologija veriženja blokov.

Dostopnost in prednaročila Galaxy S10
Galaxy S10, Galaxy S10+ in Galaxy S10e bodo na voljo v paleti živahnih barv – intenzivno bela, intenzivno črna, intenzivno zelena, intenzivno modra in živo rumena. Galaxy S10+, z 1TB vgrajenim pomnilnikom, pa bosta krasila dva, popolnoma nova, premium modela v keramičnih odtenkih: keramično črna in keramično bela.

Prodaja Galaxy S10, Galaxy S10+ in Galaxy S10e na izbranih trgih se začne 8. marca 2019. Priporočena maloprodajna cena za Galaxy S10 je od 899,99 EUR, za Galaxy S10+ 999,99 EUR in za Galaxy S10e 749,99 EUR.

Prednaročila za Galaxy S10, Galaxy S10+ in Galaxy S10e so na voljo od danes, 21. februarja 2019. Le za določen čas pa bodo tisti uporabniki, ki si bodo zagotovili svoj model Galaxy S10 ali Galaxy S10+ v času prednaročil, prejeli tudi brezžične slušalke Galaxy Buds brezplačno (vrednost slušalk 149,00 EUR). Uživajte v priljubljeni glasbi, ko boste ponosni lastnik / ponosna lastnica Galaxy S10 prej kot drugi.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki