marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (1.650 mAh)
Dimenzije:
125,3 x 66,1 x 8,49 mm
Teža:
116 g

Tip zaslona:
Super Amoled+, 16 mio. barv, 480x800 pik, 4,27"

Notranji pomnilnik:
16 GB/32 GB, 1 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Najtanjši pametni telefon na svetu

Samsung Galaxy S II


Samsung Galaxy S II

14.02.2011
Objavil: Thomas Bergant

Samsung Electronics, vodilni ponudnik mobilnih telefonov, je danes predstavil Galaxy S II (model: GT-I9100), bliskovito hiter pametni telefon z dvojedrnim procesorjem in izjemnimi lastnostmi, združenimi v čudovitem tankem dizajnu (8,49 mm).ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 8 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
ne podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Galaxy S II je podprt s sistemom Android 2.3 (t. i. Gingerbread), najnovejšo in najhitrejšo različico najbolj priljubljenega mobilnega operacijskega sistema na svetu. Telefon se ponaša tudi s štirimi novimi Samsungovi vsebinskimi in zabavnimi središči, ki omogočajo neposreden dostop do glasbe, iger, knjig in revij ter socialnih omrežij.

»V letu 2011 bomo ponesli Samsungovo vodilno mesto v hitrosti, zaslonih in vsebinah na povsem novo raven,« je dejal JK Shin, predsednik in vodja Samsungovega oddelka za mobilne komunikacije. »Z GALAXY S II želimo določiti nove standarde kakovosti za gledanje vsebin na mobilnikih, zmogljivost delovanja ter vitek in moderen dizajn. GALAXY S II je rezultat naravnega in močnega razvoja GALAXY S. Ponosni smo na končni rezultat, ultimativni pametni telefon, ki smo ga razvili na izjemnem uspehu GALAXY S. Samsung GALAXY S II omogoča uporabnikom, da oblikujejo svoje pametno življenje glede na potrebe in želje.

Veseli smo, da je Samsung ponudil na trg novo Android napravo, ki omogoča rast ekosistema Android,« je dejal Andy Rubin, podpredsednik inženiringa pri Googlu«.

Zmogljivost delovanja

Dvojedrni procesor in uporaba napredne povezljivosti 4G (HSPA + 21) dajeta telefonu Galaxy S II hitrost in moč za mobilno storilnost brez primere. Dvojedrni procesor prinaša številne uporabne funkcije, kot so hitro brskanje po spletu, večopravilnost primerljivo z računalniki, vrhunsko kakovost grafike in zmogljiv 3D uporabniški vmesnik na velikem zaslonu. Galaxy S II omogoča brezhibno večopravilnost in takojšnjo preklapljanje med aplikacijami. Vrhunska 3D strojna oprema omogoča uporabnikom neverjetno hitro in gladko upravljanje video iger.

Super hitra povezljivost HSPA+21 močno pospešuje hitrost mobilnega nalaganja, medtem ko se je s tehnologijo BlueTooth 3.0+HS čas prenosa podatkov skrajšal. Samsung Galaxy S II odlikuje fotoaparat z 8 milijoni slikovnih točk, visoko kakovostna kamera in snemalnik z možnostjo snemanja in predvajanja 1080p Full HD.


Zaslon naslednje generacije – super AMOLED Plus

GALAXY S II je opremljen s Samsungovim kristalno čistim super AMOLED Plus zaslonom, najsodobnejšim na tržišču mobilne telefonije. Super AMOLED Plus predstavlja najboljšo kakovost barvne lestvice, kontrasta in ostrine. Uporaba tehnologije RealStripe in povečanega števila zaslonskih točk (t. i. sub-piksli), Super AMOLED Plus dopolnjuje mehaniko človeškega očesa, da zazna slike bolj jasne in natančnejše kot kadarkoli prej. S širšim vidnim kotom in boljšo vidljivostjo na prostem, Samsung GALAXY S II zagotavlja bolj živahno izkušnjo gledanja kot katerakoli druga mobilna naprava.

Inovativen Super AMOLED Plus zaslon pa z vsemi naprednimi funkcijami ne vpliva na zmogljivost baterije. Super AMOLED Plus zaslon je tudi energijsko učinkovitejši od vseh drugih naprav primerljivih dimenzij.

Samsung GALAXY S II na delovnem mestu

Na področju mobilne tehnologije je Samsung predstavil nove rešitve za podjetja tako z razvojem poslovnih zmogljivosti modela Galaxy S II, kot s spodbujanjem podjetij k oblikovanju fleksibilne in s spletom povezane mobilne delovne sile. Samsung se je povezal z vodilnimi podjetji na področju informacijske tehnologije z namenom, da bi v model Galaxy S II vključili vse najpomembnejše rešitve za podjetja. Sodeloval je pri razvoju operacijskega sistema Android Gingerbread, posebno pozornost pa je namenil tudi zaščiti podatkov in omrežja. Končne rešitve vključujejo izboljšave storitev na področju konferenčnih tehnologij in povezljivosti podjetja Cisco, celovito izvedbo Microsoftove tehnologije Exchange ActiveSync in varno daljinsko upravljanje naprav podjetja Sybase.

Nov svet zabave in interakcije

Model Galaxy S II so pri Samsungu izbrali za mobilni premium izdelek, s katerim predstavljajo tudi t. i. Samsungova središča (Samsung`s Hubs) – vgrajene mobilne aplikacije, ki so zasnovane za vsa področja vašega življenja. Preko Samsungovih središč lahko dostopate do bogate zbirke knjig in revij, glasbe, naprednih mobilnih iger kot tudi do svojega spletnega družabnega življenja in to vse iz ene same naprave.

• Družabno središče (Social Hub Premium): Prihodnost komuniciranja - s komer koli in kakor koli, vse iz enega mest - je v vašem imeniku. Na voljo so zgodovina pogovorov, statusi in posodobitve iz socialnih omrežij. Od tod lahko dostopate do vseh vrst sporočil (e-pošta, SMS, glasovno sporočilo in SNS) in nanje odgovarjate, ne da bi se vam bilo treba pomikati po posameznih aplikacijah. To je prav zares središče vašega družabnega življenja.
• Bralno središče (Readers Hub): Kamor koli boste namenjeni, s seboj boste lahko vzeli ogromno zbirko knjig, revij in časopisov. Preko strateških partnerstev ponuja bralno središče Galaxy S II več kot 2,2 milijona knjig in romanov, 2.000 globalnih in lokalnih časopisov v 49 jezikih ter 2.300 priljubljenih revij v 22 jezikih.
• Igralno središče (Game Hub): Najpreprostejši način za nalaganje in igranje najboljših mobilnih iger. Zahvaljujoč 3-osnemu žiroskopskemu senzorju odpira GALAXY S II vrata v svet novih možnosti igranja mobilnih iger. Brezplačno preizkusite in si naložite premium igre Samsungovih partnerjev, na primer Gamelofta, ali izzovite prijatelje in klepetajte z njimi v ngmocovih igrah za socialna omrežja (Social Network Games).
• Glasbeno središče (Music Hub): Naj postane Galaxy S II vaš osebni jukebox. Z njim lahko dostopate do več kot 12 milijonov skladb, ki jih ponuja podjetje 7digital, iščete. Odkrijte kaj je novega na glasbenih lestvicah, iščite priljubljeno glasbo, prejmite priporočila glede glasbenih albumov, uživajte v pregledu in si naložite vse direktno na vaš Samsung Galaxy S II.

Samsung GALAXY S II prinaša uporabnikom več personaliziranih doživetij pametnega telefona. V ta namen je Samsung razvil storitev Live Panel je storitev, ki omogoča združevanje internetnih in drugih vsebin na prilagodljivem začetnem zaslonu. Uporabniki lahko ustvarijo lastno podobo Live Panel-a s prikazi povezav in aplikacij na zaslonu. SNS viri, informacije in druge aplikacije se lahko prikažejo v podobni obliki kot so postavljene revije.

Nove glasovne storitve modela Galaxy S II ponujajo uporabniku več nadzora in interaktivnosti kot kadar koli doslej. Z aplikacijo za glasovno prevajanje pa se bo Galaxy S II izkazal za odličnega spremljevalca na potovanjih, saj ponuja glasovne ali tekstovne prevode – iz izvirnega v ciljni jezik, in obratno – v številnih jezikovnih kombinacijah. Preprosto povejte besedo ali frazo v slušalko in že boste dobili njen prevod tako v glasovni kot v pisni obliki.

Pri Samsungu so za namene hitrega in preprostega upravljanja mobilnih naprav predstavili aplikacijo Kies Air, s katero lahko uporabniki vsebino na pametnih telefonih upravljajo preko lokalnih WiFi povezav kar iz svojih osebnih računalnikov. Naložite si fotografije, ki ste jih posneli s fotoaparatom na telefonu, poslušajte glasbo, preverite zgrešene klice in pošiljajte sporočila v spletnem brskalniku svojega osebnega računalnika. Za dodatno povezljivost poskrbi WiFi Direct, ki omogoča povezavo telefona z osebnimi računalniki in tiskalniki z onemogočeno brezžično povezavo, ne da bi pri tem potrebovali WiFi dostopno točko. Tehnologija komunikacije v bližnjem polju (Near Field Communication) pa omogoča branje iz različnih predmetov (npr. nalepk in plakatov) opremljenih z NFC čipi.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki