marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (2500 mAh)
Dimenzije:
146,9 x 83 x 9,7 mm
Teža:
178 g

Tip zaslona:
Super AMOLED, občutljiv na dotik, kapacitiven, 800 x 1280 pik, 16 M barv

Notranji pomnilnik:
16GB ali 32GB pomnilnika, 1 GB RAM
Stopnja sevanja SAR:
0.34 W/kg
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Novo poglavje na področju mobilnih naprav

Samsung Galaxy Note


Samsung Galaxy Note

07.09.2011
Objavil: Dare Gliha

Galaxy Note je proizvod povsem nove kategorije. Njegov razvoj je rezultat Samsungovega globokega razumevanja potrošnikov. Temeljne prednosti različnih mobilnih naprav, ki so posebej priročne na poti, združuje s prenosnostjo pametnega telefona in tako ustvarja povsem novo uporabniško izkušnjo.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 8 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Galaxy Note je opremljen s 5,3-palčnim ekranom, ki je največji ekran doslej na aparatu s prenosnostjo pametnega telefona. Gre za prvi in največji 5,3-palčni ekran HD Super AMOLED – velik zaslon z visoko resolucijo, ki bo uporabnika posrkal vase. Z uporabo vsega, kar ponuja tako velik ekran, bodo uporabniki na poti lahko izvajali več opravil ter tako ob minimalnem listanju in odpiranju novih ekranov ustvarili in porabili več. Napredna tehnologija vnosa s peresom, imenovana S Pen, v kombinaciji z ekranom občutljivim na dotik prinaša povsem novo uporabniško izkušnjo z GALAXY Note. Tako lahko uporabniki prosto zajemajo in ustvarjajo ideje, medtem ko so na poti.

"Galaxy Note je naprava, ki izhaja iz našega vpogleda v želje in potrebe uporabnikov ter iz inovacij. Raziskali smo temeljne elemente mobilne kulture, zabave in komunikacije, da bi najboljše izkušnje združili v eno samo elegantno napravo," pojasnjuje JK Shin, vodja Samsungovih mobilnih komunikacij. "Ogromen, 5,3-palčni ekran HD Super AMOLED je največji in najbolj kakovosten ekran vgrajen v kateri koli telefon doslej. Kombinacija ekrana, občutljivega na dotik ter S Pen omogoča edinstveno natančen nadzor in prefinjenost ter bogato izraznost skozi celotno izkušnjo z Galaxy Note, s čimer odpira možnosti za nove izkušnje s pametnim telefonom."

"Umetniška svoboda, ki jo ponuja papirnata beležnica, je združena s prednostmi Samsungove tehnologije pametnih telefonov in storitvami, ki uporabniku omogočajo ustvarjanje, urejanje ter deljenje vsebin v bolj prefinjenem slogu kot kdaj koli poprej," je še dodal gospod Shin.

Vrhunski ekran
Aparat Galaxy Note je opremljen s Samsungovim 5,3-palčnim ekranom HD Super AMOLED, ki zagotavlja živo in jasno sliko, precej boljšo od slike na običajnih HD ekranih. Tako ponuja najboljšo izkušnjo ob predvajanju video posnetkov, fotografij, dokumentov ali spletnih vsebin na poti. Črni odtenki so globoki, barve pa žive. Izvrsten ekran omogoča tudi kot gledanja 180° ter udobno deljenje vsebin.

S 5,3 palci in najvišjo kakovostjo slike je to največji ekran, ki je bil kdaj koli vgrajen v primarno mobilno napravo. Ob debelini zgolj 9,65 mm se Samsung Galaxy Note udobno prilega vašemu žepu za resnično prenosljivost.

Polni izkoristek ekrana
Ekran visoke ločljivosti bo poskrbel, da boste predstavitve v programu PowerPoint, spletne strani, aplikacije za prikaz novic ter elektronske knjige spremljali udobno in ob minimalnem listanju ali povečevanju. Ekran HD super AMOLED je dovolj velik, da omogoča razdelitev ekrana na dva dela in gladko delovanje v tem načinu za najpogosteje uporabljane Samsungove aplikacije. Tako tudi zmanjša potrebo po preklopu med aplikacijami na minimalno raven.

Samsung je v aparat vključil tudi S Planner, pametno profesionalno orodje za planiranje, ki povsem izkoristi velik ekran te naprave. Orodje za planiranje združuje seznam opravil in urnik. Upravljanje in krmarjenje po aplikaciji sta intuitivna in tako Galaxy Note pomaga pri celovitem organiziranju življenja uporabnikov.

Prosto zajemanje in ustvarjanje
Napredna funkcionalnost vnosa s peresom na Galaxy Note je združena s polnim ekranom občutljivim na dotik, za novo izkušnjo vnosa. Priloženo digitalno pero S Pen lahko uporabite za natančno skiciranje ali risbe ter tako v hipu ujamete svoje ideje preden te izpuhtijo.

Galaxy Note ponuja tudi S Memo, multimedijsko aplikacijo namenjeno snemanju vseh oblik vsebin, ki jih ustvari uporabnik. Slike, glasovne posnetke, vtipkano besedilo, zapiske v rokopisu ali risbe lahko zajamete s pomočjo ene same aplikacije ter jih pretvorite v "zapisek" ("memo"), ki ga lahko naknadno urejate, opremite s komentarji ter delite.

Funkcija zajema vsebine ekrana v enem samem koraku prav tako omogoča uporabniku, da v hipu zajame kateri koli ekran. Ujete slike lahko s peresom S Pen tudi natančno uredite in opremite s komentarji, preden jih arhivirate ali delite z drugimi.

Funkcionalnost peresa S Pen je temeljito integrirana v Samsungove lastne aplikacije na Galaxy Note za bogatejšo interaktivno izkušnjo. Uporabniki se bodo gotovo razveselili večje natančnosti in nadzora pri urejanju ali prilagajanju zajetih video posnetkov ali fotografij, kot tudi možnosti izdelave in pošiljanja zapiskov v rokopisu preko besedilnih sporočil, elektronske pošte ter Samsungove komunikacijske storitve ChatON.

Z željo po širjenju možnosti ustvarjanja novih uporabniških izkušenj namerava Samsung predstaviti tudi komplet za razvoj programske opreme (SDK) za pero S Pen ter tako omogočiti razvijalcem aplikacij, da ustvarijo nove aplikacije ter storitve, ki bodo s pridom uporabljale funkcionalnost peresa.

Izjemna uporabnost, zavidljiva zmogljivost
Dvojedrni procesor z 1,4 GHz zagotavlja, da je naprava izjemno hitra. Eleganten uporabniški vmesnik pa zagotavlja gladko uporabnost. Bliskovito hiter omrežni prenos omogočajo super hitre povezave, ki podpirajo tudi HSPA+ ter LTE ter tako zagotavljajo hitro in popolno izkušnjo pri brskanju po spletu. To pomeni, da lahko uporabniki v realnem času gledajo video posnetke ali pa s prijatelji sodelujejo na spletnih platformah za igranje video igric.

Samsung izboljšuje zmogljivost Galaxy Note tudi za poslovne uporabnike, in sicer s sodelovanjem z Juniper Networks. Junos Pulse SSL VPN tega podjetja zagotavlja varen oddaljen dostop do omrežnih virov poslovnih sistemov. SSL VPN omogoča velikim podjetjem ter ponudnikom storitev, da zagotovijo varen dostop in zadovoljijo potrebam po avtorizaciji, ob tem pa zaščitijo podatke podjetja s centraliziranim nadzorom, preko katerega lahko nudijo učinkovito podporo osebnim napravam zaposlenih.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki