marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (3100 mAh)
Dimenzije:
80.5 x 151.1 x 9.4 mm
Teža:
180 g

Tip zaslona:
barvni Super AMOLED, kapacitivni, občutljiv na dotik, 720 x 1280 pik, 16M barv

Notranji pomnilnik:
16/32/64GB / 2 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Bodite kreativni in drugačni

Samsung Galaxy Note II


Samsung Galaxy Note II

29.08.2012
Objavil: Dare Gliha

Na dogodku Samsung Mobile Unpacked, ki ga je družba Samsung organizirala v okviru sejma IFA v Berlinu, je bila predstavljena mobilna naprava GALAXY Note II. Ta prinaša povsem nov nivo inovacij v družino GALAXY Note, saj novi Samsung GALAXY Note II uporabnikom omogoča edinstveno uporabniško izkušnjo ter personalizirano ustvarjanje vsebin.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 8 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Gre za idealni pametni mobilni telefon, namenjen uporabnikom, ki si želijo neomejene mobilne kreativnosti.

“Lansko leto smo na sejmu IFA predstavili napravo GALAXY Note, ki je ustvarila novo kategorijo pametnih mobilnih naprav. Na letošnjem sejmu IFA pa s ponosom predstavljamo GALAXY Note II, mobilni telefon, ki uporabnike spodbuja k sproščanju lastne kreativnosti. Ponuja namreč idealno vizualno izkušnjo ter številne edinstvene lastnosti in funkcije, s pomočjo katerih uporabniki iščejo ali odkrivajo informacije ter hitreje shranjujejo svoje ideje, lažje izražajo svoje misli ter bolj učinkovito poskrbijo za številna opravila. Za vse, ki želijo biti kreativni, izrazni ter edinstveni, Samsung GALAXY Note II predstavlja idealnega digitalnega pomočnika, saj jim omogoča izjemno uporabniško izkušnjo,” je povedal JK Shin, predsednik oddelka IT in mobilnih komunikacij v družbi Samsung Electronics.

Vse od prve predstavitve družine izdelkov GALAXY Note je Samsung skrbel za izboljševanje njihove uporabniške izkušnje. Maja 2012 je tako podjetje predstavilo nadgradnjo programske opreme, poimenovano ‘Premium Suite’, ki je uporabnikom prinesla še bogatejšo uporabniško izkušnjo. Z nadgradnjo operacijskega sistema Android 4.0 Ice Cream Sandwich je Samsung ponudil inovativni funkciji, kot sta Shape Match in Formula Match. Ti sta uporabnikom omogočili nov način organiziranega izražanja tako v domačem kot službenem okolju. Avgusta je Samsung družino naprav razširil še za model GALAXY Note 10.1, ki ga odlikuje velik 25,7 cm na dotik občutljiv zaslon s funkcijo Multiscreen. Omenjeni GALAXY Note ponuja edinstveno večopravilnost in razširjene funkcije za izboljšavo produktivnosti, kreativnosti in učenja uporabnika. Z dodatnimi izboljšavami bo Samsung GALAXY Note II uporabnikom omogočal sprostitev kreativnosti, saj jim pomaga pri iskanju informacij, shranjevanju idej in naprednem izražanju – vse na bolj organiziran in učinkovit način.

Idealna vizualna izkušnja

GALAXY Note II ima vgrajen 5,5-palčni (14,1 cm) HD Super AMOLED zaslon, ki prikazuje izjemno ostro in kristalno čisto sliko, katera bo uporabnikom jemala dih. Razmerje zaslona 16 : 9 je idealno za bogato multimedijsko izkušnjo ter ogled video vsebin v visoki ločljivosti. Velik zaslon omogoča dober pregled vsebin, saj ponuja odlično berljivost. Poleg izjemnih sposobnosti predvajanja visokoločljivih vsebin se velik zaslon izkaže kot odlična rešitev za ustvarjanje vsebin na poti – velika površina ter tanko ohišje poskrbita, da je GALAXY Note II idealen digitalni pomočnik tudi pri risanju ali beleženju zapiskov.

Lahkotna večopravilnost

Funkcija Air View uporabnikom omogoča »sprehajanje« po e-pošti, koledarju S Planner, galeriji slik ali video posnetkov ter enostaven prikaz predogleda vsebine brez njenega dejanskega odpiranja. Ta funkcija uporabniku ponuja hiter dostop do iskanja in ogleda podrobnejših informacij brez menjave zaslonske slike.

Zahvaljujoč širini neverjetne vizualne izkušnje telefona GALAXY Note II, funkcija Popup Note razširja koncept Popup Play, ki uporabniku omogoča hipno odprtje beležke S Note v izskočnem oknu kjerkoli na zaslonu. Ko uporabnik med klicem izvleče pisalo S Pen, se aplikacija S Note samodejno odpre na zaslonu in mu omogoči hiter vnos beležk ali zapiskov.

Naprava pozna še nov nabor gest, poimenovan Quick Command, ki uporabnikom omogoča hitro aktivacijo pogosto uporabljanih aplikacij s pomočjo pisala S Pen. Ukazna vrstica se pojavi, ko uporabnik s pritisnjenim gumbom na pisalu le tega povleče po površini zaslona ob zgornji rob. V ukazni vrstici so že prednastavljene aplikacije in opravila, kot so pošiljanje e-pošte, klicanje ter iskanje lokacije, uporabnik pa lahko doda tudi druge funkcije in aplikacije, do katerih želi imeti hiter in enostaven dostop.

Še več, aplikacija Screen Recorder uporabnikom omogoča zajemanje dogajanja na zaslonu, posnetek pa lahko uporabijo v različne namene, npr. za učenje ali zabavo drugih uporabnikov.

Neverjetni orodnji izražanja – napredna S Pen in S Note

Novo pisalo S Pen je podaljšano in za odtenek debelejše, njegov ergonomski dizajn pa poskrbi za odličen oprijem v rokah uporabnika. S Pen tako poskrbi za še bolj natančno, udobno in naravno pisanje.

Številne napredne funkcije pisala S Pen ponujajo napredne ter predvsem takojšnje možnosti zajema idej in navdihov uporabnikov. Zelo dobrodošla možnost je kombiniranje pisave uporabnika s katerokoli digitalno vsebino na zaslonu naprave. Z enostavnim pritiskom gumba S Pen omenjeno pisalo »magično« prepozna uporabnikovo namero po urejanju izbrane vsebine na zaslonu. Funkcija Easy Clip uporabnikom omogoča hipno obrezovanje in krčenje katerekoli vsebine na zaslonu v poljubno obliko ter njeno deljenje z drugimi uporabniki ali aplikacijami. Uporabnik lahko obrezano vsebino hitro in preprosto tudi pobarva, osenči ali ji doda lasten pečat s pomočjo pisala.

Še ena izmed neverjetnih izraznih funkcij, imenovana Idea Visualizer, omogoča uporabnikom, da v S Note zlahka dodajajo ilustracije z ročnim podpisom ključnih besed. Slikam ilustracij pa omogoča ujemanje z ročno napisanimi besedami. Gre za funkcijo, ki ujema ilustracije, ki bo uporabnikom omogočala izražanje, organizacijo in vizualizacijo idej na bolj inovativen in kreativen način. Uporabniki lahko celo prilagodijo in dodajo svoje lastne ilustracije v galerijo.

Zmogljivosti brez primere

Za hitro in enostavno kreiranje in deljene vsebin ter resnično večopravilnost je v GALAXY Note II vgrajena najnovejša tehnologija. Napravo poganja zmogljiv 1,6 GHz štirijedrni procesor, ki omogoča izjemno odzivnost naprave, hitro brskanje po spletu, nalaganje aplikacij in sočasno poganjanje večjega števila aplikacij. GALAXY Note II, ki ima nameščen operacijski sistem Android™ 4.1 Jelly Bean, se zna povezati v omrežja HSPA Plus ali 4G LTE ter hitro prenašati podatke, kar še dodatno prispeva k odzivnosti aplikacij, ki potrebujejo povezavo s spletom. Novi operacijski sistem prinaša izjemno grafiko in nadgrajene storitve Google Now, vključno z novimi funkcijami kot je kontekstualno iskanje. GALAXY Note II je na voljo v treh različicah, ki se razlikujejo po količini vgrajenega pomnilnika - 16, 32 ali 64 GB, ki je še razširljiv ob uporabi pomnilniške kartice tipa microSD. Baterija s kapaciteto 3100 mAh ponuja večurne multimedijske užitke in dolgo avtonomijo ter skrbi za to, da uporabnik pri svojem vnašanju idej ne bo omejen s pomanjkanjem energije.

GALAXY Note II ima vgrajeno kamero ločljivosti 8 megapik in pomožno kamero z ločljivostjo 1,9 megapik, obe pa ponujata zajem videa v visoki ločljivosti (HD). Kamera premore vrsto uporabnih funkcij, kot so Buddy Photo Share, Burst Shot in Best Photo, ki so bile prvič predstavljene s pametnim mobilnim telefonom GALAXY S III. Dodatno pa GALAXY Note II premore edinstveno funkcijo, poimenovano Best Faces. Ta uporabnikom omogoča, da izberejo najbolj priljubljen obraz ali položaj za vsako osebo v skupini fotografirancev. Uporabniki lahko s pomočjo pisala hitro personalizirajo vsako zajeto fotografijo in jo podpišejo. Ročno podpisane beležke s slikami lahko s pomočjo Photo Notes enostavno delijo z drugimi uporabniki v jpg formatu.

Samsung GALAXY Note II bo na voljo v marmorno beli ali titanium sivi barvi, njegova prodaja v Evropi pa se bo začela oktobra.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki