marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (1750 mAh)
Dimenzije:
135,5 x 67,94 x 8,94 mm
Teža:
135 g

Tip zaslona:
4,65" 1280×720 HD Super AMOLED

Notranji pomnilnik:
16 GB / 32 GB
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Android 4.0

Samsung Galaxy Nexus


Samsung Galaxy Nexus

21.10.2011
Objavil: Mitja Zupančič

Samsung Electronic, vodilni ponudnik mobilnih naprav, in Google sta predstavila GALAXY Nexus™. Prvi pametni telefon na svetu z operacijskim sistemom Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich, ki je najnovejša različica operacijskega sistema Android, odlikuje ga 4,65-palčni ekran HD Super AMOLED z ločljivostjo 720 slikovnih točk ter dvojedrni procesor 1,2 GHz.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
ne podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

GALAXY Nexus bo v Sloveniji na voljo do konca leta, po ceni 679,00 EUR (priporočena maloprodajna cena).

"Samsung in Google sta skozi svoje tesno sodelovanje stopila še korak dlje v razvoju izkušnje uporabe mobilnega telefona. Veseli nas, da lahko svojim kupcem z mobilnikom GALAXY Nexus predstavimo najboljše doživetje pametnega telefona z operacijskim sistemom Android. Le-tega bomo v prihodnosti še nadgradili in tako uporabnikom ponudili še osupljivejšo izkušnjo uporabe mobilnega telefona," je povedal Martin Wallner, direktor oddelka za telekomunikacije pri Samsung Electronics Austria.

"Ice Cream Sandwich predstavlja naslednjo stopnjo v neprestanem razvoju operacijskega sistema Android. Najnovejša različica deluje tako na mobilnikih kot na tabličnih računalnikih ter na vseh napravah, ki se nahajajo med tema dvema oblikama. Lastnosti in funkcije, kot sta Android Beam ter Face Unlock, so rezultat inovativnega dela naše ekipe. GALAXY Nexus, prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich, je primer zmogljivosti, ki poganja najnovejšo različico Androida," pojasnjuje Andy Rubin, član uprave Mobile for Google.

Prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Z različico Ice Cream Sandwich je Android dobil nov videz ter nov občutek. Na voljo je namreč nov uporabniški vmesnik z izboljšanimi možnostmi večopravilnosti ter brezžično povezavo Wi-Fi, optimizirano funkcijo obveščanja in podporo NFC ter povsem novo doživetje svetovnega spleta. GALAXY Nexus je opremljen tudi s programskimi tipkami za krmarjenje in brskanje, kar je novost na pametnih telefonih z Androidom. Funkcije, kot so pozdravni zaslon ob zaklenjenem telefonu, začetna stran, TelefonApp ter številne druge so bodisi dodane bodisi prenovljene, tako da je videz operacijskega sistema Android lepši, njegova uporaba pa preprostejša in udobnejša.

Ice Cream Sandwich poleg tega ponuja tudi novo aplikacijo People App, ki omogoča nalaganje fotografij v najvišji ločljivosti, medtem ko ste na poti. Pri tem sodeluje tudi fotoaparat oz. kamera telefona GALAXY Nexus z novim načinom za panoramski zajem slike, ločljivostjo snemanja video posnetkov 1080 slikovnih točk, ničnim zamikom zaslonke, ter različnimi posebnimi učinki kot so menjava obraza ali ozadja. Kadarkoli in kjer koli lahko prikažete tudi trenutni status prijateljev, družine in sodelavcev na omrežju Google+ ter na drugih družabnih spletnih omrežjih.

GALAXY Nexus je povezan tudi z aplikacijo Cloud (oblak) in je tako vključen v sinhronizacijo elektronske pošte, kontaktov ter drugih podatkov na vseh aparatih uporabnika. Tako ni prav nič na poti dostopu do več kot 300.000 aplikacij in iger v spletni trgovini Android Market™. Ne glede na to, ali kupujete in prebirate knjige, si sposojate filme in jih sproti predvajate na svojem pametnem telefonu, ali pa – kot je to že možno v ZDA – preko Googleovega sistema Music Beta nalagate lastno glasbo na oblak (Cloud), lahko vse vsebine povsod spremljate tudi, ko niste povezani s spletom.

Druge inovacije operacijskega sistema Ice Cream Sandwich: funkcija Face Unlock omogoča odklepanje telefona s pomočjo programa za prepoznavanje obrazov. Funkcija Android Beam (žarek) s tehnologijo NFC omogoča, da spletne strani, aplikacije ter posnetke na portalu YouTube™ hitro in preprosto delite s prijatelji. Funkcija deluje zelo preprosto, saj je potrebno samo dva aparata usmeriti enega proti drugemu. Ta zabavni učinek lahko uporabljate tudi med predvajanjem video posnetka ali medtem ko ste sredi video klica preko Google Talk™.

Googleovo doživetje
Cilj razvoja aparata GALAXY Nexus je bil optimalen dostop do Google doživetja. Tako bo uporabnikom med prvimi omogočen dostop do nadgradenj programske opreme ter novih aplikacij, in sicer takoj po nastanku le-teh.

Aparat je opremljen s številnimi Googleovimi mobilnimi storitvami, med katerimi so tudi: Android Market, Gmail™, Google Maps™ 5.0 s 3D zemljevidi ter postopno navigacijo po korakih (Turn-by-Turn), Google Earth™, Movie Studio, YouTube™, sinhronizacija z Google Calendar™ ter novo razvita Google+ App.

Najboljša strojna oprema, združena z najboljšo razvito programsko opremo
GALAXY Nexus je prvi pametni telefon, ki je opremljen s 4,65-palčnim ekranom s trenutno najboljšo ločljivostjo na trgu 720 slikovnih točk (1280 x 720). Brskanje po spletu ni le hitro, temveč ponuja tudi užitek ob jasnosti in ostrini slik.

Kot naslednik izvirnega Nexus S z ekranom Countour Display se GALAXY Nexus zahvaljujoč svoji zaobljeni obliki popolno prilega vsaki dlani. Prevleka Hyper-Skin na predalu za baterijo dodatno pripomore k ergonomskemu občutku. Z debelino le 8,94 mm ter minimalno širino okvirja 4,29 mm GALAXY Nexus ponuja dovolj velik ekran, hkrati pa tudi optimalno mobilnost.

GALAXY Nexus poganja zelo hiter dvojedrni procesor 1,2 GHz, ki zagotavlja izvrstno zmogljivost ter hitrost delovanja. Tako je poskrbljeno, da lahko uporabniki v celoti izkoristijo izboljšane funkcije večopravilnosti aparata. Poleg tega ob takšnem procesorju pride do izraza tudi velikodušno odmerjen in kristalno jasen ekran, predvsem pri igranju video iger v ločljivosti HD ali pri predvajanju video posnetkov. V kombinaciji z možnostmi povezav LTE ali HSPA+ pa zmogljiv procesor zagotavlja tudi zelo hitro brskanje po spletu. Tako imajo uporabniki v vsakem trenutku dostop do interneta, ne glede na to, kje se nahajajo.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki