marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Polimer (4.380 mAh)

Tip zaslona:
Dinamični AMOLED zaslon, občutljiv na dotik, 16 mio. barv. 7,3", 1536 x 2152 pik, 414 ppi

Procesor:
Osemjedrni (1x2.84 GHz Kryo 485 & 3x2.42 GHz Kryo 485 & 4x1.8 GHz Kryo 485)
Notranji pomnilnik:
512 GB, 12 GB RAM
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Samsung Galaxy Fold


Samsung Galaxy Fold

21.02.2019
Objavil: Thomas Bergant

Samsung Electronics je predstavil dolgo pričakovan Galaxy Fold, ki odpira novo mobilno kategorijo. Kot prvi na svetu Galaxy Fold navdušuje z 18,54-centimetrskim (7,3-palčni) brezkončnim prepogljivim zaslonom, ki se prepogne v kompaktno napravo z zaslonom na preklop.ne podpira datum  
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 12 Mpix
Povečava: Da
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
ne podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

Galaxy Fold omogoča večopravilnost, gledanje video posnetkov, igranje iger in še veliko več - prinaša nove življenjske izkušnje in ustvarja nove priložnosti.

“Samsung danes odpira novo poglavje v zgodovini mobilnih tehnologij, saj dokazuje, kaj je še možno pri pametnem telefonu. Galaxy Fold predstavlja popolnoma novo kategorijo, ki odkriva nove zmogljivosti, ki jih doslej še nismo videli,” je povedal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor poslovanja IT in mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. “Galaxy Fold smo ustvarili za vse tiste, ki želijo doživeti nekaj novega z vrhunsko prepogljivo napravo, ki presega omejitve tradicionalnih pametnih telefonov.”

Pametni telefon. Tablični računalnik. Prepognjena v eno.
Galaxy Fold ustvarja novo lastno kategorijo. Uporabnikom nudi novo vrsto izkušenj in jim omogoča, da delajo stvari, ki jih z običajnim pametnim telefonom niso mogli. Uporabniki lahko sedaj dobijo najboljše iz obeh svetov - kompaktno napravo, ki se razpre v Samsung pametni telefon z največjim zaslonom do sedaj. Galaxy Fold združuje materialne, inženirske in zaslonske inovacije, ki so bile razvite v osmih letih po predstavitvi prvega fleksibilnega prototipa Samsung zaslona v letu 2011.

• Novi zaslonski materiali: Zaslon se ne krivi. Prepogne se. Prepogibanje je bolj intuitivno gibanje in ga je tudi težje razviti. Samsung je razvil novo plast polimera in ustvaril za približno 50 odstotkov tanjši zaslon od običajnega zaslona pametnega telefona. Material omogoča, da je nov Galaxy Fold hkrati fleksibilen in trpežen, primeren za trajno uporabo.
• Novi mehanizem za pritrjevanje: Galaxy Fold se odpre kot knjiga: gladko in naravno, ter se zapre ravno in kompaktno s klikom. Da bi to lahko dosegli, je Samsung razvil prefinjen brezstopenjski tečaj. Ta sistem je nameščen v skritem ohišju, tako da sama naprava izgleda brezhibno in elegantno.
• Novi oblikovni elementi: Od zaslona do ohišja, vseh elementov, ki jih lahko vidite in se jih dotaknete - Samsung je dodelal vsako podrobnost. Bralnik prstnih odtisov se nahaja s strani, ki se je palec normalno dotika, kar omogoča enostavno odklepanje naprave. Dve bateriji in komponente so enakomerno porazdeljene, tako da je Galaxy Fold v rokah popolnoma uravnotežen. Edinstvene barve - siva, črna, zelena in modra - ter vgraviran tečaj s Samsung logotipom dopolnjujejo podobo naprave in ji dajejo eleganten pridih.

Popolnoma drugačna izkušnja
Galaxy Fold je bil zasnovan z uporabniki v mislih - z željo ponuditi več in boljše dejavnike, ki izboljšujejo uporabniško izkušnjo. Galaxy Fold vam omogoča, da spremenite zaslon v takšnega kot ga v tistem trenutku potrebujete. Enostavno ga izvlecite iz žepa za klicanje in pošiljanje sporočil z eno roko, ali ga odprite za neskončno možnosti večopravilnosti in boljšo izkušnjo gledanja, ne glede na to, ali gledate prezentacijo, digitalne revije ali filme.

Edinstven uporabniški vmesnik, razvit za Galaxy Fold, nudi nove načine uporabe telefona in vam tako omogoča še več:
• Multi-aktivno okno: Hkrati odprite do tri aktivne aplikacije, ne glede na to, kaj delate, predvajate ali delite. Ste pripravljate na verižno gledanje filmov ali serij? Preglejte najnovejše filme in serije na Amazon Prime Video, poiščite ocene in hkrati povabite prijatelje, da se vam pridružijo pri gledanju - vse to na enem zaslonu.
• Neprekinjenost aplikacije: Naredite intuitivne, brezhibne prehode med zaslonoma. Ko se Galaxy Fold odpre in zapre, se bodo aplikacije samodejno prikazale tako, kot ste jih prej pustili. Ostanite povezani ter na Instagramu s preprostim enoročnim pomikanjem hitro preverite obvestila in preglejte najnovejše zgodbe vaših prijateljev. Ko ste pripravljeni posneti fotografijo, jo urediti ali bolj podobno pogledati, zgolj odprite vaš telefon in uporabite večji zaslon.

Samsung je sodeloval z družbo Google in skupnostjo razvijalcev Android, da bi zagotovil, da so vse aplikacije in storitve uporabnikov, kot so Facebook, WhatsApp in YouTube na voljo tudi za uporabniški vmesnik nove naprave Galaxy Fold.

Vrhunska zmogljivost, narejena za prepogibanje
Galaxy Fold je zasnovan za pogosto in intenzivno rabo, ne glede na to, ali gre za delo, predvajanje ali deljenje vsebin. Galaxy Fold vključuje zmogljivo strojno opremo, tako da lahko z njim opravljate nudi najbolj zahtevne naloge.
• Naredite več: Da bi zagotovili nemoteno delovanje, tudi če hkrati uporabljate tri aplikacije, je Samsung opremil Galaxy Fold z zmogljivim čipovjem naslednje generacije in 12 GB procesorjem – tako ima Galaxy Fold podobno zmogljivost kot osebni računalnik. Sofisticiran sistem dvojne baterije je posebej zasnovan tako, da je vedno v koraku z vami. Galaxy Fold ravno tako omogoča brezžično skupno rabo energije, kar pomeni, da se lahko brezžično polni prek druge naprave ali brezžično polni drugo napravo, ko je priključen na polnilec.
• Ultimativna multimedijska izkušnja: Galaxy Fold je namenjen zabavi. Zahvaljujoč privlačnim vizualizacijam na dinamičnem AMOLED zaslonu in jasnemu zvoku AKG zvočnikov, bodo vaši najljubši filmi in igre, kot je Asphalt 9, oživeli v celi svoji veličini.
• Naša najbolj vsestranska kamera doslej: Ne glede na to, na kakšen način držite ali prepognete napravo, bo kamera pripravljena – nikoli ne boste zamudili trenutka. S šestimi lečami - tremi z zadnje strani, dvema na notranji strani in eno na zaslonu na preklop - je sistem kamere pri Galaxy Fold zares vsestranski. Galaxy Fold uvaja tudi novo raven večopravilnosti, ki omogoča uporabo drugih aplikacij med videoklicem.

Naredite vse z napravo Galaxy Fold
Galaxy Fold je več kot mobilna naprava. To je portal za celotno galaksijo povezanih naprav in storitev, ki jih je Samsung razvil z leti, z namenom, da bi uporabnikom ponudili izkušnje, ki so se prej zdele neverjetne. Skupaj s Samsung DeX nudi izkušnjo podobno izkušnji uporabe osebnega računalnika. Bixby je podprt z novimi funkcionalnostmi, kot je Bixby Routines, ki pomaga pri predvidevanju vaših potreb, Samsung Knox bo pa varoval vaše podatke in informacije. Galaxy ekosistem vam omogoča izvajanje stvari, ki vas navdušujejo - ne glede na to, ali gre za plačevanje s Samsung Pay ali uporabo programa Samsung Health za upravljanje vašega zdravja in dobrega počutja.

Galaxy Fold bo na voljo v LTE in 5G različici v drugem kvartalu 2019.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki