marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (2.000 mAh)
Dimenzije:
64,2 x 124 x 12,5 mm
Teža:
145,3 g

Tip zaslona:
Super AMOLED, občutljiv na dotik, 16 mio. barv, kapacitiven, 480 x 800 pik, 4,0"

Notranji pomnilnik:
do 8 GB
Operacijski sistem:
Android OS

zunanja povezavaTehnična specifikacija mobilnika na strani proizvajalca
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Pametni telefon s projektorjem

Samsung Galaxy Beam


Samsung Galaxy Beam

27.02.2012
Objavil: Thomas Bergant

Samsung Electronics, vodilno podjetje na področju digitalnih medijev ter tehnologij digitalne konvergence, je v Barceloni predstavilo Samsung GALAXY Beam. Gre za pametni telefon s projektorjem, ki omogoča, da kjer koli prikažete in delite multimedijske vsebine na velikem in svetlem zaslonu.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 5 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
ne podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
ne podpira TV-OUT
ne podpira LTE
ne podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
ne podpira radio FM

S telefonom GALAXY Beam lahko uporabniki delijo svoje fotografije, video posnetke ali druge digitalne medijske vsebine s svojo družino ali s prijatelji, in sicer tako, da jih projicirajo neposredno na steno, strop ali improvizirano ravno površino, ki služi kot platno. Tako so lahko vsi deležni zabave, ne da bi se morali stiskati okrog telefona ali ekrana tabličnega računalnika. Ultra svetel projektor telefona GALAXY Beam, ki zmore svetlobni tok kar 15 lumnov, omogoča uporabnikom, da brez omejitev in takoj delijo pomembne trenutke iz svojega življenja. Ti bodo prikazani ostro in jasno, tudi na prostem.

»GALAXY Beam omogoča mobilno svobodo in edinstveno doživetje digitalnih vsebin za vsakogar, kjer koli in kadar koli. Ob tem pa gre še vedno za pametni telefon, ki je tanek in vitek kot ostali proizvodi na trgu,« je komentiral JK Shin, predsednik in direktor divizije mobilnih komunikacij pri Samsung Electronics. »GALAXY Beam je naprava, ki je nastala na podlagi Samsungovih odkritij in inovacij. Je priča Samsungove predanosti zagotavljanju izjemnih doživetij za potrošnike s proizvodi, ki jim omogočajo, da se izrazijo in izpolnijo,« še dodaja.

Video posnetki, zemljevidi, poslovne informacije, igre - z GALAXY Beam lahko nemudoma predvajate celoten niz multimedijskih vsebin v obliki jasne projekcije z visoko ločljivostjo, do širine 50 palcev. Aparat je opremljen s posebno aplikacijo, namenjeno posebej delovanju projektorja, ki omogoča preprosto izbiro vsebine in aktiviranje projekcije v le nekaj preprostih korakih.

Dodajte kanček čarobnosti ali zabave druženju s prijatelji tako, da katero koli sobo ali teraso v trenutku spremenite v mini hišni kino in s preprostim dotikom na gumb predvajate video posnetke v polni ločljivosti na stropu ali na steni. Prav tako lahko s fotoaparatom z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih točk, ki je vgrajen v GALAXY Beam, zajamete svoje najljubše trenutke s potovanj, nato pa jih v obliki projekcije prikažete družini na steni v jedilnici med predvajanjem priložnostne glasbe kar iz telefona, tako da so vsi deležni edinstvenega doživetja.

Za mlade uporabnike, ki zahtevajo stalno in neposredno druženje z izmenjavo digitalnih vsebin in razvedrila, GALAXY Beam predstavlja nov način skupne zabave. Tako aparat postane veliko več kot le telefon. Je priročno digitalno orodje, ki ga lahko uporabite kjer koli, s katerim lahko vnesete vizualno zabavo v preprosto druženje na ulici, določite razpoloženje na majhni zabavi, ali preprosto spremenite najlepše trenutke v življenju v nekaj osebnega, kar lahko nemudoma delite s svojimi najbližjimi. Z GALAXY Beam lahko v nekaj sekundah poživite zabavo za rojstni dan ali obletnico, tako da predvajate glasbene video posnetke s portalov YouTube ali Hulu neposredno na stropu ali na vratih. Podobno lahko učenci in študentje delijo video posnetke ali pa svoje študijsko delo v vsaki študentski sobi ali skupnem prostoru ter tako skupinsko učenje spremenijo v povsem novo interaktivno doživetje kar s svoje mize ali iz dlani. GALAXY Beam je idealen tudi za interaktivno igranje iger. Uporabniki lahko naložijo svoje igre ali pa izbirajo med več kot 1.000 igrami v Game Hub, Samsungovi specializirani virtualni trgovini z video igrami. Igre lahko nato prikažejo s pomočjo projektorja in v njih uživajo skupaj z opazovalci ali udeleženci v igri za več oseb ter tako spremenijo igranje iger v neprekosljivo interaktivno družabno doživetje. GALAXY Beam pa bo nadvse priročen pripomoček tudi za poslovneže. Nepremičninski posrednik, na primer, lahko prikaže fotografije nepremičnin svojim bodočim kupcem, arhitekt lahko prikaže osnutek svojih zamisli sodelavcem na licu mesta, na samem gradbišču.

Čeprav je opremljen z zavidljivim projektorjem, GALAXY Beam ne pomeni nikakršnega kompromisa glede sloga ali prenosnosti. Njegova debelina je zgolj 12,5 mm, njegova oblika pa je elegantna in ergonomska. Njegovo delovanje omogoča operacijski sistem Android 2.3 Gingerbread, ki ga poganja dvojedrni procesor 1,0 GHz, kar zagotavlja raznolik in zelo odziven uporabniški vmesnik. Navdušujočih 8 GB notranjega spomina pomeni, da ima GALAXY Beam več kot dovolj prostora za shranjevanje multimedijskih vsebin brez kakršnih koli kompromisov. Hkrati pa močna 2000-mAh baterija zagotavlja večjo moč prikaza ter svobodo glede izbire vsebin.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezani članki
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki