marketing
povzetek
tehnične lastnosti
Tip baterije:
Li-Ion (3200 mAh)
Dimenzije:
151,2 x 79,2 x 8,3 mm
Teža:
168 g

Tip zaslona:
Super AMOLED, občutljiv na dotik, kapacitiven, 1080 x 1920 pik, 16 M barv, velikost 5,7 palca

Procesor:
štirijedrni 2.3 GHz Krait 400 (LTE model) / štirijedrni 1,9 GHz Cortex-A15 + štirijedrni 1,3 GHz Cortex-A7
Notranji pomnilnik:
32/64 GB pomnilnika, 3 GB RAM
Stopnja sevanja SAR:
0,29 W/kg (pri glavi) / 0.36 W/kg (pri telesu)
Operacijski sistem:
Android OS
Zadnji testi mobilnikov
mobilniki
arhiv predstavitev
Samsung

Oblikujte svojo življenjsko zgodbo

Samsung Galaxy Note 3


Samsung Galaxy Note 3

05.09.2013
Objavil: Dare Gliha

Samsung je predstavil novinca v družini Note. Novi Samsungov Galaxy Note 3 naredi vsakdanja opravila prijetnejša in združuje inovativne funkcije, s katerimi bodo uporabniki laže izrazili svoje zgodbe. Galaxy Note 3 ima večji in boljši zaslon za večjo preglednost in zmogljivejšo večopravilnost, vključuje pa tudi izboljšano različico pisala S Pen, s katerim bo opravljanje vsakdanjih nalog hitrejše in preprostejše.ne podpira datum microSD
ne podpira ura
ne podpira slovenski jezik
ne podpira vibriranje
ne podpira ALS
ne podpira razširitveno mesto za kartico
ne podpira zunanja antena
ne podpira zaslon občutljiv na dotik
ne podpira prog. oprema za povezavo s PC
ne podpira Accelerometer (orientacijski senzor)
podpira SMS  
ne podpira EMS
podpira MMS
podpira e-pošta (IMAP/POP3)
podpira push-email
ne podpira Push To Talk
ne podpira lastne melodije (skladatelj) 13 Mpix
Povečava: -/ni podatka
nočni način
panorama
samosprožilec
stabilizator slike
efekti
okvirji
nastavljanje beline
nastavljanje osvetlitve
makro način slikanja
dve kameri
vgrajena bliskavica
Snemanje video: neomejeno
ne podpira predvajalnik MIDI melodij
ne podpira predvajalnik MP3 melodij
ne podpira predvajalnik WAV melodij
ne podpira MIDI za zvonjenje
ne podpira WAV za zvonjenje
ne podpira MP3 za zvonjenje
ne podpira lastno ozadje
ne podpira teme
ne podpira vgrajen fotoaparat
ne podpira GSM 900/1800 MHz  
ne podpira GSM 900/1800/1900 MHz
podpira GSM 850/900/1800/1900 MHz
ne podpira 5G
podpira GPRS
ne podpira HSCSD
podpira EDGE
podpira UMTS
podpira HSDPA
podpira Wi-Fi
podpira bluetooth
podpira infrardeči vmesnik
podpira kabel (USB, ...)
podpira HTTP (spletne strani)
podpira WAP
podpira GPS (satelitska navigacija)
podpira TV-OUT
podpira LTE
podpira NFC
podpira koledar  
podpira budilka
podpira opomniki
podpira kalkulator
podpira snemalnik zvoka/diktafon
podpira igre
podpira java
podpira radio FM

Galaxy Note 3 vas bo vsak dan očaral

“Galaxy Note je z izidom leta 2011 odprl popolnoma novo kategorijo pametnih naprav. Ogromen uspeh telefona Galaxy Note je utrdil naše prepričanje, da uporabniki na svojih pametnih napravah želijo visokokakovostne funkcije, ki bi jim olajšale življenje,« je pojasnil J. K. Shin, generalni direktor in predsednik IT & Mobile Division v družbi Samsung Electronics. »Samsung Galaxy Note 3 je odločen in izviren korak k temu, da uporabnikom omogočimo izražanje svoje življenjske zgodbe z dinamičnim in preprostim pripomočkom, ne glede na to, ali gre za službo, zabavo ali družinske trenutke. S preprostim pritiskom na gumb S Pen se odklenejo neštete možnosti za spreminjanje vsakdanjih dogodkov v nenavadne stvaritve, ki se prikažejo na velikem zaslonu Note 3.«

Samsungov Galaxy Note 3 je opremljen z večjim 5,7-palčnim super AMOLED zaslonom polne visoke ločljivosti, vendar je tanjši (8,3 mm) in lažji (168 g), tudi baterija zdrži dlje (3200 mAh). Ima vgrajeno zadnjo kamero s 13 megapikami ločljivosti in stabilizacijo slike Smart Stabilization, za svetlobo poskrbi LED bliskavica, zato lahko tudi v slabih svetlobnih pogojih zajamete jasne posnetke. Galaxy Note 3 nudi najsodobnejšo tehnologijo za povezavo v omrežja LTE CAT4 in podpira največje število frekvenc. Njegov pomnilnik s 3 GB RAM je največji v tem razredu, zato je tudi hitrejši in zmogljivejši.

Ravnovesje med zmogljivostjo in obliko

Poleg pomembnih tehnoloških nadgradenj je Galaxy Note 3 drugačen tudi na pogled in dotik. Sodoben Samsungov dizajn je ozaljšan z mehko reliefno hrbtno prevleko ter prefinjenimi robovi. Nazobčan vzorec ob stranicah telefona spominja na brezčasne kakovosti klasičnih notesnikov in planerjev. Galaxy Note 3 bo na voljo v treh barvah: črni (Jet Black), beli (Classic White) in rožnati (Blush Pink). Za osebno izraznost bodo uporabniki imeli na izbiro številne etuije v različnih barvah.

S Pen za preprostejše, hitrejše in razburljivejše življenje

Izboljšana funkcija pisala S Pen postavlja delanje zapiskov v nove, sodobnejše okvirje, kjer lahko vsakdanje naloge opravimo z enim samim klikom. Napredno pisalo S Pen je zasnovano kot polno delujoč komunikacijski vmesnik med telefonom in uporabnikom ter igra ključno vlogo v načinu interakcije uporabnika z napravo in lajša vsakdanja opravila.

S preprostim klikom na gumb S Pen, ko z njim lebdimo nad zaslonom, se odpre okence Air Command, paleta petih kompaktnih funkcij, ki resnično naredijo uporabo preprostejšo in hitrejšo. S funkcijo Air Command ni potrebe po preklapljanju med okni, shranjevanju ukazov ali pregledovanju različnih menijev. Air Command nudi dostop do naslednjih funkcij:

• Action Memo nam omogoča, da na roko napišemo besedilo in ga avtomatično pretvorimo v digitalno formatiran zapis. Z Action Memo lahko v trenutku začnemo klic, dodamo osebo med stike, poiščemo naslov na zemljevidu, brskamo po spletu, shranimo opravek na seznam opravil in več.
• Scrapbook na enem mestu organizira ali zbere vsebine in informacije iz različnih virov, kot so splet, YouTube in Galerija, zato da jih lahko naenkrat pogledamo. Ko shranimo vsebino za prihodnjo uporabo, Scrapbook shrani tudi vir ali URL, s čimer nato laže najdemo izvirni vir.
• Screen Write zajame posnetek celega ekrana na napravi, na katerega lahko potem dopisujemo pripombe ali dodatne informacije.
• S Finder omogoča razširjeno iskanje vsebin ne glede na njihovo vrsto. Z vnosom ključnih besed ali filtrov, kot so datum, lokacija in vrsta vsebine, lahko poiščemo datoteke, dogodke, besedila iz klepetov in celo stran za pomoč – vse na enem mestu. Poleg tega so v iskanje vključeni prostoročni zapiski iz funkcije Memo pa tudi simboli in formule.
• Pen Window je aplikacija, s katero lahko uporabljamo S Pen za odpiranje okenca z aplikacijami, ki omogoča resnično večopravilnost. S preprostim izrisom okenca katere koli velikosti na zaslonu lahko hitro in preprosto odpremo novo okence z drugim programom, kot so YouTube, računalo ali brskalnik, ne da bi za to morali prekiniti trenutno delo.

Za naprednejše delanje zapiskov je tu novi S Note, ki je celostna rešitev za preprosto pisanje, organiziranje in urejanje zapiskov ter brskanje po njih, kar olajšujeta uporabniku prijazen vmesnik in funkcija Easy Chart. Novi S Note se lahko tudi sinhronizira z Evernote ali Samsungovim računom, potem pa do njega dostopite z različnih Samsungovih pametnih naprav. Če želimo vzeti samo delček slike ali vsebine na spletu ali telefonu, potem z napredno funkcijo Easy Clip v grobem označimo polje, ki ga želimo izrezati in shraniti, funkcija pa ga potem lepo obreže in shrani.

Večji zaslon za večji užitek in večjo storilnost

Samsung Galaxy Note 3 ima vgrajen večji zaslon, ki je obenem zmogljivejši, zato bo izkoristek dodatnega prostora maksimalen. 5,7-palčni Super AMOLED zaslon polne visoke ločljivosti prikazuje kristalno jasno sliko, s katero bo gledanje posnetkov v visoki ločljivosti, branje besedil in ustvarjanje novih vsebin še večji užitek.

My Magazine nudi novice, družbene medije, zabavo in različne vsebine po meri uporabnika. Razvit je bil v sodelovanju z revijo Flipboard, rezultat pa je potrošniška izkušnja integriranih vsebin v obliki sodobne, dinamične elektronske revije.

Galaxy Note 3 je bil ustvarjen za opravljanje več nalog hkrati

• Z novo storitvijo Multi Window lahko neopazno preklapljamo med aplikacijami ali okni, ne da bi za to morali zapreti staro okno ali odpreti novega, zato bo delo hitrejše in učinkovitejše, večja pa bo tudi povezanost med programi. En program je mogoče izvajati tudi v dveh oknih hkrati. Na primer, lahko beremo novice v enem brskalniku, v drugem pa brskamo po spletu ali pa s ChatON pošljemo sporočilo enemu prijatelju, medtem ko beremo sporočilo od drugega.
• S funkcijo Drag and Drop v storitvi Multi Window lahko iz enega okna v drugo preprosto povlečemo in spustimo vsebino, kot sta besedilo ali slika.
• S funkcijo Pen Window iz storitve Air Command bo večopravilnostna izkušnja boljša, saj z njo narišemo novo okno na zaslonu, v katerem se odpre nov program, ne da bi za to morali zapreti prejšnjega.

Izboljšava storitve Group Play je deljenje videoposnetkov. Storitev se je prvič pojavila na Galaxy S4, z njo pa so povezani uporabniki skupaj predvajali isto glasbo, igrali iste igre in si delili dokumente. Zdaj lahko s svojimi prijatelji delijo tudi videoposnetke in sočasno predvajajo iste vsebine. Možno je tudi povezati do pet naprav eno ob drugi in s tem ustvariti en skupen velik ekran.

fotografije
Opomba: Podatki in funkcije mobilnika se lahko razlikujejo in ni nujno, da so 100% pravilni.
komentarji
povezane vsebine
dodatna oprema
Ni povezane dodatne opreme.
povezane vsebine
oprema: Samsung
povezane novice
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki