marketing
več | arhivpoudarjeno.
slika3nm Exynos 2500 naj bi bil učinkovitejši od Snapdragona 8 Gen 4
03.05.2024

Samsung se je pri zadnjih nekaj platformah Exynos spopadal z energetsko učinkovitostjo in zmogljivostjo, vendar je z letošnjimi procesorji naredil velik korak naprej. In če gre verjeti novim govoricam, bi lahko leta 2025 prehitel Qualcommov najboljši procesor.

slikaTehnologija umetne inteligence telefona Magic6 Pro spreminja pravila industrije
29.04.2024

Proizvajalci pametnih naprav si ob nadaljnjem napredku v svoji ponudbi prizadevajo ustvariti tehnologijo nove generacije, ki obljublja, da bo na novo opredelila meje inovacij. Ta neizprosen tempo tehnološkega napredka kaže, da bodo nove funkcije, kot so integracija umetne inteligence, strojno učenje in robno računalništvo, tu ostale.

slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

članki

Vodafone odpušča


07.06.2006
Objavil: Mitja Zupančič

Pri mobilnem operaterju Vodafone v kraju Newbury bodo sprostili več kot 400 delovnih mest. Zmanjševanje delovnih mest je posledica rekordne izgube, ki se giblje v znesku 15 miljard funtov, to pa je tudi zgodovinsko največja izguba evropskih družb nasploh.

Izgube so v večini nastale pri odpisu vrednosti družbenih dobičkov v Nemčiji, kjer je družba pred šestimi leti porabila 100 milijard funtov za sovražni prevzem rivala Mannesmann.

Operater Vodafone pa je najavil prestrukturiranje osebja v prihodnosti. Tudi v kraju Newbury.

Direktor Arun Sarin je povedal: "Imamo močno marketinško mesto, smo uspešnejši od glavnih tekmecev. Vendar pa smo ponovno pregledali našo strategijo, kjer ostaja želja ugoditi strankam ne glede na njihove zahteve. Dobra novica je, da so osnovni dobički dobri in močno upamo, da trenutna izguba ne bo bistveno vplivala na našo prihodnost."

Direktor podružnice v Newburyju je še dodal: "Nikakor ne moremo uiti dejstvu, da ima odpuščanje delavcev velik udarec na samo mesto in okolico. Kot veliko ljudi, sem tudi jaz ponosem, da imamo družbo Vodafone tukaj v Newburyju. Naredil bom vse, kar je v moji moči, da bom pomagal ljudem, ki so bili odpuščeni. To so trenutno moje najpomembnejše skrbi."

Leslie Manasseh, namestnik generalnega sekretarja pri komunikacijskem združenju Connect, je povedal: "Medtem, ko je družba najavila velike izgube, so le-te prišle od revalvacije sredstev, ki jih je družba kupila za njihovo strategijo. Naši člani so upravičeno zaskrbljeni, predvsem ker se bojijo "odplačevanja cen", ki jih postavljajo odločitve menedžmenta."

Pri Vodafonu so se leta 2002 vselili v njihovo 100 milijonov funtov vredno centralo v Newburyju. "Štab" pa je sestavljen iz sedmih med seboj povezanih stavb in nudi delovna mesta za več kot 3000 uslužbencev.

Kljub zgubam pa so delnice družbe na borzi narasle za 3,3 odstotka.

V izjavi so še dodali, da so dohodki iz rednega poslovanja bili 7,5 odstotka višji, kar pomeni da so imeli v preteklem letu 26,1 milijona novih strank.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki