marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Spremenite svoj mobilni telefon v avtomobilski zvočni sistem

Deli z ostalimi

12.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Venturi Mini FM sprejemnik uporablja bluetooth tehnologijo za zvočne pogovore in predvajanje glasbe v avtomobilu. Uporabniki mobilnih telefonov lahko prenašate svojo glasbo iz mobilnega telefona neposredno na radijski sprejemnik avtomobila, medtem ko uporabljate zvočni sistem v avtomobilu kot del prostoročnega sistema, zahvaljujoč novi majhni napravi, katero priključimo na napajanje v avtomobilu.

Venturi Mini je prva naprava, ki združuje FM sprejemnik za zvok s povezavo bluetooth 2.0. Pripomoček, katerega zlahka spravimo v žep, lahko povežemo z mobilnim telefonom preko povezave bluetooth in omogoči predvajanje glasbe z mobilnega telefona preko radia v avtomobilu.

Podobno pa lahko z Venturi Mini sprejemamo in opravljamo klice preko stereo sistema, nameščenega v avtomobilu, saj ima naprava lasten mikrofon za dvosmerno komunikacijo. Klice lahko sprejmemo ali sprožimo kar preko naprave Venturi Mini, naprava pa posreduje ID klicočega in informacije iz imenika telefona kar na zaslon radijskega sprejemnika v avtomobilu.

Z Venturi Mini lahko povežemo tudi druge naprave, kot so MP3 predvajalniki, ki omogočajo povezavo preko bluetooth standarda. Dodatno pa lahko z Venturi Mini povežemo tudi ostale CD predvajalnike, MP3 predvajalnike in iPode kar preko navadnega, 3,5 milimetrskega, vhoda. Tako lahko prenašamo skladbe iz večine prostoročnih naprav za predvajanje glasbe na zvočni sistem v avtomobilu.

Še ena izredno uporabna funkcija, katero premore Venturi Mini, je vhod za polnilec, podoben USB-ju, za polnjenje mobilnih telefonov ali drugih naprav med potjo.

Venturi Mini bo v septembru tega leta začelo prodajati kar nekaj internetnih prodajalcev, cena pa bo znašala 79,99 britanskih funtov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki