marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaV Googlovem klepetu boste lahko klepetali z uporabniki storitev Slack in Microsoft Teams
26.04.2024

Google svojo aplikacijo za klepet odpira tudi drugim platformam, kot sta Slack in Microsoft Teams. Nova integracija vam omogoča, da sporočate uporabnikom v aplikacijah Slack in Teams, ne da bi vam bilo treba preklapljati med aplikacijami.

slikaAli Apple odpira NFC za tretje ponudnike?
24.04.2024

Prejšnji mesec je izšel iOS 17.4 z velikimi spremembami za lastnike iPhonov v Evropski Uniji, vključno z možnostjo uporabe trgovin z aplikacijami tretjih oseb ter plačevanja aplikacij in storitev zunaj Applove trgovine App Store.

slikaNubia vstopa na šest novih trgov
22.04.2024

ZTE-jeva hčerinska družba nubia ponuja nekaj zelo zanimivih pametnih telefonov, vključno z nedavno predstavljenim nubia Flip, najcenejšim zložljivim telefonom na svetu, za katerega je znamka v začetku tega meseca začela sprejemati mednarodna prednaročila.

slikaApple se sooča z novo veliko tožbo
19.04.2024

Apple je na sodišču v Združenem kraljestvu skušal zavrniti tožbo, vredno skoraj milijardo dolarjev, ki jo je proti podjetju vložilo 1.500 razvijalcev, a mu to ni uspelo. Britansko sodišče je namreč odločilo, da je tožbo mogoče vložiti, zato se bo nadaljevalo s sojenjem - čeprav bo ta korak najverjetneje izveden šele prihodnje leto.

članki

Spremenite svoj mobilni telefon v avtomobilski zvočni sistem


12.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Venturi Mini FM sprejemnik uporablja bluetooth tehnologijo za zvočne pogovore in predvajanje glasbe v avtomobilu. Uporabniki mobilnih telefonov lahko prenašate svojo glasbo iz mobilnega telefona neposredno na radijski sprejemnik avtomobila, medtem ko uporabljate zvočni sistem v avtomobilu kot del prostoročnega sistema, zahvaljujoč novi majhni napravi, katero priključimo na napajanje v avtomobilu.

Venturi Mini je prva naprava, ki združuje FM sprejemnik za zvok s povezavo bluetooth 2.0. Pripomoček, katerega zlahka spravimo v žep, lahko povežemo z mobilnim telefonom preko povezave bluetooth in omogoči predvajanje glasbe z mobilnega telefona preko radia v avtomobilu.

Podobno pa lahko z Venturi Mini sprejemamo in opravljamo klice preko stereo sistema, nameščenega v avtomobilu, saj ima naprava lasten mikrofon za dvosmerno komunikacijo. Klice lahko sprejmemo ali sprožimo kar preko naprave Venturi Mini, naprava pa posreduje ID klicočega in informacije iz imenika telefona kar na zaslon radijskega sprejemnika v avtomobilu.

Z Venturi Mini lahko povežemo tudi druge naprave, kot so MP3 predvajalniki, ki omogočajo povezavo preko bluetooth standarda. Dodatno pa lahko z Venturi Mini povežemo tudi ostale CD predvajalnike, MP3 predvajalnike in iPode kar preko navadnega, 3,5 milimetrskega, vhoda. Tako lahko prenašamo skladbe iz večine prostoročnih naprav za predvajanje glasbe na zvočni sistem v avtomobilu.

Še ena izredno uporabna funkcija, katero premore Venturi Mini, je vhod za polnilec, podoben USB-ju, za polnjenje mobilnih telefonov ali drugih naprav med potjo.

Venturi Mini bo v septembru tega leta začelo prodajati kar nekaj internetnih prodajalcev, cena pa bo znašala 79,99 britanskih funtov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki