marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTransakcije z uporabo nosljive tehnologije se povečujejo
06.12.2019

Uporaba pasivne nosljive tehnologije za plačila še naprej narašča po Evropi, saj lahko potrošniki ta relativno nov način plačevanja hitro in enostavno vključijo v svoj vsakdan. V primerjavi z letom poprej, se je število plačilnih transakcij z uporabo nosljive tehnologije v 2019 povečalo za osemkrat.

slikaSamsung zaščitil novo »Bright Night« kamero za serijo S11
04.12.2019

Zadnje čase uhaja vse več novic o prihajajoči Samsungovi seriji Galaxy S11. Zadnja novica prihaja iz patentnega urada EUIPO. V vloženih dokumentih je razvidno, da želi Samsung zaščititi nov senzor z imenim »Bright Night«, ki bo glede na opis uporabljen v mobilnikih in tablicah.

slikaSamsung Galaxy Fold na voljo tudi v Sloveniji
03.12.2019

V naslednjih tednih bo Samsung Galaxy Fold na voljo tudi za slovenske uporabnike – edinstveni prepogljivi telefon je možno prednaročiti že danes, prosta prodaja pa se začne 20. decembra. Samsung Galaxy Fold, ki prihaja v črni barvi, bo možno kupiti v Samsung Centru v Cityparku in pri vseh slovenskih mobilnih operaterjih.

slikaXiaomi beleži rekordne prihodke v Q3, a delež mobilnikov pada
02.12.2019

Prihodki podjetja Xiaomi za tretje četrtletje letošnjega leta so bili višji kot kdaj koli in znašajo 7,63 milijarde dolarjev. Glavni dejavniki rasti so oddelki IoT in SmartHome, presenetljivo pa je upadla prodaja mobilnih telefonov.

članki

Spremenite svoj mobilni telefon v avtomobilski zvočni sistem

Deli z ostalimi

12.09.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Venturi Mini FM sprejemnik uporablja bluetooth tehnologijo za zvočne pogovore in predvajanje glasbe v avtomobilu. Uporabniki mobilnih telefonov lahko prenašate svojo glasbo iz mobilnega telefona neposredno na radijski sprejemnik avtomobila, medtem ko uporabljate zvočni sistem v avtomobilu kot del prostoročnega sistema, zahvaljujoč novi majhni napravi, katero priključimo na napajanje v avtomobilu.

Venturi Mini je prva naprava, ki združuje FM sprejemnik za zvok s povezavo bluetooth 2.0. Pripomoček, katerega zlahka spravimo v žep, lahko povežemo z mobilnim telefonom preko povezave bluetooth in omogoči predvajanje glasbe z mobilnega telefona preko radia v avtomobilu.

Podobno pa lahko z Venturi Mini sprejemamo in opravljamo klice preko stereo sistema, nameščenega v avtomobilu, saj ima naprava lasten mikrofon za dvosmerno komunikacijo. Klice lahko sprejmemo ali sprožimo kar preko naprave Venturi Mini, naprava pa posreduje ID klicočega in informacije iz imenika telefona kar na zaslon radijskega sprejemnika v avtomobilu.

Z Venturi Mini lahko povežemo tudi druge naprave, kot so MP3 predvajalniki, ki omogočajo povezavo preko bluetooth standarda. Dodatno pa lahko z Venturi Mini povežemo tudi ostale CD predvajalnike, MP3 predvajalnike in iPode kar preko navadnega, 3,5 milimetrskega, vhoda. Tako lahko prenašamo skladbe iz večine prostoročnih naprav za predvajanje glasbe na zvočni sistem v avtomobilu.

Še ena izredno uporabna funkcija, katero premore Venturi Mini, je vhod za polnilec, podoben USB-ju, za polnjenje mobilnih telefonov ali drugih naprav med potjo.

Venturi Mini bo v septembru tega leta začelo prodajati kar nekaj internetnih prodajalcev, cena pa bo znašala 79,99 britanskih funtov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki