marketing
več | arhivpoudarjeno.
slikaPrvi pametni telefon s petimi zlatimi oznakami DXOMARK 2024
18.03.2024

HONOR je s svojim najnovejšim modelom pametnega telefona Magic6 Pro ponovno na novo definiral meje segmenta prvokakovostnih pametnih telefonov. HONOR Magic6 Pro je prvi pametni telefon, ki mu je DXOMARK 2024 podelil pet zlatih ocen.

slikaApple je določil čas za dostop do alternativnih trgovin z aplikacijami po izstopu iz EU
15.03.2024

Apple je končno razkril, kakšna je napovedana politika “gone for too long” (politika predolgega odhoda) do uporabnikov, ki so si naložili aplikacije izven trgovine AppStore in zapustijo Evropsko unijo. To obdobje je sedaj točno določeno, in sicer 30 dni.

slikaTelefon z Androidom lahko sedaj uporabljate kot kamero v operacijskem sistemu Windows 11
13.03.2024

Najnovejši dodatek k programu Windows Insider je možnost uporabe telefona ali tabličnega računalnika s sistemom Android kot spletne kamere. Uporabniki Windows 11, ki so vključeni v program Insider, lahko zdaj med videokonferenčnimi sejami kot spletno kamero uporabljajo vse telefone ali tablične računalnike z operacijskim sistemom Android 9.0 in novejšim.

slikaApple je imel sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov v letu 2023
11.03.2024

V novem poročilu družbe Counterpoint Research je navedeno, da je imel Apple leta 2023 sedem najbolje prodajanih pametnih telefonov, kar se je zgodilo prvič. Preostala tri mesta v prvi deseterici je zasedel Samsung.

članki

V Portorožu poteka 24. NT konferenca


22.05.2019
Objavil: Dare Gliha

V Portorožu od včeraj poteka 24. Microsoftova NT konferenca, največja slovenska poslovno-tehnološka prireditev. Kot najboljši dogodek B2B v regiji bo v treh dneh in z več kot 140 predavanji odkrivala najnovejše tehnološke in poslovne trende, največ pozornosti pa bo letos namenjene razvoju umetne inteligence.

Ta je zaznamovala tudi današnji osrednji dogodek, na katerem so udeležence nagovorili Barbara Domicelj, generalna direktorica Microsofta Slovenije, Joacim Damgard, glavni operativni direktor Microsofta CEE, Luciano Floridi z Univerze v Oxfordu, in Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije.

»Microsoft je v najbolj inovativnem in zagona polnem obdobju v svoji zgodovini. V raziskave in razvoj vložimo več kot 12 milijard USD letno, pri čemer se posvečamo zlasti tistim, ki so drzne, pogumne, polne optimizma in sanj, da lahko s tehnologijo izboljšamo svet,« je izpostavila Barbara Domicelj. »Danes smo na pragu novega obdobja v razvoju računalništva. V Microsoftu uresničujemo velike ideje in projekte, ki med drugim temeljito spreminjajo, kako zmanjšujemo porabo energije v sodobnih podatkovnih centrih ali kako se odzivamo na izzive, s katerimi se soočajo posamezniki s posebnimi potrebami. Drugače kot drugi se lotevamo tudi kvantnega računalništva in umetne inteligence. A Microsoft je drugačen še na enem področju, saj smo povsod, kjer smo prisotni, vpeti v lokalno okolje in tesno sodelujemo z lokalnimi partnerji. V slovenskem Microsoftu smo zato ponosni, da se na letošnji konferenci predstavljajo številni inovativni projekti, ki povezujejo odlično slovensko znanje in sodobne Microsoftove tehnologije, vključno z umetno inteligenco.«

Joacim Damgard je predstavil Microsoftov pogled na razvoj in priložnosti umetne inteligence: »Umetna inteligenca že poganja industrijske inovacije in gospodarsko rast, zato organizacije, ki je ne bodo hitro uvedle, tvegajo, da bodo ostale zadaj. Naša nedavna raziskava o umetni inteligenci in voditeljstvu je pokazala, da je pri hitro rastočih podjetjih, ki beležijo dvomestno rast, dvakrat bolj verjetno, da uporabljajo umetno inteligenco kot podjetja z nižjo rastjo. Voditelji hitro rastočih podjetij se v večji meri zavedajo nujnosti uvedbe rešitev umetne inteligence za poslovno rast,« je povedal Joacim Damgard in pozval udeležence konference k ukrepanju. »Nobenega dvoma ni, da se je tekma v umetni inteligenci začela. Morda se sprašujete, kaj potrebujete, da ohranite korak z njo? Če ste poslovni voditelj, začnite z malim projektom in ga potem razširite. Najdite en specifičen poslovni izziv ali cilj. Nikoli ne prenehajte z učenjem. V obdobju, ko je sprememba edina stalnica, je pomembno biti odprt do drugačnih načinov dela.«

Pomemben del NT konference je v okviru Poslovnega dne že vrsto let namenjen tudi poslovnim vsebinam in trendom, povezanim s posameznimi sektorji. Največji poudarek bo na proizvodnem, finančnem, energetskem in javnem sektorju ter – letos prvič – tudi zdravstvu. Poslovni dan na NT konferenci je zaokrožila okrogla miza Slovenija v dobi umetne inteligence, na kateri sorazpravljali Michele Leonardi, izvršni direktor IBM-a Slovenija, Medeja Lončar, glavna izvršna direktorica za Slovenijo in Hrvaško pri Siemensu, Rok Magister, glavni tehnološki direktor za srednjo in vzhodno Evropo pri SAP-u, in Robert Trnovec, direktor za prodajo podjetjem za regijo CEE Multi-Country pri Microsoftu.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki