marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaProdaja pametnih ur v porastu
13.11.2019

Prodaja pametnih mobilnikov že nekaj časa stagnira, to pa ne drži za pametne ure. Prodaja le-teh je namreč čedalje višja, v tretjem četrtletju letošnjega leta je bilo tako razposlanih kar 14 milijonov kosov, kar nanese 42 odstotno rast glede na enako obdobje lani.

slikaHuawei Slovenija predstavil novosti za naš trg
11.11.2019

Huawei Slovenija je prejšnji teden v Kristalni palači ljubljanskega BTC-ja predstavil jesenske novosti, za naš trg. Telekomunikacijski gigant se tako lahko pohvali z brezžičnimi stereo slušalkami FreeBuds 3 in telefonom Nova 5T. Največ zanimanja pa sta deležni obe različici pametnih ur Huawei Watch GT 2, večja s premerom 46mm in manjša s premerom 42mm, ki na police prihaja konec novembra.

slikaSamsung in IBM predstavljata 5G mobilne rešitve, ki temeljijo na umetni inteligenci
08.11.2019

Samsung Electronics in IBM sta na dogodku Samsung Developer Conference 2019 predstavila novo skupno platformo, ki temelji na zmogljivosti IBM Cloud rešitve, umetni inteligenci in vključuje Samsung mobilne rešitve. Sodelovanje med družbama združuje IBM rešitve s Samsung Galaxy ekosistemom, kar omogoča nudenje vrhunskih storitev za poslovne stranke.

slikaSamsung zapira oddelek za izdelovanje čipov po meri
06.11.2019

Samsung že od leta 2016 in mobilnika Galaxy S7 uporablja lastne čipe Exynos, ki temeljijo na v hiši razvitih jedrih Mongoose. Očitno pa se sedaj to spreminja, saj iz Austina v Texasu prihaja novica, da podjetje zapira oddelek ter s tem odpušča okoli 300 zaposlenih.

slikaHuawei se je odzval na obtožbe ameriškega predstavnika na forumu za kibernetsko varnost
04.11.2019

Huawei je neutemeljene obtožbe na račun zaupljivosti podjetja, ki jih je na 5. Evropskem forumu za kibernetsko varnost v Katovicah na Poljskem izrekel uradnik ameriškega zunanjega ministrstva, označil za popoln »nesmisel«.

članki

Ulrich Rokita novi član uprave za tehniko na Si.mobilu

Deli z ostalimi
Si.mobil

28.02.2011
Objavil: Thomas Bergant

Z marcem 2011 bo prišlo do sprememb v upravi družbe Si.mobil. Horst Pertl, dosedanji član uprave za tehniko, bo z marcem prevzel funkcijo člana uprave za tehniko pri bolgarskem MobilTelu - sestrskem podjetju v okviru skupine Telekom Austria Group. Njegovo funkcijo bo kot novi član uprave za tehniko v Si.mobilu prevzel Ulrich Rokita.

Ulrich Rokita je svojo kariero začel kot strokovnjak za radijsko omrežje v družbi Alcatel, leta 1997 pa se je pridružil skupini Telekom Austria Group, kjer je v okviru mobilnega operaterja A1 razvijal najmočnejše mobilno omrežje v avstrijsko in nemško govorečih deželah. Skozi leta je bil dejaven v skoraj vseh novo nastajajočih podjetjih znotraj skupine Telekom Austria Group in njenih projektih ter pomembno prispeval pri širitvi skupine in vstopih na nove trge.

Operater A1 je kot prvi nacionalni operater v Evropi uporabnikom ponudil tehnologijo UMTS, pri čemer je za uvedbo in nadgradnjo omrežja skrbel Ulrich Rokita. V letu 2010 je bil v nekdanjem podjetju Telekom Austria odgovoren za integracijo fiksnega in mobilnega dela načrtovanja omrežja. Pod njegovim vodstvom so v Avstriji uvedli tudi tehnologijo LTE in tako potrdili svoje prvenstvo v kakovosti omrežja.

Vodstvo družbe Si.mobil

Od 1. marca bodo upravo družbe Si.mobila predstavljali Dejan Turk, predsednik uprave, Milan Zaletel, član uprave za finance, in Ulrich Rokita, član uprave za tehniko.

Razširjeno vodstvo sestavljajo direktorji Eva Aljančič, odgovorna za marketing, Barbara Gorše, odgovorna za naročniški sektor, Tamara Valenčič, odgovorna za korporativno komuniciranje in odnose s sodelavci, Gregor Kastelic, odgovoren za storitve jedrnega omrežja in IT, Johannes Nabecker, odgovoren za dostopovno in prenosno omrežje, Boštjan Škufca Zaveršek, odgovoren za prodajo, ter Andrej Špik, odgovoren za regulativo in veleprodajo.

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki