marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaXiaomi razvija novo aplikacijo Mi Health
19.08.2019

Xiaomijeva aplikacija Mi Fit je narejena za zbiranje podatkov iz Xiamomi naprav, kot so Mi Band, Mi Scale, Redmi mobilniki in druge podobne naprave. Očitno pa pri podjetju želijo uporabnikom ponuditi še več, saj načrtujejo aplikacijo Mi Health, ki je bila prvič opažena v preizkusni različici MIUI.

slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

članki

Tretji mobilni operater Tušmobil starta 31. oktobra

Deli z ostalimi
Tušmobil

07.09.2007
Objavil: Thomas Bergant

Slovenija bo tretjega mobilnega operaterja dobila konec prihodnjega meseca, saj bo Tušmobil 31. oktobra končno stopil na trg. Še pred tem pa se je oseba z vzdevkom arashidek odločila, da unovči njegovo ime in na spletnem portalu Bolha za najmanj 500 evrov proda domeni tusmobil.net in tusmobil.info.

"Tušmobil bo celovite storitve mobilne telefonije, torej naročniške in prednaročniške pakete, začel tržiti 31. oktobra. Že prihodnji teden pa bomo na enem od sejmov v Celju začeli promocijsko prodajati naše prednaročniške SIM-kartice," je pojasnil Ivo Kranjčevič, generalni direktorja Tuš Telekoma.

Tušmobila prodajani domeni ne zanimata

Ta teden, torej dva meseca pred prihodom Tušmobila, pa se je na spletni strani bolha.com pojavil oglas osebe arashidek, ki prodaja domeni tusmobil.net in tusmobil.info. Izklicna cena na dražbi, ki traja do 15. septembra, je 500 evrov, do včeraj pa ponudbe ni oddal še nihče. "O prodaji domen smo obveščeni. Ker pa smo mi, natančneje podjetji Tuš Telekom in Tušmobil, že zakupili vrsto domen, za katere načrtujemo, da jih bomo v prihodnosti potrebovali, nas to ne skrbi. Ocenjujejo namreč, da nam tudi morebiten zagon navedenih spletnih strani ne bi škodoval, zato domen ne nameravamo kupiti," meni Kranjčevič.

Lastništvo Tušmobila nespremenjeno

Na koncu nam je sogovornik še zatrdil, da se v zadnjem času lastniška sestava Tušmobila ni spremenila, novosti pa ni opaziti niti v sodnem registru. Spomnimo, da smo avgusta pisali o tem, da naj bi lastnik Engrotuša Mirko Tuš Tušmobil spet želel nazaj. Kot je znano, ga je pred časom namreč prodal svojemu Tuš Telekomu in nizozemski družbi Beheeren Beleggingsmaatschappij Marpa, za katero naj bi bil po neuradnih podatkih v ozadju Anton Majzelj.

Vir: tusmobil.yi.org

fotografije
Ni dodatnih fotografij.
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki