marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaApple Pay od danes na voljo tudi v Sloveniji
26.06.2019

Mastercard v sodelovanju s partnerji N26, Revolut, Monese, Banca Transilvania, Boon, Edenred, J&T, mBank, Slovenská sporiteľňa in Unicredit Bank svojim strankam z današnjim dnem omogoča uporabo storitve Apple Pay za enostavna, varna in zasebna mobilna plačila. Kupci lahko z Apple Pay svoj iPhone, Apple Watch, iPad in iMac uporabljajo za hitra in priročna plačila.

slikaHuawei prodal preko dva milijona ur Watch GT
26.06.2019

Huawei je v prvem četrtletju letošnjega leta odlično prodajal svoje nosljive naprave, zabeležili so kar 282 % povišanje glede na leto poprej. Podjetje je skupaj razposlalo pet milijonov naprav, kar jih uvršča med največje tri znamke v tej kategoriji.

slikaDesetletje neverjetnih inovacij Samsung Galaxy pametnih telefonov
24.06.2019

Preteklo desetletje se bomo spominjali po številnih zgodovinskih dogodkih. Prav tako se je v obdobju zadnjih desetih let v svetu mobilne tehnologije veliko spremenilo. Samsung je natanko pred desetimi leti predstavil prvi Samsung Galaxy pametni telefon, ki je povzročil pravo revolucijo in oblikoval prihodnost pametnih telefonov.

slikaHuawei se vzpenja po lestvici najboljših blagovnih znamk
21.06.2019

Huawei je izboljšal položaj blagovne znamke na vodilni globalni lestvici ter hkrati tudi povečal njeno vrednost. Na lestvici BrandZ, ki jo objavlja raziskovalno podjetje WPP Kantar, je namreč zasedla 47. mesto, eno mesto višje kot lani, in sicer z osemodstotnim povečanjem vrednosti. To je že četrto leto zapored, da je blagovna znamka Huawei med 50 najboljšimi.

slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

članki

TSMC pričakuje veliko od 7nm tehnologije

Deli z ostalimi

22.10.2018
Objavil: Dare Gliha

Vodstvo tajvanskega podjetja TSMC je na seji delničarjev predstavilo načrt, da bo do konca leta 2018 predstavljenih več kot 50 modelov čipov na tehnologiji 7nm, kar naj bi samo v zadnjem četrtletju prineslo 20 odstotno povečanje prihodka.

V letu 2019 načrtujejo izboljšave te nove tehnologije, od njih pa bo odvisno več družb, med njihovimi strankami najdemo tudi Apple, Huawei in Qualcomm. V družbi tudi ne pričakujejo prehoda na drugo tehnologijo v prihodnjih dveh letih, osredotočili se bodo zgolj na izboljšavo 7nm tehnologije.

Čeprav bodočnost za podjetje zgleda svetla, pa so napovedi o dobičku vseeno zmanjšali, predvsem zaradi manjšega povpraševanja na trgu kriptovalut. V prihodnjem letu se pričakuje tudi, da bodo podpisali pogodbe za prodajo nekaj večjim podjetjem, kot so AMD, NVidia, Xilinx ter nekaterim manjšim proizvajalcem čipov za umetno inteligenco. Skupno pa v zadnjem četrtletju letos pričakujejo prihodek okoli 9,4 milijarde dolarja, kar je 10 % povišanje glede na predhodno četrtletje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki