marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomTelekom s paketom, ki vsebuje letno količino prenosa podatkov
16.11.2018

V Telekomu Slovenije so kot prvi pri nas pripravili mobilni paket, ki mobilnega prenosa podatkov ne omejuje več na mesec, temveč uporabniku daje na voljo 2019 GB prenosa podatkov za vse leto, v državah območja z EU-tarifo pa je brez doplačila na voljo do 9,1045 GB mesečno. Poimenovali so ga Vse dobro.

slikaEvropejci so izgubili nadzor nad svojimi osebnimi podatki na spletu
14.11.2018

Od elektronski naslovov in telefonskih številk, do mesta zaposlitve in datuma rojstva; na spletu se o nas najde alarmno število podatkov. Evropejci so tako izgubili pregled nad tem, kako daleč potujejo njihovi osebni podatki, katera podjetja in platforme hranijo informacije o njihovi identiteti ter koliko je na spletu informacij o njihovih otrocih.

slikaSamsung razkriva inovacije na področju umetne inteligence, interneta stvari in mobilne uporabniške izkušnje
12.11.2018

Samsung je predstavil novo zmogljivo orodje za svoji platformi Bixby in SmartThings, ter novo, zmogljivo mobilno izkušnjo z One UI in Infinity Flex Display. Da bi povezano življenje lahko postalo realnost, je Samsung razvijalcem in partnerjem olajšal hitro gradnjo, zagon in širjenje novih izkušenj na milijone naprav po vsem svetu.

slikaNokia 6.1 Plus ponovno dobiva opcijo skrivanja zareze
09.11.2018

Zareza, ki jo je prvi predstavil Apple z iPhonom X je predmet razprav že vse od takrat. Nekateri jo zagovarjajo, spet nekateri menijo, da ne izboljša uporabniške izkušnje. Nekateri proizvajalci v mobilnike vgrajujejo možnost skrivanja zareze, to opcijo je imela tudi Nokia 6.1 Plus, vendar jo je kasneje umaknil Google.

slikaZTE v ZDA izgublja tržni delež
07.11.2018

ZTE, nekoč vodilni proizvajalec naprav na predplačniškem trgu v ZDA, počasi izginja iz tega trga, kar je posledica težav z oblastmi, navajajo pri analitičnem podjetju GlobalData.

slikaSpletni nepridipravi so na lovu za uporabniškimi imeni in gesli študentov ter zaposlenih
05.11.2018

Raziskovalci družbe Kaspersky Lab so zaznali številne spletne napade, ki so bili usmerjeni na najmanj 131 univerz v 16 državah. Ti poskusi kraje občutljivih univerzitetnih podatkov so se zgodili v 12 mesecih (od septembra 2017 do avgusta 2018), pri čemer so od septembra 2017 zabeležili skoraj 1000 napadov s spletnim ribarjenjem.

članki

TSMC pričakuje veliko od 7nm tehnologije

Deli z ostalimi

22.10.2018
Objavil: Dare Gliha

Vodstvo tajvanskega podjetja TSMC je na seji delničarjev predstavilo načrt, da bo do konca leta 2018 predstavljenih več kot 50 modelov čipov na tehnologiji 7nm, kar naj bi samo v zadnjem četrtletju prineslo 20 odstotno povečanje prihodka.

V letu 2019 načrtujejo izboljšave te nove tehnologije, od njih pa bo odvisno več družb, med njihovimi strankami najdemo tudi Apple, Huawei in Qualcomm. V družbi tudi ne pričakujejo prehoda na drugo tehnologijo v prihodnjih dveh letih, osredotočili se bodo zgolj na izboljšavo 7nm tehnologije.

Čeprav bodočnost za podjetje zgleda svetla, pa so napovedi o dobičku vseeno zmanjšali, predvsem zaradi manjšega povpraševanja na trgu kriptovalut. V prihodnjem letu se pričakuje tudi, da bodo podpisali pogodbe za prodajo nekaj večjim podjetjem, kot so AMD, NVidia, Xilinx ter nekaterim manjšim proizvajalcem čipov za umetno inteligenco. Skupno pa v zadnjem četrtletju letos pričakujejo prihodek okoli 9,4 milijarde dolarja, kar je 10 % povišanje glede na predhodno četrtletje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki