marketing
več | arhivpoudarjeno
TelekomTelekom predstavil pakete z imenom Naj in NEO
21.03.2019

Telekom Slovenije je poenostavil ponudbo mobilnih in fiksnih naročniških paketov. Uporabnikom so odslej v najbolje ocenjenem slovenskem mobilnem omrežju na voljo mobilni paketi z imenom Naj, fiksni paketi s celostno ponudbo za dom pa z imenom NEO.

slikaAli tudi Google razmišlja o prepogljivem mobilniku?
20.03.2019

Nedolgo nazaj se je zdelo, da bo Samsung vodilni na trgu prepogljivih mobilnikov, nato pa je na letošnjem mobilnem kongresu iznenada svoj izdelek pokazal še Huawei. Kmalu zatem smo od praktično vseh večjih proizvajalcev dobili informacijo, da bodo v prihodnje izdelali svoj prepogljiv mobilnik.

slikaPrva finančna storitev preko aplikacije Viber v Sloveniji
19.03.2019

Addiko Chat Banking je inovativna in prva slovenska finančna storitev, ki deluje preko aplikacije Viber, ene najbolj priljubljenih platform za komunikacijo na svetu. 'Addiko Chat Banking' uporabnikom ne omogoča zgolj neposredne komunikacije z banko, temveč tudi napredne, preproste in jasne storitve plačevanja.

slikaV 2019 prihajajo telefoni s 64 MP in 100 MP kamerami
18.03.2019

Judd Heape iz Qualcomma je v nedavnem intervjuju razkril, da bodo telefoni s 64MP in celo 100MP kamerami verjetno prišli že v letošnjem letu, čeprav to ni smer, kateri želijo pri podjetju slediti.

slikaMobilniki serije Galaxy S10 v predprodaji do rekordnih številk
15.03.2019

Samsung je sporočil, da so njihovi najnovejši pametni telefoni, Galaxy S10e, S10 in S10+, katerih prodaja se je začela v petek, 8. marca, zabeležili rekordno število prednaročil med vsemi Samsung telefoni v najkrajšem obdobju.

članki

TSMC pričakuje veliko od 7nm tehnologije

Deli z ostalimi

22.10.2018
Objavil: Dare Gliha

Vodstvo tajvanskega podjetja TSMC je na seji delničarjev predstavilo načrt, da bo do konca leta 2018 predstavljenih več kot 50 modelov čipov na tehnologiji 7nm, kar naj bi samo v zadnjem četrtletju prineslo 20 odstotno povečanje prihodka.

V letu 2019 načrtujejo izboljšave te nove tehnologije, od njih pa bo odvisno več družb, med njihovimi strankami najdemo tudi Apple, Huawei in Qualcomm. V družbi tudi ne pričakujejo prehoda na drugo tehnologijo v prihodnjih dveh letih, osredotočili se bodo zgolj na izboljšavo 7nm tehnologije.

Čeprav bodočnost za podjetje zgleda svetla, pa so napovedi o dobičku vseeno zmanjšali, predvsem zaradi manjšega povpraševanja na trgu kriptovalut. V prihodnjem letu se pričakuje tudi, da bodo podpisali pogodbe za prodajo nekaj večjim podjetjem, kot so AMD, NVidia, Xilinx ter nekaterim manjšim proizvajalcem čipov za umetno inteligenco. Skupno pa v zadnjem četrtletju letos pričakujejo prihodek okoli 9,4 milijarde dolarja, kar je 10 % povišanje glede na predhodno četrtletje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki