marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaGoogle ukinja podporo 32 bitnim aplikacijam
18.01.2019

Google od 1. avgusta letos ne bo več podpisoval novih 32 bitnih aplikacij. Uporabniki bodo starejše različice lahko še vedno prenašali in nameščali na svoje naprave – vsaj še nekaj časa. Ali bodo razvijalci aplikacije priredili za 64 bitno platformo je seveda odvisno le od njih.

slikaDružba Sony Europe imenovala novega predsednika
16.01.2019

Sedanji predsednik družbe Sony Europe Limited, g. Shigeru Kumekawa, se bo vrnil v Tokio in 1. aprila 2019 prevzel funkcijo izvršnega direktorja in predsednika podjetja Sony Marketing Inc. G. Hideyuki Furumi, trenutni namestnik predsednika in vodja prodajnega marketinga pri podjetju Sony Mobile Communications Inc., bo nasledil g. Kumekawo na položaju predsednika družbe Sony Europe.

slikaSamsung na CES 2019 predstavil prihodnost povezanega življenja
14.01.2019

Samsung je predstavil vizijo, kako bodo naložbe podjetja v tehnologije AI, IoT ter 5G služili kot gradnik vizije povezanega življenja. Podjetje je hkrati predstavilo svoje prihajajoče platforme robotike, ki jih poganja umetna inteligenca in jih je mogoče uporabiti za upravljanje vsakodnevnih dejavnosti, kot je pomoč starejši populaciji pri samostojnem upravljanju svojega zdravja.

slikaPojavile so se domnevne slike novega iPhona
11.01.2019

Čeprav je do predstavitve novega iPhona še praktično celo leto, so se na spletu že pojavile prve domnevne slike novega mobilnika. Slike bi verjetno spregledali, če nebi prišle iz dokaj zanesljivega vira in sicer jih je na Twitterju objavil @Oneleaks, dodatno pa jih je podprl IceUniverse.

slikaRichard Yu v odprtem pismu napovedal Huaweijeve prioritete
09.01.2019

Huawei je bil v preteklem letu večkrat omenjen tako iz pozitivne, kot tudi negativne strani. Medtem ko so na segmentu pametnih mobilnikov dodobra prevetrili in zavzeli trg, pa so imeli na mrežnem kar nekaj težav.

slikaNagrajenci izbora "Mobilnik leta 2018"
07.01.2019

Na našem portalu ste lahko od 27. novembra do 30. decembra 2018 glasovali za mobilnik leta 2018 po izboru obiskovalcev mobile.si. Sedaj pa si preberite še, kdo so dobitniki nagrad.

članki

TSMC pričakuje veliko od 7nm tehnologije

Deli z ostalimi

22.10.2018
Objavil: Dare Gliha

Vodstvo tajvanskega podjetja TSMC je na seji delničarjev predstavilo načrt, da bo do konca leta 2018 predstavljenih več kot 50 modelov čipov na tehnologiji 7nm, kar naj bi samo v zadnjem četrtletju prineslo 20 odstotno povečanje prihodka.

V letu 2019 načrtujejo izboljšave te nove tehnologije, od njih pa bo odvisno več družb, med njihovimi strankami najdemo tudi Apple, Huawei in Qualcomm. V družbi tudi ne pričakujejo prehoda na drugo tehnologijo v prihodnjih dveh letih, osredotočili se bodo zgolj na izboljšavo 7nm tehnologije.

Čeprav bodočnost za podjetje zgleda svetla, pa so napovedi o dobičku vseeno zmanjšali, predvsem zaradi manjšega povpraševanja na trgu kriptovalut. V prihodnjem letu se pričakuje tudi, da bodo podpisali pogodbe za prodajo nekaj večjim podjetjem, kot so AMD, NVidia, Xilinx ter nekaterim manjšim proizvajalcem čipov za umetno inteligenco. Skupno pa v zadnjem četrtletju letos pričakujejo prihodek okoli 9,4 milijarde dolarja, kar je 10 % povišanje glede na predhodno četrtletje.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki