marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

slikaHuawei najavil posodobitev na EMUI 9 tudi za starejše telefone
07.06.2019

Huawei je pripravil posodobitev na EMUI 9, ki temelji na operacijskem sistemu Android 9, tudi za starejše modele telefonov. Posodobitev bo na voljo za modele iz leta 2016, kot sta Huawei Mate 9 in Huawei P10, njihovim lastnikom pa bo prinesla možnost uživati v uporabniški izkušnji najnovejšega sistema.

članki

Število leta 2016: milijarda zlonamernih datotek v Kaspersky Labovi podatkovni bazi v oblaku

Deli z ostalimi

09.12.2016
Objavil: Thomas Bergant

Kaspersky Lab v svoji podatkovni bazi v oblaku zajema milijardo zlonamernih datotek, vključno z virusi, trojanci, t.i. stranskimi vrati (angl. backdoors), oglaševalskimi programi in njihovimi sestavnimi deli. Petino datotek je odkril in kot zlonamerne prepoznal sistem s strojnim učenjem za analiziranje zlonamerne programske opreme. Ta se imenuje Astraea in deluje znotraj varnostne infrastrukture Kaspersky Laba.

Število kibernetskih groženj, ki se vsakodnevno pojavljajo, je dandanes že tako veliko, da je vsako od njih ročno nemogoče obdelati. Zato je najboljši pristop v boju proti sodobnim kibernetskim grožnjam kombinacija samodejnih procesov za odkrivanje in analizo zlonamerne programske opreme in strokovnega znanja ljudi.

Delež zlonamerne programske opreme, ki jo sistem Astraea samodejno odkrije in doda v Kaspersky Labovo podatkovno bazo v oblaku iz leta v leto narašča: s 7,53 odstotka v 2012 na 40,5 odstotka v decembru 2016. Delež dnevno narašča skladno s številom zlonamernih datotek, odkritih s strani strokovnjakov in zaznavnih sistemov Kaspersky Laba. To število se je povečalo s 70.000 datotek na dan v 2011 na 323.000 datotek dnevno v 2016.

»Milijarda edinstvenih zlonamernih datotek je izjemen mejnik. Ta kaže na obseg kibernetske kriminalitete, ki se je iz nekaj malih forumov s ponudbo prilagojenih zlonamernih orodij razvila v masovno proizvodnjo zlonamerne programske opreme in prilagojenih kriminalnih kibernetskih storitev. Prav tako izpostavlja kakovost in evolucijo naših tehnologij za samodejno analizo zlonamerne programske opreme. Od milijarde datotek v Kaspersky Labovi podatkovni bazi v oblaku jih je sistem s strojnim učenjem Astraea dodal več kot 200 milijonov. Naši napredni sistemi sedaj ne le zaznavajo veliko večino znane zlonamerne programske opreme na dnevni ravni, ampak tudi odkrivajo poprej neznane grožnje. Čeprav so preostalih 800 milijonov datotek dodali drugi interni zaznavni sistemi ali naši strokovnjaki, je prispevek sistemov s strojnim učenjem v Kaspersky Labovo podatkovno bazo v oblaku znaten in bo v prihodnje še naraščal,« pojasnjuje Vyacheslav Zakorzhevsky, vodja raziskovalne skupine za preprečevanje zlonamernih napadov pri Kaspersky Labu.

Astraea je eden od sistemov s strojnim učenjem za analiziranje zlonamerne programske opreme, ki tvori del varnostne infrastrukture Kaspersky Laba. Astraea samostojno analizira obvestila zaščitenih računalnikov in pomaga odkrivati poprej neznane grožnje. Z uporabo metapodatkov (npr. starost, izvor, ime datoteke, pot datoteke) lahko sistem zazna grožnje brez informacij o vsebini datoteke.

Besedilo »Število leta 2016« predstavlja del varnostnega poročila za letošnje leto: Kaspersky Security Bulletin for 2016. Med drugimi vsebinami poročila so še novembra predstavljene »Napovedi o grožnjah za 2017«. Do zaključka decembra pa bodo na voljo še naslednje vsebine: »Tema leta 2016: izsiljevalska programska oprema«, pa tudi povzetek glavnega poročila, pregled in statistični podatki.

Več podatkov o varnostnih grožnjah najdete na spletni strani Securelist.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki