marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaMeizu zapira trgovine in odpušča
16.08.2019

Meizu je očitno zašel v težave, saj iz Kitajske prihajajo novice, da zapirajo fizične trgovine in odpuščajo zaposlene. Glede na navedbe virov naj bi Meizu odpustil kar 30 odstotkov svojih zaposlenih v trgovinah, ostalo naj bi jih le še okoli 1000.

slikaSony Mobile poroča o padcu prodaje že peto četrtletje zapored
14.08.2019

Sony je objavil svoje finančne rezultate za zadnje četrtletje med aprilom in junijem (v internih dokumentih označeno kot Q1 2019). Razkrili so, da se je dohodek na letni ravni povečal za 18 odstotkov, oddelek Electronic Products & Solutions pa je zopet poročal o zmanjšanju prodaje in prihodkov iz poslovanja.

slikaHuawei predstavil porazdeljeni operacijski sistem HarmonyOS
12.08.2019

Huawei je na konferenci za razvijalce HDC predstavil operacijski sistem HarmonyOS. Sistem temelji na majhnem jedru (microkernel) in je zasnovan za zagotavljanje povezane uporabniške izkušnje na vseh napravah in v različnih načinih rabe.

slikaUporabniki bi se odrekli družbenim omrežjem v zameno za večno zasebnost osebnih podatkov
09.08.2019

Vsak četrti (38 %) potrošnik bi se odrekel profilom na družbenih omrežjih, če bi si s tem zagotovil zasebnost svojih osebnih podatkov do konca življenja. Strah okoli zaščite digitalne zasebnosti je povzročil, da so potrošniki bolj zaskrbljeni glede uporabe in deljenja svojih osebnih podatkov na internetu.

slikaHuawei po polovici leta zabeležil 23,2-odstotno rast prihodkov
07.08.2019

V prvem polletju letošnjega leta (H1 2019) je Huawei ustvaril prihodke v višini 401,3 milijarde juanov (približno 52,576 milijarde evrov), kar je 23,2 odstotka več kot leto prej. Od tega je neto dobiček znašal 8,7 odstotka.

članki

Število leta 2016: milijarda zlonamernih datotek v Kaspersky Labovi podatkovni bazi v oblaku

Deli z ostalimi

09.12.2016
Objavil: Thomas Bergant

Kaspersky Lab v svoji podatkovni bazi v oblaku zajema milijardo zlonamernih datotek, vključno z virusi, trojanci, t.i. stranskimi vrati (angl. backdoors), oglaševalskimi programi in njihovimi sestavnimi deli. Petino datotek je odkril in kot zlonamerne prepoznal sistem s strojnim učenjem za analiziranje zlonamerne programske opreme. Ta se imenuje Astraea in deluje znotraj varnostne infrastrukture Kaspersky Laba.

Število kibernetskih groženj, ki se vsakodnevno pojavljajo, je dandanes že tako veliko, da je vsako od njih ročno nemogoče obdelati. Zato je najboljši pristop v boju proti sodobnim kibernetskim grožnjam kombinacija samodejnih procesov za odkrivanje in analizo zlonamerne programske opreme in strokovnega znanja ljudi.

Delež zlonamerne programske opreme, ki jo sistem Astraea samodejno odkrije in doda v Kaspersky Labovo podatkovno bazo v oblaku iz leta v leto narašča: s 7,53 odstotka v 2012 na 40,5 odstotka v decembru 2016. Delež dnevno narašča skladno s številom zlonamernih datotek, odkritih s strani strokovnjakov in zaznavnih sistemov Kaspersky Laba. To število se je povečalo s 70.000 datotek na dan v 2011 na 323.000 datotek dnevno v 2016.

»Milijarda edinstvenih zlonamernih datotek je izjemen mejnik. Ta kaže na obseg kibernetske kriminalitete, ki se je iz nekaj malih forumov s ponudbo prilagojenih zlonamernih orodij razvila v masovno proizvodnjo zlonamerne programske opreme in prilagojenih kriminalnih kibernetskih storitev. Prav tako izpostavlja kakovost in evolucijo naših tehnologij za samodejno analizo zlonamerne programske opreme. Od milijarde datotek v Kaspersky Labovi podatkovni bazi v oblaku jih je sistem s strojnim učenjem Astraea dodal več kot 200 milijonov. Naši napredni sistemi sedaj ne le zaznavajo veliko večino znane zlonamerne programske opreme na dnevni ravni, ampak tudi odkrivajo poprej neznane grožnje. Čeprav so preostalih 800 milijonov datotek dodali drugi interni zaznavni sistemi ali naši strokovnjaki, je prispevek sistemov s strojnim učenjem v Kaspersky Labovo podatkovno bazo v oblaku znaten in bo v prihodnje še naraščal,« pojasnjuje Vyacheslav Zakorzhevsky, vodja raziskovalne skupine za preprečevanje zlonamernih napadov pri Kaspersky Labu.

Astraea je eden od sistemov s strojnim učenjem za analiziranje zlonamerne programske opreme, ki tvori del varnostne infrastrukture Kaspersky Laba. Astraea samostojno analizira obvestila zaščitenih računalnikov in pomaga odkrivati poprej neznane grožnje. Z uporabo metapodatkov (npr. starost, izvor, ime datoteke, pot datoteke) lahko sistem zazna grožnje brez informacij o vsebini datoteke.

Besedilo »Število leta 2016« predstavlja del varnostnega poročila za letošnje leto: Kaspersky Security Bulletin for 2016. Med drugimi vsebinami poročila so še novembra predstavljene »Napovedi o grožnjah za 2017«. Do zaključka decembra pa bodo na voljo še naslednje vsebine: »Tema leta 2016: izsiljevalska programska oprema«, pa tudi povzetek glavnega poročila, pregled in statistični podatki.

Več podatkov o varnostnih grožnjah najdete na spletni strani Securelist.com.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki