marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaLouvre in HTC VIVE Arts predstavljata prvo skupno izkušnjo navidezne resničnosti
19.06.2019

V pariškem muzeju Louvre bodo 500. obletnico smrti Leonarda da Vincija obeležili z obsežno razstavo, ki bo obiskovalcem na ogled od 24. oktobra 2019. Ob tej priložnosti bo Louvre v sodelovanju s HTC VIVE Arts, s pomočjo naglavnega sistema navidezne resničnosti HTC VIVE, javnosti prvič ponudil tudi možnost virtualnega ogleda življenjske zgodbe Mone Lize, Da Vincijeve najznamenitejše mojstrovine.

slikaTelekom Slovenije uvaja pametno denarnico VALÚ
17.06.2019

Po tem, ko je Telekom Slovenije konec leta 2018 s platformo NEO redefiniral TV-izkušnjo, v družbi nadaljujejo z redefiniranjem uporabe mobitela. Skladno s tem Telekom Slovenije ustvarja celovit ekosistem, ki bo poenostavil naša življenja na področju nakupovanja, naročanja, plačevanja, uporabe storitev pametnih mest in spletne tržnice (e-commerce).

slikaNa EMUI 9 posodobljenih že prek 80 milijonov telefonov
14.06.2019

Do prvih dni meseca junija je število uporabnikov, ki je telefon Huawei iz ene od različic EMUI 8 posodobilo na različico 9, preseglo osemdeset milijonov. Po pričakovanjih naj bi številka do konca meseca presegla sto milijonov.

slikaBo Apple na novih iPhonih uporabil USB-C?
12.06.2019

Že nekaj časa se govori, da bo Apple opustil svoj Lightning priključek in prešel na standardni USB-C. Očitno bo do tega prišlo že letos, vsaj če verjamemo namigu v beta različici prihajajočega operacijskega sistema iOS 13.

slikaSamsung naj bi Galaxy Note10 predstavil 10. avgusta
10.06.2019

Samsung je Galaxy Note9 predstavil 9. avgusta lani, zato se je pričakovalo, da bo naslednik Note10 letos ravno tako predstavljen v tem mesecu. Iz Južne Koreje pa sedaj prihaja vest, da naj bi Samsung svojega paradnega konja predstavil 10. avgusta.

članki

Stereoskop za vaš mobilnik

Deli z ostalimi

28.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Se še spomnite čudnih očal za ogled 3D prizorov? Patrick Amaru je razvil Neochroma stereoskopski pregledovalnik vsebin, ki so prikazane na mobilnem zaslonu, ki spominja na omenjena očala.

Ideja za omenjenim konceptom je, ker megapiksli v mobilnih telefonih skokovito naraščajo in jim velikost zaslona ne sledi, da bi lahko uporabnik bolje doživel izkušnjo in si svoje posnetke lahko bolje ogledal. Torej bi uporabniki iz posnetih slik lahko izvlekli kar največ.

Neochroma predstavlja očala, ki prenašajo sliko iz zaslona mobilnega telefona in jo lahko vidite, kot bi jo gledali na 19 palčnem monitorju z razdalje 75 cm. To je uporabno za prikaz stereoskopskih 3D slik, kjer mobilnik to zmore in ima zmožnost ne le pregledovanja posnetkov marveč tudi navigacije, mobilnega videa in brskanja po internetu.

Kar pa me pri vsem tem najbolj skrbi je resolucija mobilnih zaslonov. Saj so lepo vidni in je slika med normalnim prikazom čista, a povečana postane neprijetno kockasta. Še vseeno, 2 leti, kolikor bo rabila Neochroma da pride na tržišče, imajo proizvajalci dovolj časa, da izboljšajo zaslone mobilnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki