marketing
več | arhivpoudarjeno
slikaHuawei predstavil serijo Mate 30, tokrat brez Googlovih aplikacij
20.09.2019

Huawei je včeraj v Munchenu predstavil novi napravi iz serije Mate in sicer Mate 30 in Mate 30 Pro. Gre za prva mobilnika te družbe, ki zaradi trgovinske vojne z ZDA prihajata brez priljubljenih Googlovih aplikacij.

slikaPri Telekomu danes pričenjajo s prodajo mobilnikov iPhone in ure Apple Watch 5
20.09.2019

Telekom Slovenije bo danes, ko se prične tudi globalna prodaja najnovejših Apple naprav, pričel s prodajo mobitelov serije Pro, iPhone 11 Pro in iPhone 11 Pro Max, iPhone 11 ter ure Apple Watch Series 5 (GPS). V E-trgovini Telekoma Slovenije so mobilniki na voljo že od polnoči dalje, v vseh Telekomovih centrih po Sloveniji pa ob njihovem običajnem odprtju.

slikaHTC je imenoval novega izvršnega direktorja za razvoj 5G, AI in XR
18.09.2019

Družba HTC je včeraj na mesto izvršnega direktorja družbe imenovala Yvesa Maitreja. Yves prihaja v HTC iz podjetja Orange, ene največjih svetovnih telekomunikacijskih družb, kjer je zasedal položaj višjega podpredsednika skupine za mobilne večpredstavne vsebine in naprave.

slikaHuawei razmišlja o prodaji 5G
16.09.2019

V nedavnem intervjuju za The Economist je izvršni direktor in ustanovitelj Huaweija Ren Zhengfei razkril, da podjetje preučuje možnost prodaje tehnologije 5G. Dodal je še, da bo Huawei iskal kupca s sedežem zunaj Azije, zelo verjetno na zahodu.

slikaSamsung sodeluje s partnerji za izjemne izkušnje z Galaxy Fold
13.09.2019

Samsung Electronics z Galaxy Fold prepogljivim telefonom utira pot prihodnosti nove mobilne kategorije. Naznanja začetek nove dobe mobilne tehnologije in skupaj s partnerji razvija ter prinaša novo uporabniško izkušnjo na prepogljivem telefonu.

članki

Stereoskop za vaš mobilnik

Deli z ostalimi

28.03.2007
Objavil: Sašo Mlakar

Se še spomnite čudnih očal za ogled 3D prizorov? Patrick Amaru je razvil Neochroma stereoskopski pregledovalnik vsebin, ki so prikazane na mobilnem zaslonu, ki spominja na omenjena očala.

Ideja za omenjenim konceptom je, ker megapiksli v mobilnih telefonih skokovito naraščajo in jim velikost zaslona ne sledi, da bi lahko uporabnik bolje doživel izkušnjo in si svoje posnetke lahko bolje ogledal. Torej bi uporabniki iz posnetih slik lahko izvlekli kar največ.

Neochroma predstavlja očala, ki prenašajo sliko iz zaslona mobilnega telefona in jo lahko vidite, kot bi jo gledali na 19 palčnem monitorju z razdalje 75 cm. To je uporabno za prikaz stereoskopskih 3D slik, kjer mobilnik to zmore in ima zmožnost ne le pregledovanja posnetkov marveč tudi navigacije, mobilnega videa in brskanja po internetu.

Kar pa me pri vsem tem najbolj skrbi je resolucija mobilnih zaslonov. Saj so lepo vidni in je slika med normalnim prikazom čista, a povečana postane neprijetno kockasta. Še vseeno, 2 leti, kolikor bo rabila Neochroma da pride na tržišče, imajo proizvajalci dovolj časa, da izboljšajo zaslone mobilnih telefonov.

fotografije
komentarji
Ali imate na mobilniku nastavljen slovenski jezik?

Da
Ne, imam nastavljeno angleščino
Ne, imam nastavljen drug jezik
Ne, ker moj mobilnik ne omogoča slovenščine
Ne vem

obveščanje

Prijava na elektronske novice:

e-pošta:

več članki